Мечтата на всяка домакиня
CoverMe - помощник
Здравейте колеги,

Тамън завърших ремонт на кухня (правиха ми го майстори + монтажници за кухня). Вчера когато вързах смесителя и сифона за мивката видях, че ми връща вода в сифона. А когато пусна пък съдомиялната ми връща (бълбука) от сифона на кухненската мивка отново (Съдомиялната е вързана в изхода от сифона на кухненската мивка).


Може да видите прикачените снимки, за да се ориентирате какво точно се случва :)

Прикачен файл:
Sifon - Pylen s voda.jpg Тук може да се види, как в Сифона на кухненската мивка има вода, това е след цяла нощ оставена да се изтича
Прикачен файл:
Izgled Sifon Mivka.jpg
Тук може да се види как е вързан и какви са нивата на сифона на кухненската мивка
Izgled Sifon Mivka.jpg (108.48 KиБ) Видяна 1536 пъти

Много ви моля за съвет! Според майсторите, които ми правиха кухята, мивката ми била много дълбока и канала за мръсната вода идвал много високо, и нямало какво друго да се направи освен да се изкъртят 2 стени от детската стая, за да се преправи, а това ще е мноого лошо :(

Благодаря ви предварително!
EDI - майстор
Канала ти е почти на нивото на металната решетка на сифона и затова не се изтича.Скачени съдове.Лесен вариант - търсиш нова, по-плитка мивка, труден, но правилен - къртене и сваляне на входа на тръбата за мръсната вода надолу.По-скоро са ти сложили извода много горе, като гледам снимката.Не виждам защо да се къртят две стени, разкъртва се под мивката само около тръбата, маха се фитинга, реже се тръбата и пак се монтира фитинг.Е, играчка е, но чак толкова къртене няма да има.
Последна промяна от EDI на ср апр 04, 2018 8:55 am, променено общо 1 път.
CoverMe - помощник
Здравей EDI,

Благодаря ти за мнението, изглежда това са двата единствени варианта, въпреки, че силно се надявам да има трети, който ще сработи :)
EDI - майстор
Третия е да се променят физичните закони :lol:
CoverMe - помощник
Мен ме устройва ... :)
jgt - специалист
CoverMe написа:
Мен ме устройва ... :)
Ако монтираш мелачка за отпадъци ще се кефиш повече - намалява силно боклука, а си има помпа и умивалника ще остава сух, а ти :-".
CoverMe - помощник
Здрасти jgt,

Това твое мнение силно ме заинтригува... :) гледам не са евтини, дай някаква препоръка за марка/модел и т.н. ? :)

Благодаря ти.
lov - майстор
Този отвор не е за допълнителен вход към канализацията а за преливника на мивката. Даже се чудя на това корито как ти го е задънил майстора и най вече как може да сътвори такава глупост. То не на празно има такъв. То снимката лъже малко но тази мивка май никога няма как да се изпразни. :)
Спасението е разкъртваш малко режеш от вертикалната тръба и сваляш нивото на канала като на края слага едно У и в нея по отделно си хващаш сифона от мивката и съдомиалната.
А с мелачката за отпадъци хич няма да ти се получат нещата. За нея още повече трябва да смениш нивото на канализацията. Щото така даже ще си сътвориш домашно шадраванче. :lol: Да не говорим че тя не е предвидена за постоянна работа.
CoverMe - помощник
Здрасти lov,

Имаш ли идея дали това би могло да се случи, без къртене на абсолютно целия път на канала на мръсната вода ?

За мелачката на отпадъци... и аз гледах тамън клипчета и видях, че няма как да стане :)

Благодаря ти.

Тема "Мивка в кухня и съдомиялна връщат вода" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: