Мечтата на всяка домакиня
nabi - специалист
Здравеите имате страхотен саит .Искам да попитам какво лепило (теракол) да ползвам при лепене на фаянс върху стени от гипскартон .Изчетох темата за бани иза кухни но точно определено лепило не посочвате , а би трябвало да има значение Един познат маистор каза, че стените първо се шпакловали сас теракол и после се лепели плочките това вярно ли е? Благодаря ви предварително за отговорите.
Time2Burn - специалист
не е вярно, стените не им се прави нищо предварително. Няма значение какво лепило ще използвате, достатъчно е да е лепило за плочки. Аз лично препоръчвам CM11
$64EN - специалист
аз лично винаги шпакловам с теракол преди да почна да лепя плочки независимо в/у каква основа , защото шпакловката от теракол си е един вид хидро изолация и запечатва добре основата ( гипс картон ; хоросанова мазилка ; замазка ; ytong ) , дори когато аз съм си правил замазката или мазилката ( и когато позволява ) нанасям теракола с маламашката на стената и с мастар го "дърпам" ( както се прави мазилка или замазка)- обаче първо перпендикулярно на майките и накрая по посока на майките и става доста равна стена (под) .

относно лепилата ,
на CERESIT CM11 e доста добро за фаянс . На CERESIT нещата са си с качеството на Henkel - :wallbash: няма трошене :lol:

За граниторгес ( и не само ) препоръчвам на WEBER- също са им доста добри лепилата ( за фаянс , теракота , гранитогрес , каменна вата за външна изолация и т.н. ) .

А по отношение спестявания , препоръчвам BORO теракол - за фаянс и теракота.

Разликата в цените между трите е около 3 до 5 лв.-
- за чувалче -25 kg.
Time2Burn - специалист
разликата в цената на вебер и боро е малко повече от 8 лева. А между ЦМ11 и боро е към 4. Няма спор че борото е най - доброто лепило, но цената му е нереално висока, та затова не го препоръчах. С вебер не съм работил, защото е супер евтино (под 7 лева) и му нямам доверие.
velsi - Почетен майстор
С това лепило "Вебер", което казваш, че е под 7 лв и аз не съм работил, но по-скъпото "Вебер-нормал" е над 9 лв и е за вътешно и външно приложение. Страшно доволен съм от него и го препоръчвам на всеки. Има и по-скъпо но то вече е "флекс".
$64EN - специалист
Time2Burn сега като спомена за евтиния WEBER , се сетих , че миналото лято и аз видях доста евтин теракол на WEBER и доста се очудих -защо е толкова евтин :? . спомням си също тъка , че чувалчетата в които го продаваха бяха със същия дизаин ( разположение на буквите ; цветове и тн. ) , но цветовете ( който по принцип са - лилаво , жълто и черно) на евтиния теракол бяха доста по ярки от цветовете на този теракол WEBER с който съм рабоитил аз .
тъкаче внимаваите има и менте на WEBER :!:

Прикачен файл

weber -terakol.jpg
ето тъка изглежда оригинала , а евтиното лепило е с по-ярки и по-светли цветове - лилавото със сигурност беше доста фрапиращ и запомнящ се цвят
weber -terakol.jpg (26.79 KиБ) Видяна 11813 пъти

Тема "Вапрос за лепило за плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: