• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Ето, че дойде време и аз да сменям кухнята. С помощ на приятел и прекрасната му визуализация, стигнахме до следното решение:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Вече е даден на фирмата за изработка, но поради дългия срок за доставка на плота (лят ще е, барабар с мивките) все още имам време за дребни корекции. Тук имате много опит и ще се радвам да споделите ако забележите нещо, което може да се подобри.

След месец и половина се надявам да има и реални снимки.
ralev - специалист
Проекта и визуализацията са много добри, дано и изпълнението да е така.
Но личното ми мнение за този монтаж на фурната е че е красиво но не практично. Над фурната е добре да има аспиратор, при отваряне на вратата и парата отива по горните шкафове.
naB4o - специалист
Гъзария си е :) харесват ми цветовете.
А иначе, аз съм по-класически настроен, и предпочитам, фурната да ми е под котлоните :)
Кажи и крайната цена, ама ми се струва, че към 5-цифрена сумата отива :)
И аз си го помислих това за фурната, но пък визуално стои по-добре така. Ако и дойде мерака на жена ми и почне да готви по-интензивно, може да мислим да я местим след време.
Крайната цена без уредите, батерията и ремонтните работи преди монтажа е около 15к, но пък всички механизми са Blum с TipOn Blumotion. Голяма част от сумата отива за плот Rehau с лети мивки.
mumar - специалист
15к= 15 хлд. ли е? Това колко пържоли са в kg?
Визията е пИрфектна, страхотно е куФнето! Със здраве да си я ползвате и страхотни кулинарни постижения ви желая!
В случай, че дойде мерак за готвене де, а след толкоз пари да вземеш и да я местиш след време, що не помислите от сега варианти?
Сигурно фурната е на добро място, това мога да го приема и разбера- остарявам и не винаги мога да се наведа да видя гозбата.
Но не е ли по- добре да е по- близо до мивката за удобство?
dadko - майстор
Страхотна визуализация. Много добра.
Като гледам- и хладилника ще да е скрит вграден някъде до фурната.
На мен не ми допадат нещо рафтчетата в ъгъла на долния ред шкафове. Не ми изглеждат функционални. За какво ще се ползват? А и не се връзват много с цялостната визия на долния ред.
И да сложиш снимки като стане готова.
Хладилникът е в дъното на лявата страна, монтиран малко над пода (има едно чекмедже под него), а до него е фризера (малък), който пък е монтиран директно на пода. Минах на варианта 2 уреда, тъй като вградените и без това са прекалено малки.
Рафтчетата в ъгъла имат малко промяна от визуализацията - разширих ги за да поставям в тях стекчета с вино, което зимно време употребяваме в доста сериозни количества. Ще може да се пълни директно чашката оттам. Останалото място ще е за бутилки.
Мислех и за вариант охладител за вино, но първо парите ми се досвидяха, второ, както писах и по-горе - консумираме основно стекчета.
DTIvanov - специалист
Ако още не е късно да вметна, че можеш да вградиш произволен хладилик. Но за вграждане или не, задължитело трябва да предвидите ветилационни отвори отдолу под хладилника (фризера) и над него. Т. е. чекмеджето ако остава трябва да е по-плитко, а под него в цокъла да има решетка. За вентилация трябва да се помисли и при фурната. Поздрави!
king82 - специалист
Това на каква програма е направено?
king82 написа:
Това на каква програма е направено?
3D Studio + Autocad

Обмислям вариант да махна осветителните тела от визуализацията (тъй като не мога да намеря такъв тип, които да ми харесват), а за осветление да ползвам LED ленти, които да са скрити над горните редове шкафове. Така осветлението ще е индиректно. Притеснява ме само дали ще е достатъчно. Имам 3 метра от двете страни, като за ленти мисля да ползвам такива на Самсунг с мощност 14.4 W/m. Май ще трябва да пробвам първо.
  • 1
  • 2

Тема "Моята кухня :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: