Мечтата на всяка домакиня
siliakk - помощник
Моля ,посъветвайте ме каква печка да си купя-с ел.котлони или с керамичен плот.Имал ли е някой проблем с керамичен плот-устойчив ли е,други проблеми...?!Благодаря!
shadowman - майстор
Всичко зависи от цената, фурна с повече функции е по-скъпа (зависи и от марката, щото може да вземеш Снайге или нещо полско с много функции и за сравнително добри пари). Котлоните, почти всички предпочитат керамични, аз си взех бързонагряващи на иноксова плоча (така искаха). Чувал съм, че са по-капризни керамичните но само съм чувал. Каквото и да е си иска поддръжката. Успех в избора.
siliakk - помощник
Благодаря за отговора.
todor_velikov - специалист
само не си взимай от евтините турски и всякакви други нечувани марки-резултатът при мен-след около година ползване не много интензивно изгоря фурната и 1 от котлоните бързонагряващия.
сега имам горение и сам доволен -никакъв проблем няма.
Бола - специалист
Керамичните плотове се драскат лесно.На тях не трябва да попада захар и прясно мляко,защото повърхността се поврежда и става релефна...
mladkal - майстор
Въпрос на избор, а най-вече на парички! Ако се спреш на реномирана марка то повечето имат варианти с иноксова конструкция. При печките заради инокса доплащаш около ~70лв повечко.За сметкана това е трайна матера и лесна за подръжка.
а на въпроса ти дали да е с обикновенни котлони или керамични аз съм за керамичните. Загряват бързо, работят добре. Единствен недостатък е че се иска да си мъничко по внимателен с цел да не изтървеш нещо и да го счупиш. (не стават да чукаш пържолки отгоре им)
Желателно е почистването да става с препарати за стъклокерамични плотове, а не квот ти попадне в ръка. Има ситно абразивни препарати, които в съчетание с ножче за почистване на плотове дава бърз, лесен и отличен резултат. Имам аеге-електролукс от две години и нямам никакви забележки.Почистването си е направо удоволствие на фона на разни раховец и други соц. измишльотини.
Успех в избора и ..да ти е сладко когато си сготвите!

Тема "съвет относно печка за кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: