Мечтата на всяка домакиня
bgstan - помощник
Изображение
Това е мястото и ми се иска да не е много голяма за да има повече място в хола. Абсорбера е за пълно вграждане и горните шкафове мисля да са такива амортисьори ( да се отварят нагоре). На късата стена мисля фурна над нея котлоните двойка и най-ляво шкаф с 4 чекмеджета. Другата стена мисля мифка, съдомиялна(която ми е подарък и е голяма 60см) и една колона с вградена микровълнова. Хладилника ми е нормален и ще е най в края. Дали ще се получи добре. Горните шкафове ще са 720 високи на 340 дълбоки с две врати отделно отварящи с пуш бутон и амртисьори.
SoWhat - специалист
Нещо не се разбира какво точно желаете с пусната тема.
Въпреки това, описанието, което сте изложили, също не дава ясна информация:
- къде ще е споменатата колона?
- какво е разстоянието на дългата стена?
- кои и къде са тези две врати, на кой горен шкаф?
- пуш бутон - амортисьор?
Успех!
bgstan - помощник
SoWhat написа:
Нещо не се разбира какво точно желаете с пусната тема.
Въпреки това, описанието, което сте изложили, също не дава ясна информация:
- къде ще е споменатата колона?
- какво е разстоянието на дългата стена?
- кои и къде са тези две врати, на кой горен шкаф?
- пуш бутон - амортисьор?
Успех!
Дългата стена е 5 метра ама това ми е целия хол и искам да не заема всичко една кухня . Идеята е следната горните шкафове да са с пуш бутон и амортисьори всичките. Почвам да редя мифка, съдомиялна, колона с вградена микровълнова и хладилник залепен до колоната.
mitron - специалист
здравей съветвам те да не си правиш горния ред шкафове с амортисьор и пуш бутон,защото пуша трябва доста да е дълъг и силен за да може да отвори вратата и да постигнеш ефекта на отваряне,а амортисьора след около 6 месеца ползване се скапва и не държи
shadowman - майстор
Нема как да стане с амортисьор и пуш едновременно, отделно от това работата на пуша е да изхвърли вратата, а дали ще се отвори цялата (саличе) или само част (блум) от нея зависи от човека какво иска. До ся колкото пуша/амортисьора съм сложил никой не ми е казал ела да го смениш, че се скапал.
shadowman - майстор
bgstan написа:
Изображение
Това е мястото и ми се иска да не е много голяма за да има повече място в хола. Абсорбера е за пълно вграждане и горните шкафове мисля да са такива амортисьори ( да се отварят нагоре). На късата стена мисля фурна над нея котлоните двойка и най-ляво шкаф с 4 чекмеджета. Другата стена мисля мифка, съдомиялна(която ми е подарък и е голяма 60см) и една колона с вградена микровълнова. Хладилника ми е нормален и ще е най в края. Дали ще се получи добре. Горните шкафове ще са 720 високи на 340 дълбоки с две врати отделно отварящи с пуш бутон и амртисьори.
Вдигането на вратите става с обикновени амортисьори от около 4-5 лв бройката или еквивалента на блум с име авентос HK-S (който е на прилична цена) и с подобни който излизат доста по-скъпо (авентос HF/HS, другия го забравих). Ако не искаш да имаш дръжки пусни вратите с 1 см по ниско от дъното на горния шкаф и ще стане работата с нормални панти.
mitron - специалист
А от какъв материал са ти вратите Авентоса е доста скъп да го имаш на предвид
joroantonov - специалист
Така както мислиш да разположиш уредите е добър вариант и дългата стена също може да е доста събрана за да спестиш място, но въпроса е дали ще ти стигнат шкафове за посудата - минимума ти е 180 максимума дължината на стената. Щом искаш да е с пушове и амортисьори явно си виждал. Макар и рядко се прави - не е невъзможно, но вратичките винаги ще са с петно при пуша (от пръсти) особено ако са стъклени.

Тема "Помощ при проект на Кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: