• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
kamendc - специалист
Здравейте,
На моята кухня се счупи едно механизъмче, което държи амортисьор за рамка на стъклена витрина.
Прави ми я един майстор преди 4-5 години, но сега бил отишъл в чужбина и не мога да го питам каква марка е този обков.
Носих го в 1-2 магазина в София около пазара Красно Село - продавачите вдигат рамене.
Това, което се е счупило, е едно стърчащо с две пластини, между които се навива нещо като винт и като го завъртиш ги раздалечава и ги притиска към рамката на витрината. На снимката в десния край е здравото, в левия е счупеното.
Ако може някой да помогне - откъде да си купя такова нещо? Опитах се временно да го залепя с лепило, естествено не стана.
Помагайте, че жената мрънка.

Изображение
Изображение

Поздрави, благодаря!
joroantonov - специалист
Не съм работил от години с тоя профил но пробвай в Каме май беше техен.
boretobobo - специалист
И да го оправиш женати може пак да мрънка Но виж във HEFFELE na бул.Черни връх
като се пуснеш от окловръсното посока хладилника от ляво за София
kamendc - специалист
Това Каме не знам какво е, но погледнах в интернет и офиса им е в Лозенец, дали има и магазин там да мина да видя?
А Хефеле не вярвам да е, по-скоро някоя куча марка.
boretobobo - специалист
варианта е да го има като модел а маркатааааа :arrow:
joroantonov - специалист
Виж какво пише на пантата ако е Salice е на Каме, но тоя модел профил не се предлага вече има нов. Но мисля че старите панти са същите и може да станат от новите.
joroantonov - специалист
Брат, не гледаш внимателно - тая ножица може да я монтираш на тоя профил челно с болтове :) Пантите и аксесоарите за него са на екцентрик - влизат в жлеб отвътре.
kamendc - специалист
Ходих в няколко магазина - и в Лозенец, и в Хладилника, и в този Балкан Юг.
Никъде няма баш такъв адаптор за ножица към алуминиев профил.
Иначе самата ножица се оказа Фиоре и я има тук-там, но този профил, в който вътре влиза ексцентрик, може би е стар модел (от над 5 години ми е кухнята) и нямаше аксесоари за него.

@joroantonov - как да монтирам с болтове - да разпробия дупки ли? Трябва да е някаква гладка глава, да не ми стърчи отвън главата на болта, защото вратичката приляга почти плътно към страницата като се затвори.
Бих предпочел да намеря такъв чарк с ексцентрик, за да го монтирам към профила както си е било оригинално - някой ако може да помогне къде се продават?
joroantonov - специалист
Това беше майтап, може да се монтира с болтове, ама да не те подгони жената с тупалката после. Пробвай да залепиш счупеното с така наречения течен метал, поксипол или нещо такова. Другото е смяна на вратите което си е цифра.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за обков" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: