Мечтата на всяка домакиня
Sphinx - специалист
Здравейте,

в момента гърбът на кухнята (контраплотът) е от плочки и съответно особено около вградените котлони фугите стават на нищо с времето.

Идеята ми е да залепя над плочки стоманен или алуминиев лист.

Нещо подобно на това (но без релефа):

Изображение

и това, но да не е само при котлоните, а да е целия контра плот:
Изображение
темата е от форума: viewtopic.php?f=7&t=22883

Имам следните върпоси:

1. Би ли се получило добре, ако се залепи върху фаянсови плочки?
2. Добре ли ще се получи при ъглите, тъй като имам 2 вътрешни и един външен за контраплота? Предполагам ще трябват някакви попълнителни декоратни ъгли.
3. Къде се продават такива листа от стомана/ алуминий и къде може да им изрежат съответните отвори (за контакти и тн)
4. Колко би струвало всичко това? Говорим за около 4метра дължина общо, височина 60см и 2 вътрешни и 1 външен ъгъл.

Ще се радвам да споделите и други идеи затова какво може да се залепи над плочките (като се има предвид наличието на ъгли), така че да е красиво и по-лесно за подръжка.

Поздрави!
8180 - майстор
ivanj написа:
Погледни това.http://inaplast.com/etalbond.html
Лично съм фен на този материал, но имам някои съображения в случая.
1. Около котлоните има вероятност да деформира - пишат до 80оС, но има и ментета - когато ги признават, пишат, че е "за вътрешна употреба", "лайт" и подобни. До известна степен и заради това, почти винаги го редят на растер, а в случая се предполага едно голямо парче.
Апропо, както се вижда в линка, материалът допуска вътрешни и външни ъгли.

2. Трябва да се има предвид, че покритието е боя, което предполага по щадящи методи за почистване. Ако се тръгне към този вариант, бих залепил допълнително неръждавейка около печката.
shadowman - майстор
Ако целиш да направиш точно същия гръб ще ти трябва да заделиш сериозна сума пари най-вече за огъването. Скоро правих гръб от инокс (неръждавейка или както го водят) и за два листа и малко огъване (листовете бяха около 2м/1,2м ако не се лъжа) излезна около 400-450 лв. Помислете и за почистването, тия фуги ще са жив терор.
Sphinx - специалист
shadowman написа:
Ако целиш да направиш точно същия гръб ще ти трябва да заделиш сериозна сума пари най-вече за огъването. Скоро правих гръб от инокс (неръждавейка или както го водят) и за два листа и малко огъване (листовете бяха около 2м/1,2м ако не се лъжа) излезна около 400-450 лв. Помислете и за почистването, тия фуги ще са жив терор.
Здравей, много благодаря за отговора :-)

Доколкото разбирам, иноксовото платно при ъглите се огъва т.е. е непрекъснато. При мен трябва до покрие около 4м дължина и 60см височина и да има 3 ъгъла. Прилагам снимка:

Няма ли да е много дълго за да е цяло? Не може ли да е на 3 части да кажем да има сглобка на 2та вътрепни ъгъла (с някаква лайна)?

Плочките няма да си личат под иноксовия лист, нали?

Също така може ли да споделиш контакти откъде си го поръчал?

Прикачен файл

Kitchen contour.jpg
Kitchen contour.jpg (8.58 KиБ) Видяна 5324 пъти

Тема "Гръб на кухня от метал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: