Мечтата на всяка домакиня
radius - майстор
Става дума за около 6м плотове, като лентата ще е на горния ред шкафове. Не ми се иска да е в ъгъла между гърба и горния ред, защото така ще свети и напред. По-скоро мисля да я изнеса в предния край, като е насочена право надолу. Не съм си играл с диодни ленти и имам неясноти. Това което знам е, че повече от 3200К не искам, а ето и какво се чудя:
1. Колко да е мощна и колко диода/метър, целта е да освети на 60см надолу, но все пак равномерно.
2. Трябва ли да е в алуминиев канал за охлаждане или може да я набутам в някоя фрезована летва? Даже бих я залепил директно за шкафа, ако позволява.

Ако някой е доволен от конкретна лента от Китай, Камбоджа и т.н. да пусне линк, мога да изчакам доставката.

Мерси
preslav - майстор
Аз съм много доволен от светлината на тяло с тази конструкция https://www.elbulgaria.com/bg/pr/%D0%BE ... 200lm-6389
не се виждат дискретните диоди, предполагам е помислено за охлаждането, захранването беше на 12V, предполагам могат да се наредят няколко тела едно до друго за получаване на желаната дължина.
radius - майстор
Мерси Пресли, но не ми се връзва цената, пък и дизайна (иначе е идейно и linkable). Искам нещо по-незабележимо и изчистено, затова съм склонен и на гола лента, ако позволява.
chapara - майстор
Алуминиевия канал я охлажда :wink: И аз съм с подобни тела като на preslav, могат да се редят едно до друго, имат къси фабрични връзки за целта и се редат едно до друго, а ако ти е много светлината можеш да я прекъсваш с ключе което е фабрично монтирано на всяко тяло.
svg - специалист
Има алуминиеви профили за Led лента, които се вграждат в плоскостта. НО трябва да си много прецизен и с търпение. https://www.ultralux.bg/bg/profili-za-l ... azhdane-2m

Има също ѝ сензор за близост, който също се вгражда и при приблизаване на ръката включва/изключва.
https://www.ultralux.bg/bg/pir-senzori/ ... izost-5-cm

Самата лента е самозалепваща, но с времето е възможно да се разлепи.

Това, което говориш за ъгъла, не е съвсем вярно. Има алуминиеви ъглови профили за LEDлента. С тях, светлината ще е на 45°
radius - майстор
Да де, не искам на 45deg а искам право надолу. Ясно, че се охлажда с алум.канал, но съм почти сигурен че по-слабите могат и без такъв.
Тия за вграждане са идейни, ще стане културно, но честно казано, не ми се цапа и чисти след оберката.
Сензор за близост не ми трябва, пуснал съм кабел, който работи с основната лампа, мисля че ще ми е удобно така.
gnt69 - майстор
ср фев 06, 2019 5:04 pmradius написа:
Да де, не искам на 45deg а искам право надолу. Ясно, че се охлажда с алум.канал, но съм почти сигурен че по-слабите могат и без такъв.
Аз в къщи осветлението го направих с профил алуминиев тип винкел закрепен с винтове за горните шкафове и си работи добре. Профила е тип винкел да не ти блеести в очите като го светнеш само напред и надолу да свети. Нещо ТАКОВА . От практикер съм го вземал ама сега не го намирам. Пък лентата каквато си харесаш.
miliad - майстор
В твоя случай ползваш това :https://balkanyug.bg/bg/LED-products/LED-profile1 . Два вида капачки мат и прозрачна по избор
Монтаж на 20-25 см от ъгъла на шкафа.
Лента квото вземеш ,за 60те см които осветяваш почти не се усещат разликите.
ZEDYCUS - майстор
Мерси за линка, тъкмо се чудих как да си облекча живота с монтажа на едни лед ленти. И цената е супер, винкела е на същата цена пък повече игра. :supz:
lov - майстор
Има готов пласмасов профил за ленти. https://balkanyug.bg/bg/led-lenti-i-aks ... iya-070424 Мало са се оляли с цената тука. В плоскоста се прави само канал и профила се вкарва директно. Много по лесно се монтират и алуминия не акцентира и да те задължава да се съобразяваш с него. Имат си каналче за лентата и тя не се лепи.
А в место широко познатите гъвкави ленти е по добре да се ползват твърди на алуминиева подложка. Те са на парчета по 1м и да се снаждат със спояване но могат да се делят и на по къси.
Тази тука е такава.
http://www.djesur.com/Profil-za-LED-len ... n-raft-2-m
Не можах да намеря по добра картинка да ти покажа. Те са на големи плочи и си чупиш от тях.
Дават по добра осветеност щото диодите по добре се охлаждат и се ползват по мощни.Нищо че уж са в затворено малко пространство държат.

Тема "Осветление на кухн. плот с диодна лента" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: