Мечтата на всяка домакиня
Здравеите,отново имам нужда от помощ.Има ли някакви стандарти на каква височина трябва да е батерията за мивката. :? И още едно въпросче:на каква височина се поставя кухненски плот?Благодаря ви предварително :-D
inkovsv - специалист
Плотът се поставя на 85 см.
Джани - напреднал
На каквато ти е удобно :)
Леворъков - напреднал
А някой знае ли защо по дяволите горе долу еднакво изглеждащи батерии за миквка струват м/у 25 и 350 лева.
Харесал съм си една за 80 и една батерия за 95 лв. ама как да разбера това евтино ли е или е скъпо :?
ironlady - модератор
Ами най евтините са китайски и при това много измислени.Кажи марката на батерията за да могат да ти кажат дали добре си се насочил.Според мен е нормална цената.
LazarGanev - "Велик майстор"
От 25лв са китайски, но защо изглеждат като скъпите не знам. Българките на Видима са от порядъка на 50-100лв в зависимост от модела. За да сравниш цените трябва да провериш един и същ модел в няколко магазина.
За височина на батерията има стандарт и той е един метър (15см над плота), но това не значи, че е задължителен. Освен това зависи и от модела на батерията.
Последна промяна от LazarGanev на ср сеп 19, 2007 7:27 pm, променено общо 1 път.
hkoko - специалист
Дали е евтино или скъпо зависи от това какви средства можеш да отделиш за една батерия.А що се отнася до голямата разлика в ценити в известна степен степен има значение от търговската марка.При една развита в тази област фирма цените могат да достигнат и до четири цифренна сума.Залагат се по-добри матеряли по-надеждни керамични глави и тн....Изказвам лично мое мнение , че за нашия стандарт :cry: най- добри са батериите на Видима.
generala_1 - напреднал
плота се поставя върху шкафовете и зависи от тях-обикновенно 85-87 сантиметра от там нагоре по4ва плота 3 или 4 сантиметра,а за батерията както тие удобно
mladkal - майстор
strahotna_mama написа:
Здравеите,отново имам нужда от помощ.Има ли някакви стандарти на каква височина трябва да е батерията за мивката. :? И още едно въпросче:на каква височина се поставя кухненски плот?Благодаря ви предварително :-D
Здравей!
Стандарти за височината на кухненската батерия няма. Единственото, което може да ти окаже влияние е ако ВиК-чистото ти е предвидено за стенна батерия. Тогава голям избор нямаш - където ти излизат тръбите там монтираш (или къртиш и местиш)
А за стоящите батерии (тези, които се монитарт директно на хоризонталната равнина на умивалника) то е ясно. Във всеки един себеуважаващ се магазин ще ти предложат "КУХНЕНСКИ" варианти - фиксирани, въртящи или такива с изтеглащо се рамо (като душ с гъвкава тръба)Избираш ти.

На втората част - цените:
Значи на Бг пазара освен Видима Севлиево (цени около стотина лева) е сериозно стъпила и Форма Вита (Китай с европейско ориентирано качество) - техните цени са малко по-ниски. Едните и другите са с по пет години гаранция така че... Избираш ти.
Аз лично съм монтирал вече 4на Форма Вита (тва нали не е скирта реклама) (за кухня - 2,за баня и умивалник) и нито едни не е дал фира. Избора е твой!
желая успехи!

Тема "батерия за кухненска мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: