• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
estorm - специалист
Една приятелка има идеята да бъдат вратичките на долен и горен ред смесено в комбинация от зелени и жълти цветове. Като на места има и стъклени където като гледам няма рамки в тоя цвят значи ще са цвят алуминии. Изглежда ми доста странно, но тъй като нямам KitchenDraw не мога да измисля каква комбинация ще има добра визия. Ще помоля за съвет ако някой има опит с такива истории. Дължината на единия ред горни и долни е 1,8м в средата е мивка отляво пералня. Другия ред горни и долни е към3.2м.Не са в ъгъл а самостоятелни. На дългия ред ще има вградена фурна около или в средата. Без абсорбер обаче над нея. Знам, че изглежда щуро ама жена ги мисли все пак :-D
dadko - майстор
ето някаква комбинация жъло-зелено-алуминиеви вратички... на някаква кухняИзображение
Има и кафяво даже...
estorm - специалист
Благодаря за снимката. Изненадан съм, че и някой друг си е поръчал това. Мале като гледам каквато и комбинация да се направи все тая :-D
Какви са препоръчителните размери широчина на вратичките горен и долен ред при такава дължина 3,2м.?
ceco_144 - специалист
За такава комбинация не съм виждал до сега - зелено и жълто. За цветова гама до преди няколко години много вървяха зелено и оранжево. Комбинацията е много добра :)
dadko - майстор
Широчината на вратичките според мен зависи повече от вида на шкафчето и начина на отваряне, отколкото от дължината на помещението. При кухня с по- голяма дължина се предполага, че ще отиват по- издължени врати. Не разбирам от дизайн, но е хуаво да се съобрази вертикалните линии на горния ред да съвпадат с вертикалните от долния ред шкафове. Имайки впредвид, че долу има кухненски уреди ( вградени или не) с широчина 600 мм- съответно и повечето шкафове са с тази широчина на вратите. Ако вратичките са с отваряне на панти, а не тип "чекмедже"- тази е и оптималната широчина- по широки не е удобно. друг е въпроса с шшафовете с чекмеджета и тези на горен ред с отваряне нагоре_ с амортисьор или друг механизъм). Там вече- по- издължени. 800- 1000 мм., че и повече.
Ето още една комбинация в жълто- зелено. И мен нещо не ме кефи тя, но- вкус другар няма. А и щом домакинята иска тази комбинация- значи ще е така. Най-вече на нея трябва да се угоди, а и тя главно ще я ползва...Щом такава й харесва...
Изображение
estorm - специалист
Трудно ще докараме съвпадане на линиите. Ако долу разделим 320 -60 за фурната и остатъка на 4 идват по 65см широки което е много според мен. В тоя случай горе над фурната ще сложим 2х30 ал.профил и стъкло и останалите ще дойдат по 32,5см за да спазваме линиите. Което прави твърде много вратички пък и толкоз тесни няма как да им се даде повече от 60 височина. Горе иска без вертикално отваряне.
Значи мисля долу 320 -60 за фурната и останалото на 5 което прави по 52см широчина което ми се вижда по разумно. Но пък с горния каква сметка ще излезе?
Какво ако изберем да съвпадне само една линия някъде към средата на горен и долен ред и направим цветовете шахматни ? Горе ляво от линията например жълто вдясно зелено. Долу обратното зелено отляво и жълто вдясно.
dadko - майстор
Това със съвпадането на линиите въобще не е задължително и даже като гледам картинки из нета- в много модерни кухни въобще не се спазва. Една кухня трябва да е преди всичко функционална. Елементите й да са удобни за ползване и да са съобразени доста неща. Хубаво е на долния ред да сложиш тесен шкаф с изтегляне- за бутилки. Чекмеджетата за долен ред са по- удобни за ползване от шкафовете с вратички. Поразходи се до някой голям мебелен магазин и разгледай. В интернет също има огромно количество снимки...
Относно цветовата комбинация- може горния ред да е в един цвят, долния друг, а не да са шахматно.
estorm - специалист
Аз имам идея как трябва да стане и тя няма нищо общо с това което сега се търси в задачата.
Затова и опрях да питам тук защото толкова постна история ме хвърли в тъч. Условието бе цветове жълто и зелено. Корпус жълт. Вратички на горен ред и някъде там си да има и стъклени. Долу вратички и някъде там си фурна.
Всъщност кухнята е 20кв/м. Ще има другаде модули с чекмеджета и механизми. Просто това е на едната стена и хич не ми харесва очертаващата се визия.
На снимките бива защото е разчупено а тук ще е твърде еднообразно и това ме притеснява. Но няма опция за промяна затова търся поне оптималния размер и подредба която да не дразни окото.
Chefo77 - майстор
Моето мнение е, че ако избереш пастелни цветове, няма да се получи зле, в каквато и комбинация да са вратичките. Първата снимка е приятна, но втората снимка ми е УЖАСНА с тези ярки цветове! Извинявам се на собствениците, но направо ми бърка да не казвам къде :)
estorm - специалист
Определено избраните са пастелни като на първата снимка иначе хич нямаше да и помагам на тази приятелка. Направо щях да я откажа от идеята. Преди да видя снимката се бях уплашил, че ще е страшно :-D сега ми е интересно какво ще се получи. Отначало се зачудих как се е спряла на тия цветове като не е виждала подобна кухня. После включих, че има малко дете и ходи на детска градина а там предполагам се досещате всичко е в разни цветове :)
Дали е вярна логиката да кажат тези дето правят кухни :-D те ще знаят най добре кой какво поръчва.
  • 1
  • 2

Тема "Кажете за тези цветове на вратички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: