Мечтата на всяка домакиня
Svezar - специалист
Правя една кухничка на приятели,но като купувахме мивката жената посяла някъде пакетчето с уплътнението и те ти проблем,засега търсих в Практикер и Мастерхаус ама няма такива. Вярно че на стелажа с мивките в Практикер се търкаляха няколко пликчета под окчените корита и много се чудех дали да не си тръгна с едно под якето ,но доброто ми възпитание ме възпря :lol: Та ако някой е виждал да продават такива да каже къде,или ако има някой излишен метър /1,6 м. за да сме точни/ приемам подаръци като естествено си поемам доставката :partyman:
stiv1961 - майстор
Ако не можеш да си намериш може да си поръчаш например такова
http://www.rosi.bg/gumeno-uplatnenie-4mm-2105.html
Svezar - специалист
Е аз от Роси си взимам материалите че даже и мивката беше от там,но като ги питах за уплътнение /след като го загубихме/ не са ми предложили такова та не съм сигурен дали е подходящо !?
superpecko - помощник
Здравей колега!Ще споделя от моят дългогодишен опит в "мебелите по поръчка".Това уплътнение в повечето случаи печи от колкото да помага.Когато се монтира мивката и се притегне мивката към плота,уплътнението прилепва добре,но има едно "НО".След дълго годишна експлоатация щипките на мивката започват да отпускат по малко и това "уплътнение" се превръща в гъба която се напоява и задържа вода там където е отвора на мивката.В следствие на това се надува плота,влиза вода под ламината и се образуват подутини.Моят съвет е преди да монтираш мивката да намажеш (шпакловаш)отвора със силикон за да се запечата плота и предпазиш отвора от нежелано проникване на вода и влага.След което спокойно можеш да заместиш уплътнението със силикон и да притегнеш със щипките и "ПРОДЪЛЖАВАМЕ НА ПРЕД" :yawinkle:
crez - майстор
+1 ето така се прави. Аз също изхвърлям уплатненията, по указаната от колегата причина.
Svezar - специалист
Мразя силикон под мивката,това обаче не изключва обмазването със силикон на изрязания отвор което правя задължително ! След като и в поредния хипермаркет нямаше за продажба този дефицитен артикул вече ми кипна и си сложих едно пакетче в джоба...дано не фалират от тази загуба :-D

Тема "Уплътнение за кухненска мивка-откъде ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: