Мечтата на всяка домакиня
Здравейте. Какво ви е мнението за тази раздвижена кухня? На жена ми много и харесва. На мен също. Единствено не знам на живо дали ще ми хареса, защото в нета не намирам да видя нищо толкова раздвижено. С подходящо осветление смятам, че ще се получи добре. Кухнята е част от всекидневна, която също ще е с по - раздвижени мебели.

Прикачен файл

kuhnq.jpg
kuhnq.jpg (77.53 KиБ) Видяна 3485 пъти
Освен разликата в нивата на горния ред шкафове- кухнята е различна и с това, че ъгъла е по- голям от 90° или просто така е нарисувано?
Иначе- не е задължително шкафовете да равнят в горния си край. Има такива решения. Важното е на вас да ви харесва. И главното- щом на Жената й харесва- всичко е ОК.
Изображение
Помисли добре как ще направиш тъпия ъгъл .
В момента привършвам моята кухня, която е с подобен ъгъл .
Още не съм я завършил на 100 % , но това бе много сложна задача пред мен , мисля че се справих де криво ляво ;)

Прикачен файл

kuhnia1.jpg
Благодаря за отговорите. Кухнята е на 90 градуса. Просто е нарисувана така. На зелената ми хареса акцента с цвета в разликата на нивата. Вместо прозрачни шкафове смятам да са с цвета на долните да речем.
От мен тва... :)
пп Ако ви е полезно добре,ако не пак добре :-D

Прикачен файл

ooo.jpg
ooo.jpg (51.48 KиБ) Видяна 3388 пъти
:-D Много хитро!
Това решение не елошо, но не се използва изцяло мястото, ако в дясно и/или в ляво от тези ъглови чекмеджета се намират пак чекмеджета. Ако са вратички- нещата стоят другояче- ще имаме трапецовидни рафтове. Когато, обаче имаме чекмедже- остава едно триъгълно неизползвано място...
А като гледам снимката от горния пост- имаме точно чекмеджета...

Прикачен файл

kuhn_ygyl1.JPG
kuhn_ygyl1.JPG (19.25 KиБ) Видяна 3310 пъти
Веднъж и аз правих такива чекмеджета. Както писа колегата - с трапецовидни рафтове отстрани, ама освен сложното изпълнение, не бях очарован никак и от крайния резултат. Не е много практично ъгловото чекмедже, събира значително по-малко от нормалното. Дали е красиво или не е въпрос на вкус, но да правим нещо красиво(не чак толкова в случая), за сметка на функционалността му, мисля че едва ли си заслужава.
А по темата: на мен също по-раздвижената мебел ми харесва повече.
Боянков, със сигурност на изпълнен проект това ще изглежда доста по-добре от чертежа.
Може само да помислиш дали само отгоре да се разминават нивата или и отдолу, поставяйки разни рафтчета, плотчета... варианти много.
Малко раздвижване по темата. В общи линии се поотказахме от много разчупената кухня и се върнахме към по - класически изглед. Какво ви е мнението за такова разположенение на кухня? Размерите са 4,2м от стена до стена и 1,9м от мивката до края на плота. Килера, хладилника и фурната ще са колони отгоре до долу, като хладилника и килера ще стърчат 10тина см пред основната линия, защото хладилника искаме да го вградим (имаме го а, не е за вграждане). Проблем ли е, че фурната е до хладилника и че котлоните са до фурната?

Прикачен файл

za forum 10.jpg
za forum 10.jpg (117.03 KиБ) Видяна 2147 пъти
Гледам, че в долния ред са нарисувани вратички за шкафове.

Сто пъти по-удобно е, ако са чекмеджета...

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Кухня”