• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравейте. Какво ви е мнението за тази раздвижена кухня? На жена ми много и харесва. На мен също. Единствено не знам на живо дали ще ми хареса, защото в нета не намирам да видя нищо толкова раздвижено. С подходящо осветление смятам, че ще се получи добре. Кухнята е част от всекидневна, която също ще е с по - раздвижени мебели.

Прикачен файл

kuhnq.jpg
kuhnq.jpg (77.53 KиБ) Видяна 3187 пъти
Освен разликата в нивата на горния ред шкафове- кухнята е различна и с това, че ъгъла е по- голям от 90° или просто така е нарисувано?
Иначе- не е задължително шкафовете да равнят в горния си край. Има такива решения. Важното е на вас да ви харесва. И главното- щом на Жената й харесва- всичко е ОК.
Изображение
Помисли добре как ще направиш тъпия ъгъл .
В момента привършвам моята кухня, която е с подобен ъгъл .
Още не съм я завършил на 100 % , но това бе много сложна задача пред мен , мисля че се справих де криво ляво ;)

Прикачен файл

kuhnia1.jpg
Благодаря за отговорите. Кухнята е на 90 градуса. Просто е нарисувана така. На зелената ми хареса акцента с цвета в разликата на нивата. Вместо прозрачни шкафове смятам да са с цвета на долните да речем.
От мен тва... :)
пп Ако ви е полезно добре,ако не пак добре :-D

Прикачен файл

ooo.jpg
ooo.jpg (51.48 KиБ) Видяна 3090 пъти
:-D Много хитро!
Това решение не елошо, но не се използва изцяло мястото, ако в дясно и/или в ляво от тези ъглови чекмеджета се намират пак чекмеджета. Ако са вратички- нещата стоят другояче- ще имаме трапецовидни рафтове. Когато, обаче имаме чекмедже- остава едно триъгълно неизползвано място...
А като гледам снимката от горния пост- имаме точно чекмеджета...

Прикачен файл

kuhn_ygyl1.JPG
kuhn_ygyl1.JPG (19.25 KиБ) Видяна 3012 пъти
Веднъж и аз правих такива чекмеджета. Както писа колегата - с трапецовидни рафтове отстрани, ама освен сложното изпълнение, не бях очарован никак и от крайния резултат. Не е много практично ъгловото чекмедже, събира значително по-малко от нормалното. Дали е красиво или не е въпрос на вкус, но да правим нещо красиво(не чак толкова в случая), за сметка на функционалността му, мисля че едва ли си заслужава.
А по темата: на мен също по-раздвижената мебел ми харесва повече.
Боянков, със сигурност на изпълнен проект това ще изглежда доста по-добре от чертежа.
Може само да помислиш дали само отгоре да се разминават нивата или и отдолу, поставяйки разни рафтчета, плотчета... варианти много.
Малко раздвижване по темата. В общи линии се поотказахме от много разчупената кухня и се върнахме към по - класически изглед. Какво ви е мнението за такова разположенение на кухня? Размерите са 4,2м от стена до стена и 1,9м от мивката до края на плота. Килера, хладилника и фурната ще са колони отгоре до долу, като хладилника и килера ще стърчат 10тина см пред основната линия, защото хладилника искаме да го вградим (имаме го а, не е за вграждане). Проблем ли е, че фурната е до хладилника и че котлоните са до фурната?

Прикачен файл

za forum 10.jpg
za forum 10.jpg (117.03 KиБ) Видяна 1849 пъти
Гледам, че в долния ред са нарисувани вратички за шкафове.

Сто пъти по-удобно е, ако са чекмеджета...
Имаш предвид под плота ли? Прав си. Аз говоря за цялостното разположение на главните неща в кухнята. Не смятам да имам скъпи изтеглящи механизми и килери, защото знам, че оскъпяват много. Килера може да е на чекмеджета до нивото, което е удобно за работа и нагоре ще е с вратички. Под мивката също ще е с вратички. Останалото може би наистина е добре да е чекмеджета.
Котлоните навряни там в този ъгъл няма да са никак удобни. Добре е около тях от двете страни да има свободен плот, за да можеш да метнеш врелите тенджери или подготвените продукти, от която страна си поискаш. Същото важи и за фурната. Вадиш вряла тава и се чудиш къде да я сложиш - върху котлоните или върху килима :wink:
Аз бих изместил хладилника крайно вдясно до миялната, следва мивката, вляво от нея (след ъгъла) котлоните, а под тях фурната. От там до килера пак плот....
Между шкафа с фурната е добре да има разстояние както е писал Делян, примерно механизъм за бутилки на 15 или 30 см или дори някакъв шкаф, но е добре да е по-широк заради симетрията, долен шкаф за бутилки е ОК, горен с рафт с врата не е е много ОК. За големи и дълбоки чекмеджета не избирайте най-евтините варианти с плавно затваряне.
Благодаря за отговорите! Помещението не е много голямо (27кв.м) и ми се иска колонните модули - килер, хладилник и фурна (жената иска да е горе) да са в ъгъл за да остане по просторна стаята (още повече и че ще стърчат с 10тина см от основната линия на кухнята). Килера искам да е зад вратата към верандата, защото няма да се ползва много често. Да разбирам ли, че няма проблем хладилника и фурната да са едно до друго? Това с котлоните наистина звучи добре. Какво разстояние е добре да има между фурната и котлоните? 40 см дали ще са достатъчни да сложиш тава от фурната или да отместиш тенджера от котлона? Като линейни метри не смятам да увеличавам кухнята, защото дори и тази ми се вижда голяма.
Ето

Прикачен файл

ааа2.jpg
ааа2.jpg (58.6 KиБ) Видяна 1688 пъти

Прикачен файл

aaa1.jpg
Тодор, точно така виждам кухнята! Много ти благодаря за 3д модела! След мивката си представям още 60 см модул за миялна, а под мивката шкафове за кош за боклук и препарати. Котлоните дръпнати на 40 см от фурната. Искам и друго да ви попитам. Нивото на фурната може ли да е междинно? т.е. средата на фурната да е нивото на плота (мисля, че така е най - удобно) или ще стане грозно? Горните шкафове и колоните може ли да са до тавана и това добро решение ли е според вас?
Крайният десен шкаф долен ред е миялна на 60 см, котлоните би трябвало да са на средата на шкафа.
Височината на фурната- то си зависи от височината на домакинята и от годините ако е на 18 г. фурната задължително на кота 0 см
Ако фурната е долу, над нея и в ляво от котлоните ще се освободи плот, който ще обслужва нея и микровълновата. Под фурната чекмедже за тави. Много е важно да имаш достатъчно място по плотовете.
Горните шкафове могат да са до горе. Е, няколко сантиметра до тавана не са проблем.
Котлоните на 40см от страницата на колоната- може, ще застъпи 10 см от съседния шкаф, а аспиратора как ще се монтира.
Височина нафурната - на проекта има и МВ фурна и поне за мен тази височина е най добра.
Шкафове до тавана- зависи от типа на отваряне на вратите.
Фурна под плота- твърдо не, бих се отказал от колоната килер но не и от тази колона.
По голям работен плот- в случая е около 3,80 м, за едни е предостатъчно а за други и 380 м е малко, има и маса пред кухнята, ползвай и нея.
Ето ти моята бивша кухня, дизайна и идеите са мой и на жената..., продадох апартамента, но кухнята стана точно както сме я искали и двамата!

Открадни си каквото ти хареса като идея и наистина слушай каквото иска жената и това прави, стига да е практично.

Прикачен файл

DSC_4688.jpg
DSC_4688.jpg (107.82 KиБ) Видяна 1537 пъти
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Кухня”