• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
vsterev - специалист
Имам следния въпрос - предстои ми да си поръчвам вратите за разкрои, искам да разбера с колко трябва да намаля размера на шкафа. Примерно имам шкаф 500 на 800 мм искам да си поръчам врата за него с какъв размер трябва да е тя, също и когато е шкаф с две врати примено 800 на 800 мм. Искам затваранято да е със закрит кант.
Предварително ви благодаря.
shadowman - майстор
Канта каква дебелина е?
vsterev - специалист
Плочата мисля да е такава http://www.rosi.bg/mdf-s-pvc-pokritie-1 ... -1656.html, а канта този http://www.rosi.bg/akrilen-3d-kant-dvut ... -2436.html.
Издръжливо ли е PVC покритието ?
Във фирмата искат за разкрой да се подават размерите без канта, за целта колко да махна само дебелината на канта или отстояние за лепилото, въобще ако има такова.
miliad - майстор
Провери с търсачката , обсъждано е подробно.
vsterev - специалист
Търсих, но не намерих!
miliad - майстор
napravisam.bg/forum/search.php?keywords=размери+на+вратички&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Search
shadowman - майстор
Махаш по 5 мм по хоризонтала и вертикала от размера на шкафа, ако шкафа е с размер 80 см ширина (за две врати) то разделяш шкафа на две и става две врати по 40 см. При твоя размер шкаф 800/500 трябва да се реже врата с размер 795/495, като се добави 2мм общ кант става 797/497, другия шкаф 800/800 го разделям с две врати и стават 800/400, размер на врата без кант е 795/395 + канта става 797/397.
vsterev - специалист
shadowman Мерси много!
vsterev - специалист
shadowman написа:
Махаш по 5 мм по хоризонтала и вертикала от размера на шкафа, ако шкафа е с размер 80 см ширина (за две врати) то разделяш шкафа на две и става две врати по 40 см. При твоя размер шкаф 800/500 трябва да се реже врата с размер 795/495, като се добави 2мм общ кант става 797/497, другия шкаф 800/800 го разделям с две врати и стават 800/400, размер на врата без кант е 795/395 + канта става 797/397.
Имам следния въпрос - ако ги направя така, няма ли да се получи следното там където имам шкаф с две врати разстоянието няма ли е да по-голямо, отколкото ако е шкаф с една врата, т.е. няма ли да се вижда следната картина места с по-големи и с по-малки луфтове.
shadowman - майстор
Ще се получи една фуга от 3 мм която ще я има между всички врати.
  • 1
  • 2

Тема "Изрязване на вратички за кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: