• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20
Мечтата на всяка домакиня
maxuel82 - специалист
Трябва ми малко помощ за да направя шкафче за вграждане на фурна и място за газова бутилка ! Ето това е схемата на шкафа за фурната
Прикачен файл:
4erte6.jpg
Но предполагам немода да ида с тзи чертеж и да искам да ми нарежат плоскости по размерите от чертежа ?? Мястото на което трябва да се направи шкафчето е с размери 109см.дължина и 98см. височина !! Ето това е мястото на което трябва да е шкафчето
Прикачен файл:
Photo0780.jpg
Мисля да го повдигна с крачета от пода около 8-10см,за да може да се чисти под него ! Как да направя чертежа с размерите на отделните детайли за да ми нарежат плоскостите ?
ZEDYCUS - майстор
По принцип в Съливер я има и тая услуга, срещу 15 лв квадрата ти проектират шкафовете(кухнята) и ти правят разкрой на материала.
Иначе аз така ги правя с химикалката. :) :partyman:
Размера на фазерите съм забравил :arrow:
168х598-1бр 448х768-1бр 548х536-1бр

Прикачен файл

Разкрой.JPG
maxuel82 - специалист
:prayer: :prayer: :prayer: Благодаря ! Като ходих в Съливера не ми казаха, че я предлагат тази услуга :?
maxuel82 - специалист
Изясниха ми се нещата ,но имам няколко(лаишки :-D ) въпроса :? 1. "Обличането" с каква цел се прави ? 2.Челата на вратата и чекмеджето защо имат два размера - предполагам заради канта ако е 2мм :? 3. Къде ще се сложат детайлите с тези размери 414 Х 80 - 2бр. ,че немога да се сетя !!! :? Благодаря !
ZEDYCUS - майстор
Където е мострената зала, в ляво като влезеш, има едни стъклени врати, там са проектантите.
Ако плоскостта има фладер(шарка) размени местата на челото на чекмеджето първо да е 165х597- за да съвпадне с фладера на вратата и там съм го дал вертикален фладера.
За да имаш място да вкараш шкафа в отвора, никога не се дава плътно размера на шкафа, защото може да няма прав ъгъл нишата . А с тях закриваш фугите, монтирай ги наравно с вратите и на вид се получават вътрешни врати, ограничават ти и цокъла..
414 х80 ти са ивиците, които ти държат горния край на шкафа с газовата бутилка. После през тях захващаш с винтове плота.
Двата размера са 1-я -за кант 0,45мм, втория в скобите е с АБС кант2мм, ако слагаш такъв. :partyman:
maxuel82 - специалист
Ясно!Много Благодаря ! Ще трябва да черпя :partyman:
maxuel82 - специалист
Ще съм много благодарен ако ми помогнете с още едно шкафче (по настояване на жената) което ще е закачено на стената ! То ще си стане една мини кухня с фурна стъклокерамичен+газов плот и абсорбатор ! Дължината е същата - 1090мм ! Незнам дали има някакви стандарти при определянето на височината и дълбочината при ГШ на кухня ,но аз си мислех ако е възможно за 600мм височина и 400мм дълбочина ! Все пак ако има някакъв стандарт ще се съобразя с него :? Шкафът ще се дели по средата с рафт ,а вратичките ще са две като едната ще отваря другата с механизъм за плавно прибиране !!! Трябва ли да купя преджарително абсорбатора или после ще се реже дъното по него ??? Иначе искаме ето такъв абсорбатор
Прикачен файл:
absorbator.jpg
absorbator.jpg (81.12 KиБ) Видяна 4786 пъти
a шкафа нещо от този тип с две вратичкки но без горната дръжка като долната вратичка ще отваря горната
Прикачен файл:
kb-04-682x1024.jpg
kb-04-682x1024.jpg (67.03 KиБ) Видяна 4786 пъти
а ето го и мястото на което трябва да е шкафа
Прикачен файл:
SNV81119.JPG
ZEDYCUS - майстор
Така ли ще го закачаш като на снимката? Седи ми като кръпка заради модерната визия на вратите. Ма всеки си има вкус. :)
Вземи си аспиратора да видиш размерите. :partyman:
maxuel82 - специалист
На мен ми харесва :? е вратите няма да са точно такива ,че този материал е много скъп :-D но конструктивно ни харесва :? по-точно на жената и харесва - на мен ми е все тая , ако ще и по диагонал да е :drinkers: :partyman: важното е тя да е доволна :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20

Тема "Шкаф на тераса - откъде да започна ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: