• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
hristov1 - специалист
Здравейте след 2 месеца започвам да правя ремонт на кухнята в която трябва да сложа и една маса със столове ..
Помощението е малко 9-10м2 идеята ми е да си купя готова кухня 2,40 и да сложа една печка аспиратор и хладилника което ще направи 3,30-3,40 точно по дължина но няма да има място за съдомиална а аз държа на нея..
Другия вариант е да ми направят проек и уредите да са вградени което ще стане по красиво по практично но предполагам че ще е доста по солено аз си мислех да дам 1000лв за шкафчетата и вече да заложа на по скъпа техника
Прилагам един чертеж с размери ако ще е проект трябва да е нещо ъглово ето нещо което направих с програмата про100 ако е готова кухнята моля за съвети и идеи имам време :)Поздрави на всички:)
ФОРУМА Е СУПЕР! :partyman: :partyman: :partyman:

Прикачен файл

Без име.png
В жълто съм отбелязал един стар вграден шкаф отляво на вратата който е с дълбочина 30см и смятам че има вариант да го изкъртя и да сложа хладилника в него и с малко помощ от майстор да му направя рамка от гипс картон .. С кафяво съм отбелязал вратата и вратопрозореца насреща
Без име.png (38.19 KиБ) Видяна 4158 пъти

Прикачен файл

кухня111.jpg Цветовете на шкафчетата са примерни и самите шкафчета просто съм ги наредил набързо да видя как ще изглежда

Прикачен файл

кухня123.jpg
lokes - напреднал
На долния ред имаш достатъчно място за фурна 60 см (вградена или не) миялна 60 см , по добре вградена , хладилник 60 см + 5 см отстрани за вентилация , мивка 80 см и ти остават едни около 75 см за допълнителни долни шкафове , чекмеджета, рафтове или там каквото си решиш. Според мен 1000 лв са напълно достатъчно за :ПДЧ18 см с кант 1 мм , 4 см термоплот , термо гръб 1 см , дори може да сложиш врати от МДФ, приличен марков обков на Блум , без естествено гъзарски механизми .
dadko - майстор
Кухнята ти е с размери и разположения на вратата и прозореца почти като моята. Преди време пуснах тема с проектче
Размерите при мен са маалко по-големи, но- спокойно ще имаш място и за миялна и за фурна.
Ако мислиш, че заради уредите няма да ти остане място за долни шкафове и чекмеджета- и фурната ти е за вграждане-можеш да я повдигнеш в колона.
lokes - напреднал
Даже може да помислиш и за 45 съдомиялна , за да ти се отвори повече място долу , за съжаление всички кухни ,които ми се наложи да си проектирам нямаше как да се сложи 60 см миялна .
С малки изключения побира всичко , естествено не е като 60 см , но това е живота .
В крайна сметка ще имаш и горни шкафове , там ще тъпчеш повече .
hristov1 - специалист
Здравейте благодаря за съветите dadko разгледах темата за кухнята помещенията са почти еднакви :)
Това за което говорим вмомента е да отида да ми направят проект за кухнята или да си купя готова и да си натаманя
ако е готова ето тези модели ми харесват http://www.aron.bg/catprod_213/product_8582.html ; http://www.aron.bg/catprod_213/product_8207.html смятам че биват горе долу а ако е по проект няма ли да излезе повече от 1000лв
А иначе за съдомиална си харесах този вариант който е свободно стоящ а може и да е подобен който да е вграден искам да е малка тъй като живея с майка ми и няма кой знай колко да се пълни миялната :)
Изчетох доста теми че някой си начертават шкафовете и после ги дават да им отрежат плоскостите и на мен ми се иска да се пробвам но може да не успея)))Поздрави и по късно ще кача реални снимки на старата кухня за да се види за какво става дума точно ;) :partyman:
hristov1 - специалист
Иска ми се абсорбатора да е такъв модел http://www.emag.bg/absorbator-za-vgrazh ... D7BY3MBBM/ без да го вграждам да го сложа м/у шкафчетата и отгоре вече с траба и куфар ли нз как се прави да извежда манджорийте :) :-D
hristov1 - специалист
Ето ги и снимките на кухнята(от бай Тошово време) Мисля че най удачно ще е да има ъгъл.

Прикачен файл

333.jpg Тука с тази мивка голямо къртене ще пада :)

Прикачен файл

222.jpg Хладилника е с ляво отваряне май ще трябва да го прехвърля от другата страна за да е по удобно :)

Прикачен файл

111.jpg Ето го и стария шкаф мисля да си го направя сам трябват му само едни нови вратички :)
dadko - майстор
hristov1 написа:
ако е по проект няма ли да излезе повече от 1000лв
По проект ще ти излезе доста повече от 1000 лв.
Можеш да се разходиш до някоя фирма, която прави корпусна мебел- да ти дадат оферта и сам ще се убедиш.
hristov1 - специалист
Тоест ми остава варианта да си поръчам плоскостите и сам да я сглобявам но трябва да си направя проект на някоя програма или най лесния вариант да взимам готова и да я напасвам ;)
hristov1 - специалист
Стана ми ясно за кухнята ще си взема готова и ще кача снимки след 1-2 месеца но не разбрах аспиратора по горе който съм постнал мога ли да го сложа свободно да стои над котлона пише за вграждане кое му се вгражда не разбирам на повечето снимки ги гледам че стоят така свободно не е в шкаф.. :)Поздрави.
  • 1
  • 2

Тема "Идеи за малка кухня+трапезария" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: