Мечтата на всяка домакиня
solo5 - майстор
Помещението е около 30m³ (12 кв. м.)
Може би нещо с 2 мотора, около 460m³/h от тези плоските (не искам от тези с шапките)

Нещо подобно но това
Изображение
Аспиратор Faber 2740 FM
[2740 FM] 170.00лв.
Аспиратор Faber 2740 FM

# Капацитет - 400 m3/h
# Мощност P(max) - 250 W
# Осветление - 2х40 W
# Ниво шум - 55 / 61 / 68 dB(A)
# Размери - 60 см
# Филтъри - метални
# Производител:Faber
# Гаранция 36 месеца
# 60 см / бял, кафяв -135лв
# 60 см / черен + инокс-140лв
# 60 см / инокс 170лв
silllveto - Майсторица
Соло, има теми бре, писано е :razz:
Фабер, Фагор, Тека и т.н.

Мисля че е по-добре да си вземеш телескопичен, щото примерно за абсорбатори с цена да речем ок 200лв телескопичните са 2 пъти по-мощни. И да е с метален филтър.
solo5 - майстор
изчетох няколко теми, но не ми блесна много и затова си открих нова тема :lol:

а искам плосък,за да го монтирам под горно шкафче :roll:
solo5 - майстор
Ето и една много полезна статия: Как да изберем подходящия за нас аспиратор ?

P.S. Според тази статия най-подходящият аспиратор за моята кухня (30m³) е малко по-голям от 300m³/h

P.S.2 Още една полезна статия

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПЪЛНОЦЕННО ИЗПОЛЗВАНЕ НА АСПИРАТОРА
- Да се включва едновременно със започване на готвенето.
- Да работи още поне 10 минути след края на готвенето. Така се отстраняват остатъчните миризми от помещението; изсушава се вътрешността на аспиратора и въздуховодите; не се допуска образуването на конденз в режим на филтриране - така се подсушава филтърът с активен въглен.
- Да не се свързва въздуховодът към комини за печки и камини, вентилационни шахти за бани и тоалетни.
- Да се осигурява приток на чист въздух в кухнята. Така се предотвратява създаването на ниско налягане в помещението, което води до влошаване на работата на аспиратора. Това е особено важно за аспираторите с капацитет над 500 куб. м/час.
- Да не се допуска течение в кухнята при работа на аспиратора.
- Не се препоръчва изграждането на открити камини в помещение, където има аспиратор с голям капацитет.

P.S.3 Различните типове аспиратори
tysonlkr - специалист
solo5 написа:
- Да не се свързва въздуховодът към комини за печки и камини, вентилационни шахти за бани и тоалетни.
Каде да се включи въздуховодът ако не в комини и вентилации :?
Според мен не е по добре да се изкара навън дректно :roll:
shadowman - майстор
Аз съм с тоя, върват около 200 пари.
solo5 - майстор
Хубав е, но 500 m3/h ми е голям :roll:
BAlexandrov - специалист
Какъв е риска ако има камина в стаята с аспиратора? Да не започне да дими от камината вътре ли? Тоест като е запалена камината не трябва да работи силно аспиратора, за да действа комина. Това ли е проблема само?
shadowman - майстор
Тогава тоя, на външен вид са едни и същи, само в цената разликата е малка, не пречи да се вземе по-мощния и да се работи на 2-ра степен а 3-та само когато загори нещо яко и опуши стаята (оня ден стана такъв инцидент в нас).

BAlexandrov, точно това става когато работи камината и се включи аспиратора (сега не знам каква е камината дали е отворена или със джам опред), решението е да се отвори малко вратата на стаята и нещата се оправят (за друг лек не знам).
solo5 - майстор
Този вече става
Макар, че и твоята идея с 2-рата степен си е добра :roll:
Къде му е цената на този, който си дал?

Тема "Препоръчайте ми аспиратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: