Мечтата на всяка домакиня
Chavdar0011 - помощник
Здравейте на всички!
Предстои ми ремонт и реших да споделя с вас един примерен проект, по който мисля да реализирам бъдещата кухня.
Правилно ли е разпределението на шкафовете и уредите според вас? Ще се радвам на всякакви мнения, идеи и препоръки.
Имам и един въпрос относно миялната машина. Виждал съм, че на някои кухни цокълът на ММ е по-висок в сравнение с останалите шкафове. Въпросът ми е, от какво зависи височината на цокъла на ММ- от размерите на самата машина, или от височината на шкафа, в който е вградена. И дали е възможно този цокъл да не е повече от 100мм? :?
ПП: над котлоните ще има вграден аспиратор.

Прикачен файл

SKICA.jpg
SKICA.jpg (80.12 KиБ) Видяна 4511 пъти

Прикачен файл

mymym.jpg
mymym.jpg (56.83 KиБ) Видяна 4511 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Отстрани до фурната няма достатъчно място да се сложи много набързо една тава. Това е важно
Микровълнова ли над фурната? Не мисля, толкова високо да е удобно за ползване (ако има дете)
Миялна в ъгъл не е удобно, ако има друго място е по-добре
hauofpine - помощник
Да можеби миялната на мястото на котлоните а котлонте да отидат до мивката. Колегата е прав за тавата, ако нямаш маса зад тебе или някой др плод. Ще е много неудобно. А миялната в ъгала може да ти мокри стената като оттичаш чиниите. Все пак си е вода! За микровълновата ми се струва добра идея да е там. Не е никак неудобно. Даже на против.
Успех! Иначе като проект изглжда мн добре. Пожелавам ти и същото изпълнение!
Chavdar0011 - помощник
Благодаря за коментарите! :partyman:
Въобще не се бях замислял, че ще ми трябва място до фурната. Мисля, вместо да вграждам микровълновата, да направя шкав за нея. Така при нужда може да си я свалям на плота.
След малко умуване, това измислиха като вариант:

Прикачен файл

kohnq001.jpg
kohnq001.jpg (57.14 KиБ) Видяна 4465 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Chavdar0011 написа:
Мисля, вместо да вграждам микровълновата, да направя шкав за нея. Така при нужда може да си я свалям на плота.
Това е абсурдно! Да не е пасатор!?!!
Идеята ми бе, че едно 7-годишно дете трябва да може да си стопли обяда и съответно, микровълновата да е на удобна височина, с плот пред и до нея.
Още не мога да се начудя на при нужда може да си я свалям
В новия проект нямаш достатъчно място до котлоните.
За какво ще ползваш тесния шкаф? Ако е за подправки, мястото му трябва да е удобно отвсякъде, по-централно. За какво ще ползваш шкафа с двойните вратички? Ако имаш финансовата възможност, помисли за шкаф с изтегляне, с чекмеджета
http://www.shelvesthatslide.com/images/SHELVES3.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/23 ... 919c5c.jpg
http://img.alicdn.com/imgextra/i3/T1DXC ... 093657.jpg
http://st.hzcdn.com/fimgs/9fc10966006e2 ... nizers.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Всъщнот, къде е отворът на аспирацията?
hauofpine - помощник
Малиии тука направо го изядохте човека! Предполагам аспирацита ще е вградена в шкаф над котлоните. Но там котлоните може а ти играят лоша шега ако прозореца се отваря! Колкото до микровелето си е лично твой избор каде ще е! Мойто е на тази височина и нямам никакви ядове с него. То ако тръгнеш да мислиш на кой и как ще му е удобно сложи го на земята ,та да може и котката да си грее храната!
Според мен така построено е добре стига да нямаш прозорец от дясно!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
hauofpine написа:
Предполагам аспирацита ще е вградена в шкаф над котлоните
Тя трябва да е над котлоните, но като гледам как ги шитка от единия кай в дугия...ако са далеко от аспирацията се губят горните шкафове във въздуховоди
Chavdar0011 - помощник
Мисълта ми е, микровълновата да се ползва както си е в шкафа. А след време, когато синът ми стане достатъчно голям, за да я ползва, да се свали на плота.
Големия шкаф ще се ползва за обемисти неща като тави, тенджери, тигани и т.н. А тясното чекмедже ще е механизъм за бутилки.
И при двата проекта мястото до котлоните е едно и също. Във втория случай, ще се избие дупка над прозореца за тръбите на аспиратора. Ако котлоните са на друго място, ще се смали работния плот, който и без това е малък.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
hauofpine написа:
Малиии тука направо го изядохте човека!
Аз съм и готвач и проектант и изпълнител, та мисля, имам много право мислене по въпроса
Няма лошо, човек, ако му е за пръв път не съобразява много неща. Слава богу, не отиваме веднага в магазина, има време за дообмисляне. Знаеш ли колко пъти съм чувала "Ах, малко са ми контаките в кухнята! Ох, не стигам миксера.... Нямам къде да си държа почистващите препарати....."

Тема "Проект на кухня - мнения, идеи и препоръки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: