• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
DKosev - специалист
Здравейте,

понеже местим кухнята на балкона и махаме дограмата между балкона и хола, демек хола и новата кухня стават едно.
Ще лепим на цялата кухня фибран (стени, таван, под) и имам два въпроса:

- единствено на пода не ми е много ясно как да подходя, аз си го представам така: изкъртили сме старата замазка и сме си направили новото ВиК. Ще залепя с теракол фибрана, директно за плочата, след това ще насипем замазката с мрежа. След това плочки. Това ли е начина?
- понеже и на тавана ще има фибран и ще има разлика между тавана в хола и тавана в кухнята. Тези два сантиметра разлика (страницата на фибрана) с какво мога да ги скрия. Принципно си мислех да правя свод, с лунички, но доста трудно ще бъде... имате ли по-добри идеи?

Поздрави!
p.v.x - майстор
DKosev написа:
Здравейте,

понеже местим кухнята на балкона и махаме дограмата между балкона и хола, демек хола и новата кухня стават едно.

аз си го представам така: изкъртили сме старата замазка и сме си направили новото ВиК.

:? И къде ще заустите мръсния канал. #-o

Във водосборните тръби на терасите. :roll:
шоп - майстор
Според мен за пода добре си го измислил.
Защо не помислиш на тавана изолацията да я направиш с вата и гипскартон? Така можеш спокойно и артистично да играеш с нивата, осветлението и т.н.
DKosev - специалист
p.v.x написа:
DKosev написа:
Здравейте,

аз си го представам така: изкъртили сме старата замазка и сме си направили новото ВиК.

:? И къде ще заустите мръсния канал. #-o

Във водосборните тръби на терасите. :roll:

Направили сме удължения от балкона до тръбите в сегашната кухня, като растоянието не е много..
шоп написа:
Според мен за пода добре си го измислил.
Защо не помислиш на тавана изолацията да я направиш с вата и гипскартон? Така можеш спокойно и артистично да играеш с нивата, осветлението и т.н.
Дограмата е до тавана и можем да играем с до 3-4 сантиметра от тавана, затова ще е фибран и там.
gnt69 - майстор
Та пода може и върху фибрана мрежа стъклофибърна шпакловка и отгоре плочки. Само фибрана гледай да е за под имат специален. В магазините не знаят те имат фибран и студопор не ми се отваря сайта на фибран.
p.v.x - майстор
Използвай някакъв интериорен корниз , който да прикрие разликата в нивата. :rock:

https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D ... BD&imgrc=_
DKosev - специалист
p.v.x написа:
Използвай някакъв интериорен корниз , който да прикрие разликата в нивата. :rock:

https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D ... BD&imgrc=_

Това ще е! :)
Мерси!
8180 - майстор
DKosev написа:
Дограмата е до тавана и можем да играем с до 3-4 сантиметра от тавана, затова ще е фибран и там.
Предполагам става дума за дограмата на балкона. Ако още не е изпълнена, предвидете повече место за ТИ там или търсете възможност за допълнителна външна, обхващаща челото+ на горния балкон. Доста рисков термомост е там, особено ако горният балкон не е усвоен.

П.П. Снимки и скици, като правило улесняват разсъжденията.
DKosev - специалист
8180 написа:
DKosev написа:
Предполагам става дума за дограмата на балкона. Ако още не е изпълнена, предвидете повече место за ТИ там или търсете възможност за допълнителна външна, обхващаща челото+ на горния балкон. Доста рисков термомост е там, особено ако горният балкон не е усвоен.

П.П. Снимки и скици, като правило улесняват разсъжденията.
И мен това ме притесняваше, но свършен факт..
По принцип знам, че се зида итонг на тавана, нямахме шпризи с които да ги задържим да не паднат, затова иззидахме с итонг 1 ред отдолу, под дограмата..
Здравейте,и аз присъединих терасата към една стая и реших това да е трапезария с кухненска част.Само дето мивката няма да е на терасата.Там ще е печката и хладилника.Тавана има нужда от изолация,но съм харесала варианта с окачен таван с пана,а на самия таван 4см.стиропор.Или фибран?За съжаление челната част на терасасата чака прословутото саниране,само сложих отвътре 2 см фибран.И двете страници ще им направим външна изолация-ще стане без алпинисти.Въпросът ми е какво точно да лепнана тавана-имам общо17 см от дограмата до горе.Може би все пак стиропор,ама той провежда влагата и ще стане май мухъл?Всички отричат фибрана за вътрешно,но пък той би спрял влагата да направи конденз на студената плоча на съседите,които простират там-значи проветряват.Окачения таван ще помогне ли малко поне?
  • 1
  • 2

Тема "Съвети, фибран, кухня на балкон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: