Мечтата на всяка домакиня
Здравейте,
от известно време умувам и чета Вашият форум относно проектирането и изработка на кухня. Мястото обособено за нея е доста криво, както и със скосения. За аега започвам с долният ред шкафове. Първоначално идеятя в ъгъла беше да е глух шкаф, но в последствие "шефа" каза НЕ. Стигнах до тук, (прилагам снимки) но липсата ми на опит ми пречи да продължа. Моля дайде идеи как да направя ъглвият шкаф, другото което ме тревожи, дали пантите ще поемат ъгъла - 93,12 градуса. Имам и още дерзания, ще ги споделя в последствие, ако не се справя сам.

Благодаря предварително!

Прикачен файл

IMG_20170105_215611.jpg

Прикачен файл

IMG_20170105_215655.jpg

Прикачен файл

IMG_20170105_215518.jpg

Прикачен файл

yglov_shkaf.JPG
yglov_shkaf.JPG (44.02 KиБ) Видяна 963 пъти

Прикачен файл

shkaf_furna_nalozhena_dvojna_vrata.JPG
Последна промяна от Vick на чет яну 05, 2017 10:09 pm, променено общо 1 път.
Сложи някоя снимка на помещението. Помисли за вратите на ъгловия как ще ги отваряш и тогава питай отново за съвети.
Този шкаф си го измислил с много сложна форма. При мен проблема с неправилен ъгъл се реши ей така:

Дъното се скрои по ъгъла, двете страни да са перпендикулярни на двете стени.

ПС: Ей толкова заврян бойлер виждам за пръв път. Дано не се налага да се сваля! Ще трябва да се събори половината къща.

Прикачен файл

kuhnq.jpg
Последна промяна от iliya_i на пет яну 06, 2017 8:32 am, променено общо 2 пъти.
Поръчах си дъно и рафт с по-големия размер, примерно 900/900 мм, след това изрязах ъгъла до необходимия размер на двете страници, примерно 580 мм

Прикачен файл:
08-kuhnia.JPG


Използвах зеге и стана по-грубо, тогава все още нямах фреза...

Кантираш и монтираш...

Прикачен файл:
37-kuhnia.JPG


След това монтираш двойна вратичка и си ти...

Прикачен файл:
103-kuhnia.JPG
Благодаря за идеите момчета,

Имаше вариант да се изправи кривата стена (с гипсокартон), там където е бойлерът но вече е късно. Сега Г-то или L -кухнятя по модерному, ще трябва да е с тъп ъгъл. Въпросът е, как ъгловият шкаф да следва двете стени, като едновременно да е с двойна вратичка... Ще го мисля още.

П.С. Бойлерът и повечето други неща са наблъскани с инженерна хлабина ;)
Поздрави!
Ето идея за механизъм в шкафа. Само не знам дали има с по-голям от 90 градусов ъгъл. Ако няма, може да се монтира малко по-навътре. За тенджери е екстра, завърташ кошницата и си вземаш тенжерата, без да трябва да вадиш половината неща от шкафа.

Прикачен файл

кошница ъглов шкаф.jpg
Ако пък шкафът е глух, а не ъглов - ето друг механизъм:

Прикачен файл:
кошница глух шкаф.jpg
кошница глух шкаф.jpg (56.05 KиБ) Видяна 845 пъти
Ако проблема е в кривия ъгъл правиш следното, взимаш шаблон на ъгъла (става и а с точните градуси) и отиваш във фирма която има snn рутер и ти го правят криволинейно и става работата, но самата работа по изрязване на детайла ще излезне по-скъпо, някъде взимат по 6 лв/м. Аз често си взимам правя щаблони на ъгловите кухни и правя шкафа на циркуляра, но и това не е гаранция, че всичко ще се залепи на стената. Последната кухня която правих за 3 метра имаше усукване на стената 4 см, това няма как да се оправи а само може да се скрие с гърба и шкафовете. С пантите няма да имаш проблем, но пък ако се появи такъв може го направиш с две отваряеми врати с панти на 170 градуса, само че се внимава с поставянето на дръжката.
Точно със сдвоената врата му е проблема - така както го е начертал едната видимо е над 60см, а другата около 40. Ако държи на такъв шкаф с такива размери действително с панти с голям ъгъл на отваряне и две отделни врати.
Здравейте,

в повечето фирми нямат възможност да изрязват по-сложни детайли. Ще опитам с рутер или цнц фреза :) Относно пантите, предлагаха ми да пробвам с панти на 165 градуса, но в никой магазин не споменаха, че има панти и на 170 градуса.

Благодаря колеги!
Поздрави!
Бих искал да попитам как си смятате размерите на двойните вратички, спрямо просвета на отворите, както и защо да да внимавам с дръжката на вратичката, има ли някоя особеност, която пропускам?

Благодаря предварително!
От рaзстоянието вaдиш дебелинaтa нa врaтa и фугaтa която искaш дa имaш.
Пример: врaтaтa =у -18-3
Зa дръжкaтa внимaвaш aко сa две сaмостоятелни врaти. Не ги слaгaш в ъгълa, a в средaтa примерно.
... или само една дръжка, аз махам 18+2 понеже нали канта с заобля и се получава по-голяма фуга за двете врати.
Късно снощи, забелязах че различните производители на такива панти имат таблички за оразмеряване. Май трябва първо да си избера панти и тогава да смятам вратичките. Става историческо вече, но ще го докарам до край ;)

Благодаря момчета!
Има сайтове за обков. Обикновено в магазините зареждат само най-употребяваните детайли - панти, дръжки и прочие.
Моят съвет е да си избереш първо дръжките, мисля че се сещаш защо. След това, съобразявайки се с тях можеш да сметнеш размерите на вратите и чекмеджетата. При ъглова кухня винаги се достига до момент, в който при отворено чекмедже не може да се отвори друго или някой от страничните вратички.
И друго да те предупредя! Когато изрязваш плота за мивката, отвори вратичките, че веднъж гледах как един "майстор" на кухни подкара и вратичката с прободния трион. За теб тази грешка би била нормална, но за човек, който си вади хляба с изработване и монтаж на кухни, това е непростимо.
Че кой слага вратите и чекмеджетата преди да е сглобил цялата кухня :?
Vick написа:Здравейте,
........ Мястото обособено за нея е доста криво, както и със скосения. За аега започвам с долният ред шкафове. Първоначално идеятя в ъгъла беше да е глух шкаф, но в последствие "шефа" каза НЕ. Стигнах до тук, (прилагам снимки) но липсата ми на опит ми пречи да продължа. Моля дайде идеи как да направя ъглвият шкаф, другото което ме тревожи, дали пантите ще поемат ъгъла - 93,12 градуса. Имам и още дерзания, ще ги споделя в последствие, ако не се справя сам.

Благодаря предварително!


Колега, извинявам се предварително за офтопик-а. Само за "протокола": Жилището старо ли е или е Ново строителство?

Благодаря предварително за разбирането...
Здравей,

етаж (тавански, мансарден, ...и тн) от къща, строена преди около 20 години. Хубавото е че, скосенията започват на 1.8м и точно там трябва да има и горен ред шкафове и вградена микровълнова.

Колега, извинявам се предварително за офтопик-а. Само за "протокола": Жилището старо ли е или е Ново строителство?

Благодаря предварително за разбирането...[/quote]

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Кухня”