Мечтата на всяка домакиня
Здравейте,
Имам следния въпрос. След като монтираха кухнята се оказа,че вертикалния п-образен панел, който стой пред тръбата ( абсорбатора е тип камина) е много дълъг и трябва да се отреже. Въпроса ми е как и с какво? Ходих на лазер, казаха ,че можело да не стане, защото режели само листове. А с ъглошлайф или ножовка, ще му се разкаже играта предполагам.
http://vladives.bg/image/catalog/2735.jpg
Прилагам примерна снимка, това п- образното трябва да се скъси, но да се запази. Има ли начин?
Внимателската с някоя остра ножовка с нов лист или абразивно въженце. Но най-добре с дремел с абразивен диск. Може и някоя фина пиличка или шкурка след това.
Бавничко с флекса и диск за неръждавейка/тънък/
Аз имах същия случай с моя, и го срязах с ножица за ламарина, след което запилих ъглите. Получи се прилично, но не като фабрично.
Моят е с две П-та (телескопични), и срязах горното, което влиза в долното.
И аз като Владо, флекса, тънък диск и бавно и полека да не прегрява.Може и с дремела, както се каза по-горе, ама става по-бавно и се води малко по-трудно.Освен това по среза сложи една хартиена лепенка и карай през нея.
Чертаеш си от трите страни размера на който трябва да стане ОТ ДОЛНАТА страна на ламарината, режеш с флексче с диск за инокс, като режеш отгоре надолу до подложка - демек страната която режеш да е вертикална. Няма смисъл да е бавно режи си с нормална скорост на принципа на пендулата с вкарване на диска и сваляне надолу, а не с чегъртане по линията.
P.S. Защо не ги хвана монтажниците да го свършат - това е тяхна работа!
И аз подкрепям да е с флекса, бавно и търпеливо и се получава, не еднс или две ламарини сме рязали.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Кухня”