Мечтата на всяка домакиня
valdim - напреднал
Здравейте форумци,
Предстои ни да изберем съдомиялна на 45 см за вграждане. Както виждате на снимката, тя ще е отдясно на ъглова кухня, в шкаф. В ляво е шкафа под кухн. мивка.
Притесняваме, че когато залепим вратичката към вратата на съдомиялната, ще липсва луфт от 3-4 мм, за да се разминат шкафната вратичка на съдомиялната (с отваряне вече по хоризонтала, а не както е сега) с вратичката на шкафа под мивката.
Виждате ли някакво решение?
Благодаря предварително за всички мнения.
Прикачен файл:
DSC04162.JPG
DSC04162.JPG (105.44 KиБ) Видяна 2113 пъти
MamaMy - майстор
Струва ми се, че вратичките са под ъгъл по-малък от 90 градуса. Ако е така, забрави!
Миналата седмица си монтирах такава 45 см. Стърчи пред шкафовете с 2см, а още не и е монтирана вратичка. Отварянето също е доста високо. Над долното ниво на съседните вратички е. Шанса да се отварят разминавайки се е 0.
valdim - напреднал
MamaMy написа:
Струва ми се, че вратичките са под ъгъл по-малък от 90 градуса. Ако е така, забрави!
Не, ма 90 градуса са.
MamaMy - майстор
Съдомиялната не се слага във шкафа, а вместо него. Ще трябва да прекроите целия шкаф ако е двоен. За това, първо монтирате съдомиялната с вратата на нея така, че да се отваря нормално. След това преправяте другия шкаф по нея.
Другото решение е съдомиялна за плот.
toshetozaz - специалист
Този шкаф бил ли е предвиден за съдомиялна или в последствие решихте да го ползвате за това?
Може ли една снимка да се видят всички долни шкафове.
valdim - напреднал
toshetozaz написа:
Този шкаф бил ли е предвиден за съдомиялна или в последствие решихте да го ползвате за това?
Може ли една снимка да се видят всички долни шкафове.
Да, беше предвиден за съдомиялна.
Прилагам снимка на отворен шкаф Размер на светлия отвор - 46,5 х 73,5 см. Ако трябва ще направя снимка на всички долни пкафове.

Прикачен файл

шкаф съдомиялна.jpg
шкаф съдомиялна.jpg (78.71 KиБ) Видяна 2085 пъти
zdravcho - специалист
На мен ми изглежда като да не е предвидено там да има съдомиялна. Средния рафт е лесен за махане. Ама долния с челото като го махнете не знам стабилността на конструкцията дали няма да се компрометира. Както казва
MamaMy написа:
Съдомиялната не се слага във шкафа, а вместо него.
Трябва кухненското да е така проектирано, че там да има ниша в която да влезе съдомиялната. Ами захранващ кабел, чиста и мръсна вода? Или цялото това шкафче е отделна конструкция и се вади и на негово място съдомиялната. Ако е само луфта проблема отиваш при някой дърводелец да отнеме на абрихт колкото е необходимо, лепиш един кант с ютията и така
zz_stefanov - майстор
И аз като гледам снимката си мисля, че трябва да се разкара цялото шкафче (без плота отгоре разбира се). Ако не да се махне цялото шкафче , то поне всички хоризонтали в т.ч. и дъното, защото миалната трябва да стъпи на пода.
Дано тогава като се отвори да не се срещат вратата на миалната с нещо по повърхността на другите шкафове дето са на 90 градуса.
Дали ще стане можеш само ти да отговориш след точно мерене.
toshetozaz - специалист
Колеги,са ти отговорили точно.Това си обикновен долен шкаф в няма как да вмъкнеш съдомиялна.Така,както се вижда от снимката този шкаф е отделен модул даже цокълът си е само за него.Вариант е да се развият винтовете с които е хванат за съседните шкафове и горе през белндите за плота и да пробва да се извади.На неговото място да постави съдомиялната.От къде е кухнята?Питам защото ще трябва и нова врата за съдомиялната.
miliad - майстор
Мх, мaхaне нa шкaфa, новa врaтa с рaзмер 45/77см, стрaничнa блендa 5/77 см зa дa зaтвориш дупкaтa в ъгълa която ще се получи, пaрче цокъл 53-4см зa пред съдомиялнaтa.

Тема "Проблем при монтаж на съдомиялна за вграждане." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: