Мечтата на всяка домакиня
Здравейте, имам питане относно миялна машина BEKO за вграждане /на 3 месеца/и шкафове /Ламинирано ПДЧ, доколкото съм запознат/. Проблемът ще се види на снимките,които прилагам:
Прикачен файл:
29829394_1894534147231525_2077593687_o.jpg
Прикачен файл:
29748081_1894534117231528_1494893497_o.jpg
Прикачен файл:
29747002_1894534127231527_30881171_o.jpg
Извикахме техник от ЗОРА от където е закупена машината, предположението ни беше, че може би уплътненията на машината не са добре и от там изпуска пара, въпросният техник каза проблема е, че не се отваря след приключване на цикъла /както пише в инструкциите/, при което нашият въпрос беше при пускане нощем как евентуално някой ще седи да я чака за да отвори вратата. Ако някой има идея нека сподели, допускам че изпълнението на шкафовете не е на ниво, понеже дори при изчакване на програмата и отваряне на вратата влагата пак отива на същите места в шкафовете.
П.С. На снимките съм лакирал с бял лак за нокти като временно решение :cry:
Благодаря предварително

Прикачен файл

29634621_1894534170564856_866611958_o.jpg
naB4o - специалист
Аз бих се усъмнил в не добро уплътнение на миялната. Имал съм три до сега, и нито една не е имала влага, пара, докато не отворя вратата. Около уплътнението на вратата става по-топло, заради температурата на вратата, но няма влага. Предишната ми за 6 комплекта на Мидеа, дори беше с деформирано уплътнение, заради горещите води, и леко подлизваше, но то се деформира на 3тата година. Сега съм трета година с вградена, и нямам подобни проблеми. Става по-топло около вратата, но не е имало влага и т.н.
Аз бих направил следния експеримент, да изтегля напред миялната и да я пусна и ще се забележи има ли пропуски в уплътнението. Ако има и са гаранционен проблем, според ЗЗП, търговеца дори трябва да възстанови щетите по кухнята. За качеството на плоскостите, от снимка не може да се гадае, поне аз няма да успея. :)

Едит: Сега отворих моята миялна, има уплътнение и отгоре, което спира подлизването, при теб ми се струва, че няма такова.
Duke_BG - специалист
май тоя Халумин ти прави проблема - конденз който после се стича по пдч-то
miliad - майстор
Duke_BG написа:
май тоя Халумин ти прави проблема - конденз който после се стича по пдч-то
Именно. Събира и най-минималното количество влага заради конденза, под дръжката пдч-то е незащитено и от там просмуква влагата.А веднъж цъфне ли....
Ма не пречи да направиш проверка за пропуск в уплътнението.
Извадих я, не излиза никаква влага по време на работа и като свърши също, понаместих една гума отгоре, малко по-къса е отколкото трябва и довечера ще пробвам на дългата програма, благодаря ви за отговорите
kozl - майстор
Това ПДЧ ли е или МДФ?
Явно от вратата изпуска пара в ъглите, а металната ръкохватка причинява конденз на парата и капките влизат в незащитената част на крилото. Т.е. м-у ръкохватката и плоскостта на крилото няма защита, дори предполагам, че там не е кантирано.
На наша миялна АЕГ, понеже съм я разглобявал има отдушници по едни тръбички, но са изведени от към гърба на миялната. Та за това мисля, че от вратата изпуска, а не от отдушниците.
От тези алуминиеви дръжки ще да е, дори 15 мин. след като е свършила отварям и отвътре е изпотено и събира капка, което ме води на мисълта, че трябва да се сменят, ще говоря с дърводелците за нови врати, някакво PVC евентуално като шкафовете за бани например
kozl - майстор
Едната от кухните е с МДФ плоскости и те около аспиратора се подуха, при това от нередовно готвене. Много по чувствителни са МДФ-ите към влага, сравнени с ПДЧ-то. Пък и има ПДЧ влагоустойчиво. От него правят паравани (прегради) за тоалетни.
ZEDYCUS - майстор
Няма такова животно влагоустойчиво ПДЧ. Проблема идва от връзката кант и рязания ръб- край на плоскостта, само от там може да влезе влага за да раздуе. Това се лекува превантивно по време на монтажа. Раздуе ли лечението е смяна на всичко. На съдомиялни и печки за вграждане, аспирации, лепях алуминиево фолио по тази връзка, на всички кантове около тях от вътрешна страна. Отвън не се вижда нищо. Започнах го след като ремонтирах правена от мен кухня, всичко около печката беше леш. След това рекламации не съм имал. :wink:
Снимките са от моята кухня на около 5 години е. Съдомиялнята е също Беко, при отваряне винаги бълва гореща пара. Няма никакви проблеми с кантовете наоколо. :partyman:

Прикачен файл

IMG_20180329_080629.jpg долна страна печка

Прикачен файл

IMG_20180329_080557.jpg горна страна печка

Прикачен файл

IMG_20180329_075523.jpg

Прикачен файл

IMG_20180329_075452.jpg
kozl - майстор
ZEDYCUS написа:
Няма такова животно влагоустойчиво ПДЧ.
Стандартните преградни стени изработваме от влагоустойчиви дървесни плоскости с двустранно меламиново или HPL-покритие (LTT 24mm). Общата дебелина на плоскостите е 24mm. Прилагат се основно за разделяне на обществени тоалетни, съблекални и др. на отделни кабини.
За това си мислех.
Изображение

Тема "Раздути шкафове около миялна" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: