• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
lady_bj - напреднал
Ремонтираме изцяло кухня с подмяна на ВИК и всичко друго и искам да попитам докато е разкъртено дали може да се реализира една идея.
Прилагам чертежи и ще се опитам и да обясня точно.
На едната схема е показано сегашното разположение на тръбите за обратни води и захранване на чистата вода.
Мръсният канал не е вкопан в стената и тръбата за оттичане на мивката, която преминава в общата вертикална за блока е дълга 90 см., с диаметър 8-10 см.
Искаме да поставим пералнята в ляво от мивката, както е показано на единия чертеж и се пада да започва точно на тези 90 см. където свършва въпросната тръба. Единият въпрос е може ли пералнята да е там, без да се налага да се вкопава отпадната тръба или променя, а остане както си е сега, но да не пречи и пералнята да дойде напред и стърчи пред шкафовете и плота?
И другият въпрос е може ли да се прекара цялото ВИК и чиста и отпадна вода, така че ако след време решим да разместим пералнята и мивката да не се кърти и променя ВИК, а само мивката да отиде на мястото на пералнята и се смени плота, както е на втория чертеж?
Един вид тръбите да не се падат в центъра на мивката, разположена в дясно на пералнята, а някъде посредата на пералня и мивка, за да позволява разместването им? Или да се направи за мивката в дясно, но да се предвиди и за разположение в ляво, на мястото на пералнята, но остане запушено? Нещо такова.
И според вас, кой вариант на разположение на мивката е по-добър?
Много писане стана, дано се е разбрало

Прикачен файл

VIKkuhnia.jpg
сегашно разположение на ВИК
VIKkuhnia.jpg (26.97 KиБ) Видяна 1790 пъти
lady_bj - напреднал
схемите

Прикачен файл

new_kitchen_ - Copy - Copy (2).jpg
lady_bj - напреднал
схема

Прикачен файл

proekt_kuhnia.jpg
proekt_kuhnia.jpg (81.13 KиБ) Видяна 1788 пъти
Duke_BG - специалист
не знам кой ти прави тия проекти но на първо четене виждам много нередности :

1 -во какъв е тоя плот 51 см и как ще навреш фурна за вграждане под него - не казвам със сигурност че не може но ще е кофти, а и не виждам как ще събереш плота с котлоните както е поставен - защо не се пусне другия плот през комина до стената като му се зарежат 30 см от към гърба и да се продължи със 60 см плот по другата стена. Защо плота с котлоните не е над фурната - така губиш част от пространството под него.

2-ро какъв е тоя шкаф-мивка на 60 см - колко голямо ще е коритото в този случай ?
3-то горен и долен ред се разминават - за мен лично това ще е една грозотия - като застанеш пред кухнята и като погледнеш няма да стои красиво.

ВиК -то не са ти никакъв проблем защото канала можаш да си го пуснаш и до мивката като има отклонение за пералнята, която си е на мъркучи и позвполява +/- 1 метър местене
какво е предназначението на двете врати - на къде водят ?

едит : стана ми интересно за фурната и плота - няма да стане !!! фурни монтажни скици

плот 2-ка
lady_bj - напреднал
Плотът си е 60 см, но явно не е показано добре. 51 см. е комина. Точно както казвате ще бъде плота изрязан покрай комина и на двете стени по 60 см.
В шкаф 60 см. е мислено за мивка 51 см., макар че на пазара се предлагат и по-малки.
Двете врати в ляво са кулонен шкаф, защото до балконската врата няма 60 см за плот , а и побира много неща. Старият беше такъв и искаме пак да го има. Хладилникът е разположен на стена 80 см. между балконската врата и прозорец.
На втория чертеж горен ред е съразмерен с долен. Просто има варианти за избор.
За пералнята е ясно, че се мести лесно. Не разбрах може ли вик да се направи така, че да се мести мивката без да се налага къртене и променяне на изводите за чиста вода?
Ще ми е интересно да видя ваше предложение как да се разположи всичко
Duke_BG - специалист
на втория чертеж разположението на фурната не е удачно - трудно се обслужва като отвориш вратата и едната страна на вратата е забита в другия ред шкафове, да не говорим за пари и т.н. наслояващи се по вратичката на другия ред шкафове. пералнята бих я сложил непосредтвено до колонния шкаф - разтоварваш я и мяташ прането на балкона :)

котлоните е добре да са над фурната, за да може аспиратора да обира и парите от фурната

тръбите за чиста вода над плота ли са изведени или под ? ако съдя по чертежа са над плота - най-добре ги свалете под плота докато я няма кухнята

ако за под нивото на плота пак може да се лавира с тях
Последна промяна от Duke_BG на чет юни 28, 2018 10:04 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Вляво врата и хладилник ли има? Много неудобно
lady_bj - напреднал
чет юни 28, 2018 9:01 amn_a написа:
Вляво врата и хладилник ли има? Много неудобно
Да, в ляво има балконска врата и хладилник между нея и прозорец , където започва трапезарията. Помещението не е голямо и за да не губим работен плот, хладилника ще е отделено
lady_bj - напреднал
Благодаря за съвета!
И нас ни съмняваше, че няма да е удобно ако фурната е там, а и сме се насочили към мембранни вратички с фолио, за което чуваме не е удачно да е в близост до фурна и аспиратор.
Аз пералнята бих я сложила на малката стена първа до вратата на кухнята, защото се простира на задния балкон, не на този тук, но там идват много чупки покрай комина, за да се пусне вода.
Тръбите за чиста вода сега са горе, но искаме да ги пуснем долу за смесител (батерия). Не можем да изберем окончателно къде да е мивката - е ляво или дясно на пералнята и затова питаме за вариант за вик, който да позволява разместване след време без къртене за ново вик
chapara - майстор
Аз пералнята бих я сложила на малката стена първа до вратата на кухнята

Ами сложи я, шкафовете отзад имат борд-отстояние от стената , водопровода и канала могат да са само на скоби, външно по стената и да отидат до пералнята, като за пералнята е достатъчна тръба за мр. вода от фи 40 с нужния наклон :wink:
  • 1
  • 2

Тема "ВИК за пералня и мивка в кухня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: