• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравейте,

Наскоро закупих апартамент, на който му правя ремонт в момента.
Кухнята ще си остане същата, но имам проблем. Предишния собственик е използвал свободностояща миялна машина, а аз искам вградена такава. Следователно ми трябва шкаф за нея. Вратите на кухнята са с орнаменти и незнам къде да търся изработкат на такъв шкаф, а също и искам да сменя 1-2 от съществуващите вратички (имат издраскано).
Не ми е проблем дори само вратичка да намеря, защото мога да си направя шкафа сам.
Прилагам снимка какъв точно цвят и тип вратички/шкаф търся
Ще съм благодарен ако ме насочите към фирма/цех, която би изработила няколко врати и/или един шкаф от този тип

Прикачен файл

IMG_0780 (2).jpg
ZEDYCUS - майстор
На вградена съдомиялня не и трябва шкаф, а ниша под плота и една врата. Трябва да смениш целия плот, ако е прекъснат до свободно стоящата стара такава, освен ако не е под плота и да изработиш 1 врата за да скриеш вградената, ако старите врати около празното място завършват с други панти от ниско рамо(покрит кант) и тях ще трябва да смениш.
Вратата се монтира на съдомиялнята и има луфт по 3 мм от другите шкафове, демек е вътрешна. Под не я трябва да предвидиш и цокъл иначе ще се вижда карантията на вградената съдомиялня.
А за мебелна фирма от София(не пишеш от къде си, та сигур ще е от там :-D ) някой колега да спомене , нямам идея.
Благодаря за насоките, ще са ми полезни. Имам опит с кухните, защото в сегашния апартамент, сам си изработих кухнята, като преди това бях сметнал какви точно по вид и размер плоскости ми трябват. След това поръчах плоскостите за разкрой от една фирма.

Тук обаче проблемът ми е с точно тази "шарка" на вратите. Дори като краен вариант съм склонен да сменя всички вратички с подобен профил, НО същия цвят.

Така че ако може някой да ме насочи към фирма в София, която да може да го изработи.
miliad - майстор
Това е масивна дървесина, или МДф с естествен фурнир. Изглежда като доста скъпа кухня. Търси фирма която работи с масивно дърво. Ако трябва свали едно чекмедже и го показвай като мостра.

П.С. Питай стария собственик кой е изработил кухнята.Ако има начин, разбира се.
Те ще могат и да ремонтират издрасканите врати.
Да, предишния собсвтеник каза че е МДФ с естествен фурнир, но кухнята не е била правена от фирма ами от частник и вече му нямат координатите. Това беше и моята първа идея :)

Пратил съм запитване до 1-2 фирми и чакам да ми отговорят. Притеснява ме това дали биха се занимавали с изработката само на няколко врати.

Ако не успя да направя врата за мияланата машина, незнам как да подходя, защото не искам да сменям кухнята, нито пък да слагам свободностояща.
Duke_BG - специалист
дай една снимка на миялната
Все ще не съм я купил, защото майсторите шпакловат. А незнам какво да правя, ако не мога да намеря кой да ми направи вратичка, ще е грозно да поставя миялна за вграждане.
Също така правостояща не ми се иска, защото няма да се слива с кухнята.
kozl - майстор
В София има офиси на фирми, на които производствената база не е в София.
Фурнирован с естествен фурнир МДФ с релеф :? Струва ми се, че това ще е по-скъпо от иглолистен чамов масив.
Все пак ми е любопитно. Аз имам некаква среща с кухни при хотелско оборудване и три кухни по мой проект за собствени нужди, но до фурнирован, с естествен фурнир, релефен МДФ не можах да се натъкна. Релефния мдф, който се предлагаше беше или с лакови покрития или ламиниран с фолио.
А от друга гледна точка на сина кухнята е от ламиниран, плосък МДФ и вратичките над аспиратора забременеха, така следващ път няма да избера кухненски МДФ. За масив да.
Duke_BG - специалист
снимай мястото където смяташ да я сложиш имам нещо на ум ...
miliad - майстор
Като разгледах по подробно снимката открих , че това е таблена врата правена от мдф с фурнир. Ще е доста трудно да намериш кой да направи точно копие на старите врати. Трябва да има същите фрезови глави, а пък дали ще нагласи цвета е божа работа.
Обмисли вариант да акцентираш с тази вратичка, има фолиа разни: инокс, месинг ,мед, кован метал, китки разни, стъкло.
За пример на една стара италианска кухня с естествен фурнир цвят венге, сложих сива ПДЧ врата с флорални мотиви и заспа.
  • 1
  • 2

Тема "Изработка на шкаф и вратички за кухня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: