Мечтата на всяка домакиня
В момента правим ремонт на кухнята и решихме разтоянието между шкафовете и това зад печката да е с плочки. Много ме притеснява обаче това как ще се налепят тези плочки за да паснат первектно на горните и долните шкафове. На долните ще има водобранна лента и тя ще закрие ако има кривина, ами горе?? Моля за съвет и ако може някои да ми отговори каква е последователноста на работа в този случай.
prascho - майстор
монтират се плочките между долния и горния шкаф и след това самите шкафове.
shadowman - майстор
Значи, първо трябва да знаеш на каква височина ще ти дойде долния ред с плота, добавяш 1 см луфт и това ти е нивото от което трябва да започнеш. Този сантиметър луфт е за да се избегнат нежелани проблеми с нивото на пода, щот нали ако е крив ще трябва с краката на кухнята да се коригира, а и водобранната лайстна ще скрие каквото трябва. Лепиш плочки от зададеното ниво на 60 см и фугираш и толкова. Горните шкафове ще стъпят на плочките и ако има някакви неравности то те почти ще изчезнат. Можеш да ги заличиш отново с фугин и ще стане перфекно или с акрил ама този акрил вече започна да губи доверието ми.
Другия вариант е монтира се кухнята и после лепиш плиочки, но не то го препоръчвам, играчка е голяма.

Ето какво направих преди месец... и си сложи контактите на едно ниво, че инак кофти става (както на снимката).
Успех.

Прикачен файл

Rotation of DSC00016.jpg
Rotation of DSC00016.jpg (32.7 KиБ) Видяна 3114 пъти

Тема "Мястото между шкафовете или самите шкафове??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: