• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
mx_starter - напреднал
Понеже ми предстои монтаж на абсорбатор, искам да попитам и аз нещичко: има ли абсорбатор без отвеждащи тръби?
Чувах някъде че имало подобни такива с нещо като активно вещество макар да не си представям как става тая работа.
Ако е вярно - би било много добре да не се налага пробиване...
гледах такива в големите магазини за техника - наистина са плоски и нямат нужда от комин/отвор. Не обърнах обаче внимание на цената, защото на мен ме хиресва такова решение; но ако плановете покажат, че няма да може да се гони комин, тогава остава само това.
mx_starter - напреднал
Ами положението е кофти - до комина достъп няма (то и да имаше няма особена полза май, защото съм на последен етаж).
Остават ми два варианта - или пробивам външна стена или стъклопакет (казаха ми че ставало с лазерно рязане). И двата не ми харесват и затова питам за друга възможност.
inkovsv - специалист
Навремето имаше с филтър от активен въглен.Проблемът е,че филтъра трябва отвреме навреме да се подменя.Предполагам ,че и сега има ,но трябва да се попита по магазините.
Джани - напреднал
Има. С филтър с активен въглен. Подменя се на около 4-5 месеца. Моя е такъв - става и с отвеждаща тръба или с такъв фитър.
Но ми казаха от магазина, че ако има шанс да си сложа отвеждаща тръба е по -добре. Не вършело същата с филтъра както с тръба.
mx_starter - напреднал
Джани написа:
Има. С филтър с активен въглен. Подменя се на около 4-5 месеца. Моя е такъв - става и с отвеждаща тръба или с такъв фитър.
Но ми казаха от магазина, че ако има шанс да си сложа отвеждаща тръба е по -добре. Не вършело същата с филтъра както с тръба.
От написаното не разбирам кой вариант ползваш - като че ли този с тръба? Ако не - би ли казал какъв е резултата без тръба?
Също така - откъде си го купил и каква марка е.
Благодаря предварително.
Джани - напреднал
Ползвам тръба. Много трудно стана + голямо къртене, но все пак намерихме вариант.
Закупен е от Техномаркет Европа http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09000886 - това е.
Филтрите се закупуват отделно. За цената им - не знам.
bgm - напреднал
Какъв ще бъде резултата ако е само с филтър-ами много просто целия въздух ,абсорбиран от уреда ще изпълва шкафа над него,че и всичко наоколо.Какъвто и филтър да има едва ли ефекта ще е както ако е изведена струята в комин или извън жилището-през стена или стъклопакет.На пазара има едни плоски въздуховоди,от PVC(продават ги в Практикер и Бриколаж(в Бриколаж са по-евтини),които идеално се прикриват зад гипсокартон или върху кухненските шкафове( и така до където е необходимо).След полагането им е необходимо да се залепя(при снадките)за да не изпускат евентуално.Удома използвах такива и съм много доволен от резултата.
Последна промяна от bgm на чет сеп 20, 2007 12:35 pm, променено общо 1 път.
shadowman - майстор
Бих ти препоръчал да си купиш аспиратор на Faber, към тях вървят и едни неща като дискове с активен въглем... за това става дума.
http://www.leksgroup.com/l_en/?s=5&i=9&c=22&pid=270
http://www.leksgroup.com/l_en/?s=5&i=15&c=16&pid=417
mx_starter - напреднал
bgm написа:
На пазара има едни плоски въздуховоди,от PVC(продават ги в Практикер и Бриколаж(в Бриколаж са по-евтини),които идеално се прикриват зад гипсокартон или върху кухненските шкафове( и така до където е необходимо).След полагането им е необходимо да се залепя(при снадките)за да не изпускат евентуално.Удома използвах такива и съм много доволен от резултата.
Следвайки този съвет обиколих бая магазини в търсене на подобни плоски въздуховоди, но в повечето от тях ме гледаха като повредени - нямало и не можело да има такива...
В Практикер открих нещо подобно: PVC елементи с ширина 110х55 мм. Но само ъгли, съединители и тройници. Имаше дори преходник от въпросното сечение към ф100. Но нямаше тръба с такъв профил. От етикетите обаче въобще не става ясно дали това са елементи за въздуховод или за нещо друго (пропуснах да кажа че някои от тях имаха и клапа вътре).
Дойде ми идеята да попитам дали няма да стане с кабелен канал?
Има такъв със сечение 100х50 мм, който мога да изкарам през дограмата без особени усилия и ще си спестя къртенето и съсипването на стъклопакета. Искам да чуя обаче мнението Ви дали едно такова сечение ще е достатъчно за да издържи струята от вентилатора на абсорбатора? Как мислите?
  • 1
  • 2

Тема "Видове абсорбатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: