• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
d3v1ous - специалист
Звучи малко странно за кухня пердета - но някой хора живеят в кухнята.
Горе долу ще ви обясня какво искам да направя. За целта съм подготвил снимков материал. Значи просто на въпросния прозорец искам да сложа курниз с пердета, или може и само пердета ако е възможно :) Проблема е че от пред е алуминиевата дограма. А от горе има някаква замаска, която не знам колко е дебела, но като чукна на нея и ми бие на кухо. С това автоматично изключвам варианта за дюбели на горе. Та все пак вижте снимките и очаквам вашите идеи. Благодаря предварително.

http://jony.atlantica.us/~d3v1ous/IMG_0569.jpg
http://jony.atlantica.us/~d3v1ous/IMG_0570.jpg
http://jony.atlantica.us/~d3v1ous/IMG_0571.jpg
http://jony.atlantica.us/~d3v1ous/IMG_0572.jpg
Emerald - модератор
Можеш да сложиш римски щори. Те се прикачват на велкро.

Изображение

Може също да пробваш с корнизи тип "корда", стига да намериш такива.

Принципно, дори този таван да е окачен, той трябва да си има носачи и ако ги намериш, свободно си слагаш дюбели.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Остъклен балкон, със стиропорена изолация на тавана, шпаклована с мрежа. Оставени ръце на проектант и малко на майстор. Да не сме капо.
Или губиш затъмнението между трегера и прозореца, сиреч качиш пердето "отсам" стената.
Или дупчиш тавана с дълги дюбели за бетон, качиш си каквъвто корниз ти е на сърце и забравяш да ползваш горните прозорци.
Или като всички хора си слагаш на новата дограма щорички.
p.s. Щях да питам Емералд, велкрото как, ама се сетих, че може би има предвид, да го лепиш на дограмата.
d3v1ous - специалист
Много добре , дано хазайката е съгласна :razz:
Emerald - модератор
p.s. Щях да питам Емералд, велкрото как, ама се сетих, че може би има предвид, да го лепиш на дограмата.
Абе може вероятно между дограмата и тавана да се пъхне някаква летвичка и да се залепи за нея. :? Не знам...лошо се вижда каква е фугата, но може да се пробва за да не се лепи по дограмата. :? В краен случай пък и за дограмата ще се залепи, няма да стои гол този прозорец, я? Какво ще и стане на дограмата от малко лепило? :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Няма фуга между дограмата и тавана, затуй се радвам на "проектанта".
Понеже нали и майстора мърляв, та се вижда и армиращата мрежа. Та ако ще боде нещо на тавана, що да е летвичка, ми не направо корниз.
Но наистина не е проблем за дограмата да залепи. Най-много да и се отлепя отвреме на време.
prascho - майстор
има пласмасови корнизи, които се монтират за тавана. Предимството им е, че пердетата се перат заедно с куките и по този начин става лесено свалянето и поставянето на самото перде.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не знам защо, говорих за питащия в женски род. Извинявам се.
Чопър - специалист
Да но този корниз трябва да го сложи открай до край...а откъде ще измъква пердето? А и пак въпроса опира до дюбели...мисля ,че без дюбели няма да стане работата, пък и колко е дебел този стеропор- най-много 5 см. Другия вариант е корниза да се сложи челно на стената преди чупката, а на перваза ще се оформи зимна градина... :?
Emerald - модератор
n_a написа:
Няма фуга между дограмата и тавана, затуй се радвам на "проектанта".
Понеже нали и майстора мърляв, та се вижда и армиращата мрежа. Та ако ще боде нещо на тавана, що да е летвичка, ми не направо корниз.
Но наистина не е проблем за дограмата да залепи. Най-много да и се отлепя отвреме на време.
За отлепване няма да се отлепва ако подбере нормално лепило. И римските щори не са тежки ако пръчките в тях не са метални.

Но фуга някаква минимална трябва да има. Не може да се прецени от снимката. Трябва му толкова колкото да забие пиронче между дограмата и тавана. Практически ще мине в пяната. :?
А и пак въпроса опира до дюбели...мисля ,че без дюбели няма да стане работата, пък и колко е дебел този стеропор- най-много 5 см.
Ааа, не се знае. Често балконите имат едни скосявания горе и висящия таван се прави много по-ниско в равното. Тогава цялото пространство се пълни. Баща ми го е напълнил със стъкловата. Сигурно има към 30-40 см. :?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с пердета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: