• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здpaвeйтe,

Изглeждa cмe зaбpaвили вpaтaтa нa фpизepa нe дoбpe зaтвopeнa и cлeд 24чaca ĸaтo ce пpибpax видяx, чe ce e oбpaзyвaлo зaлeдявaнe нa няĸoлĸo мecтa във фpизepa и вpaтaтa нe ce зaтвapя плътнo. Toвa e пpидpyжeнo cъc aлapмeн cигнaл и пpимигвaнe нa тeмпepaтypaтa нa фpизepa. Moдeлa e Lіеbhеrr СN 4003 ĸoмбиниpaн xлaдилниĸ c фpизep Nо Frоѕt. Изгacиx фpизepa и гo ocтaвиx дa ce paзмpaзи зa няĸoлĸo чaca и лeдa ce cтoпи. Cлeд тoвa oбaчe дopи пpи няĸoлĸo вĸлючвaния и изĸлючвaния cигнaлa пpoдължaвa дa мигa. Фpизaзepa зapaбoти и пpoдyĸтитe oтнoвo ca зaмpaзeни, нo xлaдилннaтa чacт изглeждa нe paбoти. Cyтpинтa гo изĸлючиx и вĸлючx oт ĸoнтaĸтa нaпpaвo и cлeд тoвa вeнтилaтopa в xлaдилниĸa зapaбoти ĸoeтo мe нaвeдe нa миcълтa, чe ce e oпpaвил и пpи дocтигaнe нa жeлaнaтa тeмпepaтypa юe oгacнaт лaмпичĸитe. Cлeд paбoтa ceгa ce пpибpax, нo yви cитyaциятa e cъщaтa. Фpизepa paбoти и cигнaлa oтнoвo cвeти и xлaдилниĸa нe paбoти. Hяĸaĸви идeй ĸaĸвo мoжe дa ce нaпpaви в тoзи cлyчaй ?
torbalan - Дървен философ
Консултирай се с фирмен сервиз...
Трябва ли да го оставя отворен за 24 часа или само да е изключен от контакта ?
infomar - майстор
Аз имах подобен проблем с едни голям фризер. Не щеше да тръгне след подобно размразяване направено от майка ми. Опитах всякак си и не стана. преди да го занеса на сервиз го разклатих здраво във всички посоки и въпреки, че не очаквах да се оправи... той изведнъж тръгна. От тогава вече два месеца все още работи. Пробвай със силно разклащане пък каквото стане.
brum - майстор
Търсим си хладилник. Трябва да е голям - три деца + двама или трима възрастни. Пазарува се веднъж на седмица като когато има промоции (сирене, кашкавал, масло) се зареждат количества за 4-5 седмици.

Хладилника трябва да е по-скоро без фризер - за фризера си има предвидено отделно място в кухнята. Изхождайки от това за нашите цели май най-подходящ е хладилник с една врата. Големите дето са високи по 185см би трябвало да ни поберат. Но приемам съвети ако някой има друго мнение.

Моделите които съм загледал за момента са:
LG GL5241PZJZ1 - 382L, 115kW - ???
Liebherr KPef 4350 - 390L, 63kW - 1899лв (стар модел)
Liebherr KBbs 4370 - 367L, 90kW - 2699лв
Bosch KSV36BIEP - 346L, 112kW - 1480лв
AEG RKB539F1DX - 388л, 116kW - 1380лв

Нещо се бях зарибил за LG-то, но не го откривам. Мисля да звъня утре в представителството да питам има ли го или кога ще го има. Хареса ми това което е писано за линейните им компресори. Притеснява ме, че технологията е по-скоро екзотика, а като екзотика шанса да се потроши е по-голям.

Следващият който е по списъка ми е Liebherr-а. Старият модел е по-евтин и с по-ниска консумация. Та за това е предпочитаният ако ще е от тази марка. Не съм правил детайлно сравнение между старият и новият им модел, но цената на новият е с 40% по-висока. Явно има някакви съществени разлики. Недостатъци за Liebherr - по-шумни били на база на впечатленията. До някъде подозирам, че са верни. Имам у дома едно Gorenje дето не се сещам да съм го чувал да работи до сега. Имам и един Liebherr дето е 7-8 години по-нов, но съм го чувал доста пъти като работи.

Следва Bosch-а. Имам една тяхна сушилня за дрехи и съм изключително доволен. Личи си, че са помислили над дизайна и функционалността. Сравнен с Gorenje-то до него (пералнята) спрямо Bosch-а изглежда като Mercedes-a в мокрото помещение. Но имаше някакви негативни коментари за тях (не помня какви) и съответно нещо го разлюбих.

И на последно място AEG-то. Чета доста добри коментари за марката. Отношението цена/качество изглежда да е най-доброто. Били лесни за поддръжка и ремонти, като нямало екзотики в изпълнението. Цената е най-ниската което също е плюс.

Та това са ми до тук впечатленията. Знам, че има други теми - изчел съм ги. Тук обаче се търси голям хладилник без фризер. А на пазара тези не са толкова масови като хладилниците с фризери. Затова и отделната тема.
kozl - майстор
И аз бих си чесал :? кой хладилник, но ми липсват още данни.
Дали да е no frost, щото изглежда само LG-то е такова. Другите са със вентилатори за разбъркване на въздуха.
Знака за ЕЕф А+...... има ли значение?
Размера има ли значение?
Данните за шум имат ли значение?
Дебелината на изолацията, то тя е свързана с полезния обем и размера, но има ли значение :?
Връзка с интернет има ли значение?

И понеже до сега съм избирал няколко пъти, започвам от no frost, цвят и размер.
Примерно за майка ми бях харесал хладилник с вътрешна камера с много добри енергийни характеристики, но поради дебела изолация вътрешния обем беше значително смален спрямо други хладилници със същите външни габарити и отпадна от класацията. Т.е. оказа се, че полезния обем е по-важен в избора от енергийната ефективност.

Обаче понеже чуденката е за само хладилен агрегат, без фризер, то бих се отказал от no frosta, защото изсушава въздуха и продуктите, в които влагата е от значение трябва да имат защита (найлон). А основната притегателна сила на на no frost-та е в липсата на обледяване основно в нискотемпературната част (фризерно отделение или камера за замръзяване).
Освен това сина чете в нета негативни отзиви за линейните компресори на LG, че не са достатъчно надежни в сравнение с роторните, които вграждаха в предишнито поколение агрегати и това беше решаващо в избора да предпочете Самсунг.
И понеже пък аз имам LG на към над 15 г. то вече компресора му е най-безшумния източник на шум :-D
torbalan - Дървен философ
Не съм имал хладилник AEG, но от съдомиалната съм много доволен.
Ако и хладилника им е така изработен, мисля че си заслужава.

И да добавя още една чуденка - BECO не предлагат ли хладилник, който да ти хареса?
brum - майстор
Старите впечатления са за стари модели за съжаление. Та LGто на 15 години хич не е мерил за качеството на сегашните.

Пуснах мухата за side-by-side хладилник на половинката. То и там избора не е много голям, че държа да няма диспенсър за студена вода и лед на вратата. При тези Liebherr отпадат като варианти, че са по 120см. Но пък LG-то и Samsung-а имат модели.

ВЕКО ги гледах, ама оставам с впечатлението, че са еднодневки. Нещо не ми вдъхват доверие като чета за тях.

Всъщност при side-by-side моделите има два варианта след 30 минути търсене:
* Bosch KAN93VIFP
* LG GSB760PZXZ

Цените са почти идентични - 2100-2200 лева. И като функции са идентични. Остава да се помисли кое ще е по-надеждно.
пишман_майстор - майстор
Преди години и ние имахме терзания какъв да бъде . Нашето изискване беше да е комбинация в фризерна част .
Понеже решихме да си сменим кухнята, а предишният хладилник не се връзваше много с интериора
Беше на АЕГ ( за съжаление не се сещам вече какъв е точно бил модела, но това вече няма значение , все пак е стар модел вече ) , висок около 220см и честно казано и той си работеше идеално, сменихме го само заради фасона и необходимостта да се сложи модел за вграждане.
Спряхме се на Либхер , модела се води Liebherr Icuns 3314-20c . Много тих , икономичен и добър хладилник с фризерна част. Няма замръзване , няма такива работи. Дано работи още години без проблеми.
  • 1
  • 2

Тема "Съвети за хладилник" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: