Мечтата на всяка домакиня
borkata3000 - специалист
Здравейте!
Имам желанието да се заема сам с проектирането и изработването на кухнята в новия си апартамент. Т.е. да не прибягвам до услугите на дърводелци. За целта ми трябва информация относно скелето на кухнята, към което все още нямам поглед и идея за реализирането му.
Ако някой може да помогне с е-информация за това ми начинание, ще ми е добре дошъл. :)
mladkal - майстор
Здравей!
Принципно Е-Идеи няма как да ти дам.
Има хубав софтуер за проектиране на кухни - КИТЧЕН ДРАУ. Върши чудесни неща Ето ти и линк : http://store2.data.bg/mishopisho/ и още един за зор за аман: http://store2.data.bg/trashoverride/
А като съвет обърни внимание на това какви уреди ще имаш и отреди на всяко едно нещо най-доброто място.
Разгледай списания специализирани, за дасе надъхаш в чисто дизайнерски аспект. Не пести от материали, ползвай повечко крепежни елементи, за да е здрава.Желая ти успех, а когато я направиш снимай, показвай.

ПП. А Пежо си е Пежо, ама си харесвам моето Сузи Вагон -екстра сапунера си е за града! :lol:
shadowman - майстор
Борка, акъли ще ти дадем, но се въоражи с нерви и търпение защото ако не си правил нещо подобно ще ти бъде трудно. Като за начало трябва да си направиш проект, после да си направиш разкрой и да идиш в някоя фирма където режат детайли по размери на клиента (тук е малко мъка щото ще трябва да изваждаш, да прибаваш, чекмеджета да мислиш... фазер да не забравиш...
Имай предвид и че ще ти трябва доста инструмент за да сполучиш.
Един пример: един човек си направил разкрой за нещо си, объркал доста неща и хоп при нас за ремонт на детайлите... с това искам да кажа, че при всяка нова грешка ти ще трябва да отреагираш, да търсиш някой да реже и кантира и тук ще бих те посъветвал да помислиш добре дали си заслужава мъките (ако ги има) които ще преживееш за 200-300 пари, примерно?
borkata3000 - специалист
mladkal,
благодаря за софтуера, ще го погледна днес
п.п. Пижо, не Пежо. :-D

shadowman,
ясно ми е, че ако се заема, няма да бъде като убиване на свободното време. Затова искам да науча повече теория за това, с което искам да се захвана, за да реша, дали наистина е по силите ми. Не мога все още да направя сметка какви инструменти ще ми трябват, за да мога да си направя сметка след проектирането каква сума ще се получи след чертата. Така ще преценя дали си заслужава поемането на риска с отдаване на ентусиазма и желанието. :wink:

Тема "Кухня "Направи Сам"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: