Мечтата на всяка домакиня
Проблема е, че оср@х плота - и хоризонталния и вертикалния. Реших преди година да сменям лайсната и така я смених, че се поду гърба, че и хоризонталния плот и той тръгна лекинко. Трябва да се сменя, но най-вероятно ще трябва да се сменят и шкафовете. Според мен ще издържи прекосили поне още около година тази мизерия. До тогава ми се ще да не подгизва повече от това, което му причиних.
За сега се слагат попивателни кърпи, но от мивката и посудата си се събира вода и става адска мизерия, особено където е ъгъла между двата плота.
Въпросът ми е: какво временно решение мога да предприема, докато събера пари за смяна на кухнята (може би ще трябва цялата да сменям и не ми мърдат пет бона поне).
Нещо евтино и временно. Фолио ще свърши ли работа и ако да, то какво да взема, че да не окепазя работата още повече.
То, че ще се дават пари за смяна, ще се дават, но точно сега няма никакъв начин. Та, в тази връзка, моля за съвет. Ще съм благодарна, ако не ме упреквате прекалено много. И без това си търпя последствията от простотията, дето свърших. Благодаря предварително!
krasi92 - майстор
Залепи му тапет за баня или му налепи плочки.Концепцията е объркана ако при едно миене на посуда става патичарник.
brum - майстор
Тъй и тъй ще го сменяш - полеуретаново лепило (или в краен случай силикон) под водобранната лайсна ще гарантира херметичност там. Ако сега уплътниш така, че там да не тече вода ще спреш раздуването до където е стигнало. Съвсем тънка линия - колкото да уплътни между лайсната и плота.

Скоро ще събирам една кухня. Там където режа плота за мивка/котлони ще търся нещо да го запечатам. Целта е дори да стигне вода до там да не може да раздуе плота. По същият начин най-вероятно ще подходя за незащитените части от зад и от страни. Но към момента не съм измислил с какво. Един вариант е силикон, но гледайки какво се случва с него след няколко години в баните може би няма да е най-удачното решение.
zz_stefanov - майстор
След като смениш плота и гърба облажи добре ръбаи на двете с силикон. Ако монтираш лайсната с витчета също и дъпките преди да ги завиеш.
miliad - майстор
Една водобранна лайсна, за да уплътни добре е необходимо първо да се обмаже и залепи основата със санитарен силикон/не полиуретан, санитарен/, втората стъпка е да се обмажат уплътненията на самата лайсна и когато се щракне в основата да се залепят и те. Третата стъпка е да се залепят тапите и ъгли ако ще се ползват такива.
Само това осигурява надеждност и липса на джвакане под лайсната.
На пусналия темата препоръчват за сега само силиконче и търпение, докато си събере парички за новото.
Щом е имал търпение да гледа как плота се раздува, ще изтърпи и сега.
Svezar - специалист
За временно решение, махаш водобранката /при нейната смяна доколкото разбирам си се оакал/ ,подсушаваш хубаво и лепиш алуминиево самолезапващо фолио на ролка, но от по-дебелата /80 микрона/,че тънката /40/ лесно се къса. Почваш лепенето с хубава равна линия по хоризонталната част като притискаш здраво с подходящ инструмент /може лъжица/ после правиш ъгъла /там не натискаш много да не го скъсаш/ и завършваш по вертикалната част. Тая лента държи зверски яко и не пропуска вода под себе си / ако си я залепил добре/ ,после си слагаш отгоре водобранката колкото да има вид.

Тема "термоплот временно решение?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: