Мечтата на всяка домакиня
Привет, предстои ни закупуване на къща и в помещението, в което искаме да си направим кухня с всекидневна има шахта с водомер. От ВиК майстор разбрахме, че водомерът може да се измести, но какво точно бихме могли да направим със самата шахта, че се пада точно там, където искаме да ни е кухнята. Мислих за нещо като подиум над капака, но как ще се реализира самата кухня, тъй като точно там би следвало да има шкаф. Ще бъда безкрайно благодарна за всякакви идеи.

Прикачен файл

178391608_645994442908719_1923187861015309201_n.jpg
178391608_645994442908719_1923187861015309201_n.jpg (53.56 KиБ) Видяна 457 пъти
шоп - майстор
Ако имота е къща си изгради външно нова водомерна шахта.
kr1100 - майстор
От кой град си ?
Външната шахта да е на 1м от оградата за да не се налага по-късно да се прави нова шахта.
Във Варна сменят водомерите с такива с дистанционно отчитане.
muhala - майстор
Като преместиш шахтата извън кущата, махаш старата шахта и правиш каквото искаш :)
Lutchezar - специалист
Понеже авторът не е уточнил, се чудя защо му е вътре шахтата, и предполагам че тази стена е външна за имота и къщата е на ръба на имота, т.е. няма двор в тази посока, тогава къде се монтира водомерът?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пон май 03, 2021 3:17 pmLutchezar написа:
Понеже авторът не е уточнил, се чудя защо му е вътре шахтата, и предполагам че тази стена е външна за имота и къщата е на ръба на имота, т.е. няма двор в тази посока, тогава къде се монтира водомерът?
Водомер се монтира или в сграда или в шахта...
zz_stefanov - майстор
В случая е в шахта и в сграда. :)

Добре е да се направи външна шахта, но това трябва да е съгласувано с ВиК. Вътрешната инсталация също трябва да се поднови.
Димитър Димов - специалист
И при мен водомера е в шахта която е вътре в къщата .На всички съседи водомерите пак са вътре,какво странно има в това?Това са къщи строени в края на 70-те и след това.
Здравейте, къщата е строена преди 15 години, а това помещение първоначално е било просто навес, който после са решили да затворят. Някак си си го представям просто водомерът да се ,,извади"от шахтата и да остане скрит в шкафа над нея, а шахтата просто да се затвори някак. Иска ни се да не покриваме каменнния под с нищо друго (гранитогрес, дървения) защото стои доста автентично, а и помещението ще бъде изцяло с дърво и камък. В случай, че водомерът се изведе над самата шахта, нея можем ли да скрием с нещо, така, че да легне самата кухня върху нея? Благодаря на всички, които са се включили в дискусията!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт май 04, 2021 10:22 amфройд написа:
... Някак си си го представям просто водомерът да се ,,извади"от шахтата и да остане скрит в шкафа над нея, а шахтата просто да се затвори някак. Иска ни се да не покриваме каменнния под с нищо друго (гранитогрес, дървения) защото стои доста автентично, а и помещението ще бъде изцяло с дърво и камък. В случай, че водомерът се изведе над самата шахта, нея можем ли да скрием с нещо, така, че да легне самата кухня върху нея?...
За водомера си има някакви изисквания - максимално отстояние от влизането на водопровода в къщата. Сиреч, да не е твърде изместен спрямо сегашното. Идеялно би било да се намира под мивката...
За закриването на шахтата- може да е перманентно, може да е с достъп. Ако ще е с достъп, може да захванете в стените и Г винкел, на него да закрепите долен капак, отгоре изолация и най-отгоре бетонен капак. ... с крайно покритие

Тема "Преместване на водомер и скриване на шахта, изграждане на кухня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: