Мечтата на всяка домакиня
Привет отново! Направо ми взехте акъла с този сайт - като вляза, та се забравям! Опасявам се, че ремонта зацикля поради "любознателността" ми :) Невероятни сте! Поздравления!
А сега поредния ми въпрос. Поканих си майстор за направата на 1 шкаф за вградени електроуреди - фурна, керамични котлони 2-ка и абсорбатор. Ширина на плота 110см, височина - стандартна. Горния също. Уредите също са стандартни. Цената, която ми поиска майстора е 800лв. А, забравих - ще има гръб (обясни, че е термоустойчив), за да се скрият стари плочки.
Може пък и аз да не съм в час с цените... :(
nevangelina - напреднал
poli смени веднага майстора. И ако наистина говориш за стандартни размери:))) трябва да знаеш, че с'стандартен размер" за шкаф за вградена фурна е 60см.
tynito - напреднал
poli2 написа:
Привет отново! Направо ми взехте акъла с този сайт - като вляза, та се забравям! Опасявам се, че ремонта зацикля поради "любознателността" ми :) Невероятни сте! Поздравления!
А сега поредния ми въпрос. Поканих си майстор за направата на 1 шкаф за вградени електроуреди - фурна, керамични котлони 2-ка и абсорбатор. Ширина на плота 110см, височина - стандартна. Горния също. Уредите също са стандартни. Цената, която ми поиска майстора е 800лв. А, забравих - ще има гръб (обясни, че е термоустойчив), за да се скрият стари плочки.
Може пък и аз да не съм в час с цените... :(
Ами аз само веднъж съм ходил при дърводелец и за една спалня 600 лева (без матрак , и без да е лакирана)
:|
такива са си цените
nevangelina написа:
poli смени веднага майстора. И ако наистина говориш за стандартни размери:))) трябва да знаеш, че с'стандартен размер" за шкаф за вградена фурна е 60см.
Всъщност 110см е ширината на мястото, което трябва да се покрие с плота (вградена тераса - там ще са уредите)
kaltchevmg - специалист
Аз си поръчах кухненски шкаф/само долна част/- 1,3 метра, стандартен плот термоустойчив, всичко е пдч с изключение на лицето което е чамово и ми излезе 350 лв. мивката я купувах отделно 150 лв. Имах и оферта изцяло от плоскости 100 лв. по малко. Разбира се преди това обиколих 3-4 дърводелеца.
Последна промяна от kaltchevmg на пет юли 18, 2008 1:16 pm, променено общо 2 пъти.
nevangelina - напреднал
Ами, тъй като последните 2,3 месеца кухненското обзавеждане ми е 'болна тема' :-D , след безброй обикаляния по майстори и фирми ще ти кажа, че цена за m при кухненско обзавеждане е относително понятие, но все пак варира от 380 до към 870 лв. (не говоря за кухни ALNO, METRON и подобни) с плот, гръб и т.н. в зависимост от материала, произхода на плоскостите и много , много други неща.
И за последно ще ти цитирам един форумец, който го беше казал страхотно :supz: "цената е тази, която клиента е готов да плати, плюс 10%" :wink:
kristiqni - специалист
:shock: ние платихме 820 лв. за нашата кухня,която обаче събираме и монтираме сами,като така спестяваме между 500-700лв. а 800лв. за един шкаф ми се виждат много :? дори да е с по-скъп плот
Цената наистина е това,което клиента е готов да плати!Цената на нашата кухня първоначално беше доста по-висока,но аз им дадох таван от 800лв. Още малко и ще ви покажа за какво всъщност сме платили тези пари.
danev_tr - специалист
Като производител ще ти кажа, че 800лв. са прекалено много пари за това което искаш да правиш. Цените при производителите тръгват от 180 лв. на квадратен метър за ламинирано ПДЧ, като от там на сетне цената расте в зависимост от комбинациите на мебелните плоскости със масивна дървесина, мебелния обков, лаковото покритие което ще бъде използвано и т.н. като стига до 450лв. за букова дървесина. Търговците взимат мебелите от нас на тези цени, прехвърлят ви ги през 100% и отгоре (зависи дали ще има монтаж) и някои занаятчии се опитват да се възползват от това за да изкарават лесни пари.
Забрави за този и турси друг майстор но се поинтересувай от качеството което може да ти предложи и от произхода на материалите които използва.
danev_tr написа:
Като производител ще ти кажа, че 800лв. са прекалено много пари за това което искаш да правиш. Цените при производителите тръгват от 180 лв. на квадратен метър за ламинирано ПДЧ, като от там на сетне цената расте в зависимост от комбинациите на мебелните плоскости със масивна дървесина, мебелния обков, лаковото покритие което ще бъде използвано и т.н. като стига до 450лв. за букова дървесина. Търговците взимат мебелите от нас на тези цени, прехвърлят ви ги през 100% и отгоре (зависи дали ще има монтаж) и някои занаятчии се опитват да се възползват от това за да изкарават лесни пари.
Забрави за този и турси друг майстор но се поинтересувай от качеството което може да ти предложи и от произхода на материалите които използва.
Отказах се от услугите на въпросния майстор. Колкото и да не съм в час с цените, наистина ми се видя прекалено скъпо. Трудно намерих друг - вземат поръчки за октомври, но намерих. Не знам дали случих - ще се разбере след седмица, когато шкафът ще е готов. Ще ви го покажа. Цената е 560. Колкото до материалите - май са от складовете, съвсем обикновени. Аман, писна ми :cry:

Тема "Възможно ли е?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: