Мечтата на всяка домакиня
borkata3000 - специалист
Отказах на човека да ми монтира водобран с цвят алуминии, защото щеше да е "ср*ло мече на пътече". Човека ми казва, че няма лайсна с цвета, който да е като на плота и плочките (цвета им е сходен, кремав), което не ми се вярва. Моля, предложете магазини в Пловдив, в които да има избор на водобранни лайсни.
shadowman - майстор
Малко вероятно е да има такава лайстна, но иди на гърба на ресторант стадиона, там има такива. Друг вариант е да се вземе безцветна и да се мушне в нея кант с цвета на плота, но лично на мен не ми харесва. Инак масово се монтират алуминиеви защото се връзва с конектора, дръжки, уреди (ако са иноксови).
velsi - Почетен майстор
Аз лично бих сложил от същата ъглова лайсна, която си сложил на вътрешните ъгли на плочките, залепена фино (не оклепана) със силикон. Оригиналните водобранни лайсни са много големи и груби и не ми харесват. Ако направиш прецизно ъглите ще се получи много добре.
borkata3000 - специалист
velsi написа:
Аз лично бих сложил от същата ъглова лайсна, която си сложил на вътрешните ъгли на плочките, залепена фино (не оклепана) със силикон. Оригиналните водобранни лайсни са много големи и груби и не ми харесват. Ако направиш прецизно ъглите ще се получи много добре.
Това ми е първия вариант, на който съм се спрял (с ъгловата лайсна), но все пак търся подходяща водобранна, ако намеря да сравня и ако не ми хареса (защото и на мен са ми груби и неприятно водобранните) тогава ъгловата остава. Иначе така прецизно съм фугирал между плочките и плота, че и без лайсна ще стои добре, но пък така ъгълът ще бъде визуално много рязък.

Тема "Водобранна лайсна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: