Мечтата на всяка домакиня
miroslav_kn - специалист
незнам дали въпросът ми е за тук ама някой да помага. Ще си купим печка газова, някой би ли ми препоръчал някаква марка като по - добра или марката няма значение.
8180 - майстор
До колкото знам се различават ЗА пропан-бутан(бутилки) и ЗА природен газ (газификация).
По-скоро жените да кажат за фурните, ако имат наблюдения, че все косури им намират. Котлоните нямат кой знае какви особености. Паленето с "копче" - сигурно първо ще даде фира, но си удобство, особено за фурна.
Хубаво е да има нещо за резерв - на ток. Може и отделно от печката.
Дълги години ползвам най-обикновени - без проблеми. Купил съм им разни запалки. Един път годишно почиствам горелката на фурната, котлоните жените си ги оправят.
shadowman - майстор
Газовите котлони идват от вън с дюзи пригодени за газификация и имат комплект в пакет които ще трябва да се сменят.
А за марка... иди в някой магазин и потай там за преимуществата на моделите.
mamkata - специалист
И аз имах същия проблем преди около година и съвета на специалист в областта на храненето беше - не си взимай газова фурна - дюзите от долната страна на фурната не са защитени и при изкипяване на манджата се запушват и почистването им е истинско приключение. Съобразявайки се с този съвет взех Индезит /модела не помня/ с фурна на ток и с 4 газови котлона от Техномаркет или от Технополис /тоя, дет е на Камбаните, ако си от София/.
Както казва колегата по-горе - идват фабрично с дюзи за природна газ, които са по-широки, а аз като голям "майстор", който не чете упътвания и инструкции, директно вързах маркуча и редуцира на бутилката пропан-бутан и ги оставих да бачкат - след 3 дни кухненския персонал щеше да ме бие - дъната на тенджерите и тиганите бяха така опушени, че няма измиване :lol:

P.S.: Става дума за печка за заведение в моя случай, ама предполагам че и за битова важи същото
8180 - майстор
В моите (битови) фурни не може за се зацапат дюзите с изкипяла храна - има там едни тави, които поемат проблема. Живот и здраве ще кажа лесен начен за почиставане от нормален нагар и то рядко - кагато забележите, че пламъкът забавя разпространението си по цялата горелка или отделни части не горят изобщо.
С дюзите, ако ги няма в комплекта е зор работа - отвори от порядъка на десети от милиметъра - не всеки има такива бургии.

Тема "газова печка - фурна и котлони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: