Мечтата на всяка домакиня
Здравейте, захванал съм се да си правя сам кухня за вилата и стигнах до въпроса - какви плоскости се използват за гръб на кухненски шкафове? Ок ли е да се ползва 6мм МДФ грундфолио (едностранно бял). Текущата ми кухня е с 4мм гръбчета на шкафовете, бели на цвят. Разглеждах сайтовете на роси и салекс, но там не намирам нищо подобно с дебелина 4мм.
Гранитогрес 60/60, 60/120.
Моите са 60/60.
Грижа се да няма влага и се притеснявам само за плота.
Въпреки ъгловите лайстни, повечето, които съм виждал, са подпухнали.
miliad - майстор
чет окт 03, 2024 6:21 pmdaboss написа:
Здравейте, захванал съм се да си правя сам кухня за вилата и стигнах до въпроса - какви плоскости се използват за гръб на кухненски шкафове? Ок ли е да се ползва 6мм МДФ грундфолио (едностранно бял). Текущата ми кухня е с 4мм гръбчета на шкафовете, бели на цвят. Разглеждах сайтовете на роси и салекс, но там не намирам нищо подобно с дебелина 4мм.
Ползва се фазер, с модерното име ХДФ.
Може и какво искаш друго да сложиш, но да не е грундфолио, освен ако няма да го боядисваш.
zz_stefanov - майстор
Фазер, или както и да го наричат сега.
Имам едно място на което гладката страна на фазера мие мината с блажна боя с валяче в желания цвят. Ползва се за гръб за етажерка. Повърхността е сравнима с околните ПДЧ;та. Тогава не намерих тънка ламинирана плоскост за гръб.
iliya_i - майстор
чет окт 03, 2024 6:21 pmdaboss написа:
Разглеждах сайтовете на роси и салекс, но там не намирам нищо подобно с дебелина 4мм.
Е като няма 4 мм (що ли реши да е толкова :? ) има 2.5 - 3 мм и е достатъчно за гръб на шкаф. И се продава на супермаркетите. ЦЪК, ЦЪК и ЦЪК
nikolson - майстор
Едно време се ползваше (фурнирован) шперплат. Към края на HUBAWOTO почнаха с фазера. Беше 3.2мм, сега вече и 2.5 мм им е скъпо. Ей го, ТунЮ му е намерил цаката.
Здравейте, много благодаря за отговорите. Бях си наумил да е 4мм, защото на текущата ми кухня е сложен такъв. Видях че в салекс има бял ХДФ с дебелина 2.5мм, него ще използвам. За прикрепянето към самите шкафове - с винтове ли е по-удачно или с пневматичен такер?
zz_stefanov - майстор
пет окт 04, 2024 8:12 amdaboss написа:
Здравейте, много благодаря за отговорите. Бях си наумил да е 4мм, защото на текущата ми кухня е сложен такъв. Видях че в салекс има бял ХДФ с дебелина 2.5мм, него ще използвам. За прикрепянето към самите шкафове - с винтове ли е по-удачно или с пневматичен такер?
Такер и прав ъгъл. :)
radius - майстор
Как не са се сетили да продават картон - тъничко и йовтинко.

Тема "Какви плоскости се използват за гръб на кухненски шкафове?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: