Мечтата на всяка домакиня
galia_ - специалист
на моята мъничка кухня? размерите са й 250х320 см. и има само един прозорец - покривен. шкафовете ми са светли, нещо като избелен дъб, но с едни много фини сребристи нишки, уредите - иноксови, а гръбчето на кухнята и плотовете са в сиво металиково. подът е с много тъмно масленозелени плочки и черна фуга.

дали да оставя стените и тавана бели или да сложа цвят?
не планирам перде или щора.
Emerald - модератор
Дай снимка, така е трудно да се каже. Какво е изложението на кухнята? Трябва да се види и големината на прозореца и цялостната осветеност на помещението. Колкото до избора между бяло и цветно, само ти може да си го направиш. Въпрос на вкус и лични предпочитания.
Аз напоследък много си възвръщам любовта към бялото. :-D Пък и чисто бял интериор сега като никога е в пика на модата. Само че да се намери истинско искрящо бяло е много трудно.
desss - специалист
Emerald написа:
Само че да се намери истинско искрящо бяло е много трудно.
и да си остане толова искрящо бяло е още по-трудно :-D
Emerald - модератор
desss написа:
Emerald написа:
Само че да се намери истинско искрящо бяло е много трудно.
и да си остане толова искрящо бяло е още по-трудно :-D
Ами! Това никак не е трудно ако е качествен латекса. При мен всичко е в бяло и от 5 год. небоядисвано...не бих казала че някъде особено е посивяло. Латексът ми се мие чудесно. Въпросът е, че не е такова снежно бяло каквото бих искала. Малко са фирмите предлагащо истинско белоснежно искрящо бяло. Към него за светещ ефект понякога добавят и малко бяла перла.

Принципно, веднъж гладки стените, не представлява никаква сложност да се боядисват ежегодно и да подновяваш бялото като държиш. Работа за няколко часа.
desss - специалист
ако има дете в къщата, и ежемесечно боядисване не помага :? и моя латекс уж се мие, ама виждам как пада и малко от боята...след няколко месеца тук-там ще лъсне шпакловката :| лятото като нищо да искам съвети за миещи боички и да се мятаме с валяка :roll:
galia_ - специалист
Emerald написа:
Дай снимка, така е трудно да се каже. Какво е изложението на кухнята? Трябва да се види и големината на прозореца и цялостната осветеност на помещението. Колкото до избора между бяло и цветно, само ти може да си го направиш. Въпрос на вкус и лични предпочитания.
Аз напоследък много си възвръщам любовта към бялото. :-D Пък и чисто бял интериор сега като никога е в пика на модата. Само че да се намери истинско искрящо бяло е много трудно.
изложението е север
прозорецът е подпокривен на велукс по стандарт - 56х98см
снимка нямам, но стаята в момента е гола, шкафовете ще ги монтират по-натам. сега трябва да боядисам
galia_ - специалист
desss написа:
ако има дете в къщата, и ежемесечно боядисване не помага :? и моя латекс уж се мие, ама виждам как пада и малко от боята...след няколко месеца тук-там ще лъсне шпакловката :| лятото като нищо да искам съвети за миещи боички и да се мятаме с валяка :roll:
т.е. да се готвя за пребоядисване от време на време... :?
Emerald - модератор
galia_ написа:
Emerald написа:
изложението е север
прозорецът е подпокривен на велукс по стандарт - 56х98см
снимка нямам, но стаята в момента е гола, шкафовете ще ги монтират по-натам. сега трябва да боядисам
Ти трябва да боядисаш, но никой не може да знае освен теб какво представлява кухнята, какви са точно цветовете на плочки и шкафове. Ако искаш да ти кажа принципно какви цветове вървят на избелен дъб и тъмнозелено, ще ти кажа- ВСЯКАКВИ. За повече идеи трябва да се види за какво иде реч.

Тема "какъв цвят да избера за стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: