Мечтата на всяка домакиня
Здравейте!
Искам да попитам за мнения относно изолация над окачен таван на кухня, над която има гредоред и спалня.
Над гиспкартона ще поставя вата, но за да се постигне по добра шумоизолация, приемливо ли е между гредите да сложа стиропор. Какви са плюсовете и минусите.
Относно ватата над гиспкартона, колко трябва да е дебелината на ватата, която да поставя.
Благодаря на всеки дал компетентното си мнение.
ivanovbg - майстор
В кухнята се изпарява доста влага при готвене. Според мен по добре залепи фибран и после каквото искаш.
Николов Н. - специалист
Класен абсорбер също върши не лоша работа,при готвенето.
ivanovbg - майстор
Нали има и мивка дето не е под абсорбатора. Влагата в кухнята е най голяма. Ако слагаш вата трябва и парозащитна менбрана, тоест найлон.
нед ное 10, 2024 5:58 pmivanovbg написа:
В кухнята се изпарява доста влага при готвене. Според мен по добре залепи фибран и после каквото искаш.
Стиропора не е ли приемлив. Каква е разликата в случая. На мен ми трябва за пълнеж между гредите за да шумоизолира.
Между него и гипскартона ще си сложа вата.
chapara - майстор
Не слушай ivanovbg, говори по инерция. Първо спалня над кухня не е идеалния вариант заради миризмата на готвено, но има преимущество че ще знаеш кафето кога е готово. Пароизолацията ще ти държи кухнята с висока влажност, въпреки всякакъв вид проветрение, освен ако не я ползвате по предназначение.
Стиропора е най лошата звукоизолация. Само каменна вата с висока плътност, колкото повече, толкова по добре.
ivanovbg - майстор
нед ное 10, 2024 11:22 pmchapara написа:
Не слушай ivanovbg, говори по инерция. Първо спалня над кухня не е идеалния вариант заради миризмата на готвено, но има преимущество че ще знаеш кафето кога е готово. Пароизолацията ще ти държи кухнята с висока влажност, въпреки всякакъв вид проветрение, освен ако не я ползвате по предназначение.
Стиропора е най лошата звукоизолация. Само каменна вата с висока плътност, колкото повече, толкова по добре.
Добре де, само да питам. Като тавана е гредоред, а плоча - тоест псроизолиран, влагата в кухнята ли стои?
chapara - майстор
Разбира се, къде да иде, мисли! Ако някой отвори прозорец зимата за половин ден??
И не пиши, знаеш, че си безплатен ,по инерция и под н...оза!
ivanovbg - майстор
Еми тогава единствената разлика между пароизолиран таван от гредоред и същия таван без пароизолация ще е, че на втория етаж няма да му мирише на манджа и гредите ще са му сухи, а не влажни с мухлясала вата от парата ако не я сложи. Тоест доближава се максимално до таван с плоча. А за влагата има абсорбатори, прозорци... Все модерни неща. Мисли малко.

Тема "Въпрос за подходяща изолация над окачен таван в кухня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: