• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Алксандър Марков - специалист
Здравейте на всички.
Имам едно питане.
Става въпрос за хладилник в студено помещение. В случая остъклен навес към вилна къща.
Запознат съм със стандартната ситуации: Хладилник клас SN-T какъвто е моят е предвиден за работа от +10˚ до +43˚. Не е О.К. това е ясно.

Хладилника е LG (фризер с хладилник). Full No frost(ако това има значение) Има два кръга на управление на температура в хладилна и фризерната част.
Знаех че в студеното хладилната част няма да работи, но съм изненадан че фризерната също не работи. Очаквах с нея да няма проблем. Сложил съм фризера на -20 ˚ . Щом има два кръга на охлаждане не мога да разбера защо и фризера се изключва? Не би ли трябвало да има отделен термостат за фризера?

Интересуваме дали някой може да препоръча модел с който бих нямал проблем.

Или някакъв хак?
Почвам да се чудя дали да не му хвърля един подгревен кабел отзад? Някой дали го е правил?
Четох за хладилници с два компресора които били О.К. На мен в магазина ми се измяха като питах. Казаха че нямало такива от много години.
Имало някакви Либхери със зимен режим, ама...... и такъв не намерих.

Някой дали може да даде някаква насока. Какво да търся?
brum - майстор
Моя му сложих подгрев на края на термостата. Ама той е с механичен термостат и много просто управление.

При теб трябва да разбереш каква е логиката на управлението, защо дризера на включва и след това да се търси решение. Та поне схема на електрическата част имаш ли?
ivanovbg - майстор
Нали знаеш за вица дето един продавал хладилници на ескимосите?
Та и твоята е същата. Хладилника поддържа 5-7⁰ тоест ако в стаята е толкова няма да включи изобщо. Подгрявай стаята поне 12-15⁰.
Изображениеhttps://blog.nediko.info/wp-content/upl ... ikyl-1.gif
чет дек 05, 2024 1:11 pmivanovbg написа:
Нали знаеш за вица дето един продавал хладилници на ескимосите?
Та и твоята е същата. Хладилника поддържа 5-7⁰ тоест ако в стаята е толкова няма да включи изобщо. Подгрявай стаята поне 12-15⁰.
Иванов, вместо да харча топло, което да ми осигури студеното, не е ли по близко до акъла да модифицирам сензора за температура, бил той механичен или електронен?!
Мисли повече!!!

Механичните терморегулатори имат едни мацнати с боя реглажни винтчета.
Сензорите се лекуват с добавяне на електронни елементи. Мисля резистори бяха.
ivanovbg - майстор
Много умно. Всичко е електронно и да му отпадне гаранцията. 1000+ на буклука. Фризера може и да му заработи но няма да е както трябва.
чет дек 05, 2024 1:26 pmivanovbg написа:
Много умно. Всичко е електронно и да му отпадне гаранцията. 1000+ на буклука. Фризера може и да му заработи но няма да е както трябва.
Напротив, ще бъде както трябва. Днес си най красивия.
При отпадане на гаранция, парите не са непременно на боклука. Трябва първо да настъпи някакво събитие. Харчил съм няколко по 1х с предварителен отказ от гаранция. Въпрос на преценка и избор.

Иванов, мисли повече!
Той е нов, в гаранция. Рано му е за по-сериозни интервенции.
Току що говорих с двама хладилни техника.
И двамата са на мнение, че фризерната част би трябвало да работи “безпроблемно”.
Единият каза обаче че новите LG-та са много чувствителни и имат датчик за външна температура и явно там нещо го стопира.
Каза тоя да го връщам и да търся по-прост липхер, който бил със механичен термостат и имал копче за зимен режим. Веднага му казах че съм чел за тоя зимен режим и че се състои в постояно включена лампичка, но той каза че имали и допълнителен нагревател. Също така задължително да не е NO FROST

Другият естествено каза обратното. Каза да търся по-стар модел който задължително да е NO FROST.

Почвам май да си мисля да си купя малък фризер и върху него да сложа малък хладилник?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет дек 05, 2024 2:00 pmАлксандър Марков написа:

Почвам май да си мисля да си купя малък фризер и върху него да сложа малък хладилник?
И почти на майтап, затвори им гърбовете в кутия, да се топлят
brum - майстор
С два компресора ли е този хладилник с фризер? Ако е с един си избери кое да работи добре. В случея добре работи само хладилника :) .
  • 1
  • 2

Тема "Хладилник в студено помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: