Мечтата на всяка домакиня
aromat - специалист
Ето схемата на помещението с размерите. Черното квадратче е комина, под който (не е с розетка, просто комина е изграден над стаята) трябва да има неголяма камина. Двете врати от по 0,65 м. не са избити още, но ще се наложи тъй като това е преходно помещение, а вратата от 0.95 м. е входна и се отваря навън, а не вътре в стаята.
Идеята ми е кухнята да е по скоро функционална, с горни шкафове, шкаф-мивка, малка печка и малък хладилник. Но тъй като и ще се храним там ни трябва и маса, столове или си мислех за варианта канапенце тип пейка с още най-много 2 стола....Знам ли и аз
Помагайте, преди да съм тръгнала да оглеждам магазините, въпреки че едва ли ще намеря нещо толкова миниатюрно и функционално

Прикачен файл

shema kuhnia1.JPG
shema kuhnia1.JPG (14.26 KиБ) Видяна 6382 пъти
Лесоламинат - специалист
Не ми става ясно къде ти е В и К-то.Печките са по 60 см/рядко 55/,а хладилници има малки по 55 см.Шкафът-мивка ти минимум 80 см.Така че ти трябва пространство от минимум 195 см,ако всичко е в един ред.Не е ясно и каква е височината до прозореца,защото ако хладилникът е под кухненския плот,височината ще скочи от 85 на 90 см.Има миниатурни хладилници/мини-бар/,но не съм убеден,че ще върши работа.
aromat - специалист
ВИКато е от дясната страна на стената от 2,18, но мисля да изместя го изместя на дългата лява стена.
разстоянието под прозорците е 90см. като наистина минихладилник не ми трябва
пак ще е малък но не чак толкова :-)
aromat - специалист
извинявам се дългата ДЯСНА страна...
peshev-ko - специалист
Мивки има и на 50 и на 45 см.,така че не се притеснявай.Масата може да е на панти и да се вдига на стената...
peshev-ko - специалист
И още нещо.Ти си знаеш колко сте големи,но аз лично минавам на страни през врата 70 см. :-D А ако отворите ви са 65 см. вратите ще станат около 57 см???
aromat - специалист
:lol: интересно
прав си, но аз мисля именно отворът да е 65см предостатъчен ни е, ако направим по големи врати то за друго няма да остане никакво място
Emerald - модератор
Това кухня с трапезария ли е или само трапезария? Като за начало не може ли да дадеш схемата на жилището за да се види къде и какви врати трябва да се избият? Врати не се слагат произволно ако могат да се сложат според нуждите на мебелировката в помещението.
aromat - специалист
Emerald написа:
Това кухня с трапезария ли е или само трапезария? Като за начало не може ли да дадеш схемата на жилището за да се види къде и какви врати трябва да се избият? Врати не се слагат произволно ако могат да се сложат според нуждите на мебелировката в помещението.
Това в момента е една стара външна баня, която не е към жилищната площ и няма как да дам схема.Просто е на гърба на двете спални, които са от дясната й страна. Няма по какъв друг начин да се приобщят помещенията освен детската да се свърже с бъдещата трапезария и кухня.

Ето възможният според мен вариант за обзавеждането
вратата в дъното всъщност ще бъде само свод към мокро помещение с баня и тоалетна. Шкафът в ляво ще е камината. А мивката ще е вградена в шкафа до печката. /не успях да сложа мивка от програмката/ Външната врата ще се отваря навън, а не навътре в помещението.

Прикачен файл

Nova kuhnia.JPG
Nova kuhnia.JPG (31.25 KиБ) Видяна 6175 пъти

Прикачен файл

Nova kuhnia1.JPG
Nova kuhnia1.JPG (23.52 KиБ) Видяна 6175 пъти

Прикачен файл

shema.JPG
двете помещения /спална и детска/ в дясно искаме да обединим с това в ляво. Смятаме да избием вратите в червено, а тези в зелено да махнем
shema.JPG (11.86 KиБ) Видяна 6175 пъти

Тема "Кухня и трапезария на 7 кв.м. Идеите ви ще са ми от полза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: