Мечтата на всяка домакиня
Здравейте! Харесах си кухня, за която обаче не предлагат гръб. Трябва ние да си го правим, но на мястото където ще го слагаме сега има фаянсови плочки. Въпросът ми е дали ще може да се залепи върху тях или да се монтира по някакъв начин?
Profi Stroi - специалист
Зависи колко напред ще са плочките когато се поставят горните и долните шкафове
Да не стане грозно
Иначе можеш да направиш монтажа директно върху плочките с монтажно лепило или силокон
shadowman - майстор
Предполагам, че сте харесали нещо полско или наше (кухня в кашон), само да кажа, че ако е полско възможноста да купиш същия гръб като плото е 1% (това е за кураж).
Полска е кухнята от Нов дом Симеонов, хареса ми защото е на ниска цена в сравнение с останалите, които се предлагат и тъй като ще правим и ремонт на банята, тоалетната, детската и коридора и просто няма да ни стигнат парите. Мисля гърба да е друг цвят, разглеждах в галерията че има такива варианти. Според вас как ще е с друг цвят гръб? Стената ще е оранжева, гърба на кухнята също, а самата кухня е бежово с много малко кафяво.
masterval - майстор
Не бих си сложил фамилните кристални сервизи в шкаф, залепен с каквото и да е върху плочки. Не се заяждам, но си е авантюра.
Дали е много скъпо да се бутнат плочките от опр. височина нагоре, да се момтира кухненското долно ниво, да се наредят плочки според цвета и вкуса ви, отгоре да се хакне второто ниво (с дюбел+винт или анкери)?
крум - специалист
masterval, шкафът за сервизните кристали ще легне върху гърба. Т.е. усилието ще е вертикално, а не хоризонтално и няма да е върху плочките, доколкото аз разбирам.

Tanichka, опитайте да намерите цвят от друга гама. Със сигурност няма да можете да уцелите тоналността на гърба и боята. Доста голям зор ще е (не знам дали въобще е възможно) да уцелите тоналността на оранжевото при различни осветления и различна основа.

Тема "Мога ли да залепя гръб на кухня върху фаянсови плочки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: