Мечтата на всяка домакиня
Гост
Здравейте , страхотен форум.За първи път пиша в него .Надявам се да получа отговор на въпросите който ме вълнуват.В двора на къщата си направих камина която е покрита с дървен навес.До нея има мивка на която коритото е отлято от бетон и до него има отлят бетонен плот.Та предсто и ми обличане на това корито с плочки и поставяне на кухненски плот върху бетонния.Въпроса ми е има ли някакви тънкости при поставянето на плочките вътре в коритото , откъде се започва и т.н.Кухненския плот как да го захвана за бетонния.Благодаря предварително за помоща
emil_v r - майстор
Слушаи моите ценни съвети и деистваи безотговорно.
1.Гледаи да не вземеш фаянс за целта ,а теракот или гр.грес .
2.Плочи 30x30 см .
3.Реди пробно на сухо да праиш симетрията , сифоня - симетрично ,според фугите .
4.Наклон на дъното към сифоня ,подсещам , внимаваи.
5.След залепване на дъното -почивка 1 ден ,ядене и пиене.
6.Стените, следваш фугите от дъното и хор . ред по ред нагоре,първият ред отдолу се реже заради наклона на дъното , парчетата трябва да са ти ясни предварително .
7.Фуги 3мм ,през които трябва да е избило лепило , което на пресно обираш до половината деб. на плочката , та да има място за фугиране .
8.Слагаи и на плота г.грес онова шсе разпадне :o виж пак 7 точка иначе първата зима всичко ще олюпи :o
masteradmin - майстор
Не си написал колко е дебел бетонниа плот ? Най добре използвай дюбели и винтове, защото ако кухненския плот е ламиниран много лесно измята. При това ламината не е направен да го вали дъжд и според мене май е по добре да облечеш бетонния плот с фаянсове плочки.

Тема "Поставяне на плочки в бетонно корито" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: