Мечтата на всяка домакиня
anbi - помощник
Сведущите по въпроса да кажат, голяма разлика ли има между трите, като MDF, естествено, са само вратичките. Всъщност, по-скоро ме интересува разликата между плоскостите и ПДЧ :?:
shadowman - майстор
Значи ламинираната плоскост и ПДЧ-то е едно и също. ПДЧ значи плоча от дървесни частици, а ламинирано ПДЧ става след допълнителна обработка. МДФ-а е друга бира (МДФ е обозначението му на английски, няма българска дума за него или поне аз не знам), май бе плоча от дървестни влакна. Ако си правиш кухня с МДФ врати то трябва да знаеш, че излиза по-скъпо (доста) защото има доста обработка, или се лакира (когато е фурнирован) или се боядисва. Има също и МДФ врати с ПВЦ фолио (водеха се май каширани) който с разни форми по тях.[/b]
anmoll - специалист
andi, толкова ти е игрив аватара,че едвам ти прочетах въпроса :?
anbi - помощник
Ти май и юзърнейма ми едвам си прочел :-D
joy4j - специалист
бихте ли ми казали, добър ли е материала МДФ(но полиран), стои еднин гланциран и лъскав.как е като устойчивост? аз засега съм скептично настроена към вс. др. осен към ДЪРВОТО но кажете вие специалистите???
Радост
shadowman - майстор
МДФ-а е един и същ (разлика има в това кой го е направил). Предполагам, че говориш за боядисан МДФ, доброто му качество зависи от човека който ще го работи, боядисва се с цвят по желание на клиента. Също така има и един сравнително нов материал (поне тук) наричан акрил, който представлява ПДЧ покрито с пластмаса която е една такава лъскава...
kristiqni - специалист
shadowman а какво би ни посъветвал-с какъв материал да работим,когато си правим кухнята сами :?
Всъщност ще си поръчаме плоскостите окантени(нали така се казва :sad: ) и от там насетне сме ние.
След като видях майсторлъка на един начинаещ-как си е разбил ПДЧето при монтирането на пантите се замислих и аз - има ли значение материала при монтиране на разните механизми и аксесоари? или си е само до майстора :lol:
shadowman - майстор
Материали и цветове са според вашите желания и финанси. Работата е такава, че трябва поне малко да я разбираш, да знаеш колко да са шкафовете (като размер), какви панти да се ползват, обков, как ще се окачват шкафовете, дали стените са ви криви и т.н. Във всеки закупен аксесоар си има схема на монтаж (има и такива без, но са рядкост) та е лесно, уж. Като материал ще ти препоръчам Егер, Водего или Шелман или нещо което е малко по-скъпо от родното.
kristiqni - специалист
shadowman благодаря за изчерпателният отговор! Тук във форума има много темички,в които сте обсъждали именно тези елементи и ние ще си помагаме от тук. Благодарна съм че ви има!

Тема "Ламинирани плоскости, ПДЧ или MDF за кухня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: