От няколко месеца умувам как точно да проектирам функионална кухня на 3 метра дължина и 70 саниметра ширина, тавана е 2.5 метра. Последната ми изгъзица е да направя част от плота отваряем и под "капака" да се помести пералня с горно пълнене. Идеята е да се получи шкаф-ниша с ширина 50 см, височина 90 и дълбочина 60/65 см. Исками се хем отпред да се отваря, хем от горе ! Някой да е правил нещо подобно или поне да ми даде идея с какъв механизъм да изпълна отварянето на плота. Между двете парчета на плота ще има лайсна, която ще е фиксирана към отваряемата част. Пералнята ми е налична и не искам да си купувам нова само заради по-лесното и скриване зад някоя врата.
Както се сещате ... жена ми е категорично против да се вижда каквото и да било то уредите ( миялна, пералня и т.н. )
Аз си го представям с две панти от към гръбчето, но самите панти от кой вид да са не ми е много ясно. Все пак плота е доста дебел и трябва да има едно изхвърляне напред и на горе, за да може да се отвори.
Както се сещате ... жена ми е категорично против да се вижда каквото и да било то уредите ( миялна, пералня и т.н. )
Аз си го представям с две панти от към гръбчето, но самите панти от кой вид да са не ми е много ясно. Все пак плота е доста дебел и трябва да има едно изхвърляне напред и на горе, за да може да се отвори.