Мечтата на всяка домакиня
ibogdanov - специалист
От няколко месеца умувам как точно да проектирам функионална кухня на 3 метра дължина и 70 саниметра ширина, тавана е 2.5 метра. Последната ми изгъзица е да направя част от плота отваряем и под "капака" да се помести пералня с горно пълнене. Идеята е да се получи шкаф-ниша с ширина 50 см, височина 90 и дълбочина 60/65 см. Исками се хем отпред да се отваря, хем от горе ! Някой да е правил нещо подобно или поне да ми даде идея с какъв механизъм да изпълна отварянето на плота. Между двете парчета на плота ще има лайсна, която ще е фиксирана към отваряемата част. Пералнята ми е налична и не искам да си купувам нова само заради по-лесното и скриване зад някоя врата.
Както се сещате ... жена ми е категорично против да се вижда каквото и да било то уредите ( миялна, пералня и т.н. )
Аз си го представям с две панти от към гръбчето, но самите панти от кой вид да са не ми е много ясно. Все пак плота е доста дебел и трябва да има едно изхвърляне напред и на горе, за да може да се отвори.
null - специалист
Аз съм правил - вкъщи
Не стана лошо като изключим, че не се справих навсякъде добре с кантовете. Използвах обикновени клавирни панти. Височината на плота става по-голяма (90см е отвътре) Плота ляга на страниците. Понеже е тежък не мърда. Обаче има разстояние, което няма с какво да покриеш. Страниците са ми до земята - няма как да се използват крачета, защото пералнята ляга на пода. И последно - (аз още не съм го сложил) добре е да се сложи някакъв механизъм който да може да държи капака отворен, защото е трудно да се пълни и празни пералнята.
Така даже стана по-тиха :)

Особено важно е - плота става доста по-висок от стандартните. Ако както разбрах сложиш пералнята така, че де се отваря към гръбчето, тогава плота става и по-широк. Имай го впредвид защото моя излезе два пъти по-скъп.
Довечера ще го снимам.
ibogdanov - специалист
мерси за отговора. аз намерих плотове с нестандартни размери !
80-90 санта ширина и 4 метра дължина... излиза около 140 лева целия плот,
а отделно имам и дърводелец, който може да ми направи от слепени дъски.
Аз търся имено малко-по висок плот. Горната час да е на поне 95-100 см.
Откъде намери нестандартните плотове?
ibogdanov - специалист
null написа:
Аз съм правил - вкъщи.................
...............

Особено важно е - плота става доста по-висок от стандартните. Ако както разбрах сложиш пералнята така, че де се отваря към гръбчето, тогава плота става и по-широк. Имай го впредвид защото моя излезе два пъти по-скъп.
Довечера ще го снимам.
лелелее! това "довечера" стана месеци :)
ако си успял да го снимаш, покажи да го видя

Тема "Една малко налудничева идея ...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: