• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
elby75 - специалист
схема

Прикачен файл

S4030228.JPG
S4030228.JPG (123.32 KиБ) Видяна 12481 пъти
UNIOR - модератор
Би ли обяснил(а) за какво става въпрос :?
Каква е целта на темата :?
Emerald - модератор
:-D Очакваме включване.
shadowman - майстор
То за мен се отнася... ще се включа по-късно.
elby75 - специалист
да,отнася се за Шедоумен,но и други могат да се включат с идеи.
Става въпрос за кухня и моля за Дизйн проект,но от а до я, в смисъл варианти приемам всякакви.Усвоена е терасат искам да стане хем удобно,хем,практично и уютно ,хем нещо по съвременно и модерно,като стил.
Най -добре е ако има идеи да са визуализирани,защото съм човек на точните науки и въображението ми се свежда до точката на замръзване
благодаря
Emerald - модератор
Къде са прозорците в тази кухня? Изводи за вода, мръсен канал и отдушник? Тази мека мебел искаш да съвместиш с масата за хранене ли? Или отделно нещо като кът за почивка?

И за цветовото решение трябва да дадеш някаква насока. С какво изложение е кухнята, етаж, любими и нелюбими цветове.
Emerald - модератор
Не знам дали си представяш що е то дизайн проект от а до я. Това е цял голям албум със схеми, инструкции и изображения, по които всеки строител да може да работи без намеса. Няма кой да ти прави подобно нещо безплатно във форум само защото на теб ти трябва. Това струва пари и не малко.

Без никакви претенции за нещо, давам само идея.
Реших да ти освободя една по-голяма част от помещението за нещо като дневна зона, където и гости да можеш да премаш, и да почивате пред телевизора, и да може да се спи евентуално с разтягане на дивана. Изнесох кухненската част на балкона, а с вградените уреди във вътрешната част, чиято мебелна основа е с лице към входа, целях да удължа линията на кухненските шкафове нашироко, с което визуално да расширим вида на помещението. Хладилникът е вграден вдолната част на т.нар. "кула", като отгоре е шкафче. Отваря се в посока към меката мебел. Печката е на полуостров и имаш достъп към нея от всички посоки. Достъпа към фурната е от към срещу телевизора за да имаш повече свобода на действие. Въпреки това, оформих страничната част като фалшив шкаф за да се допълват с хладилника. Абсорбаторът е легнал на "кулата". Редът шкафове в балконната част е по-тесен от обикновенно, но достатъчно за вградена мивка. Не съм предвиждала пералня, т.к. нямаше такива пожелания. Плотът от печката и до "холния" шкаф (в дясната страна на схемата) е единен. Телевизорът ако не е плосък може да е в ъгъла, плоския може да бъде закачен на стената над щкафа. При желание за повече шкафове, може над меката мебел да се закачи ред по-плитки горни шкафове (на схемата е отбелязано с пунктир). Мивката под прозореца естествено за пълно наслаждение при миене на съдове. :)

Изображение

Лека зарисовка като на какво би трябвало да приличат шкафовете за да ти даде идея за обясненията ми. Перденцата направих римски щори в резеда или светла маслина. Шкафовете качествено венге. Като цяло ти избрах съчетание шоколад-резеда, но тук е място за твои собствени предпочитания.

Изображение

Добавих ти и в кухненската част три симетрично разположени висящи осветителни тела в по-ярък зелен цвят като ярък аксесуар за по-луксозен вид. Ако ти допада.

Изображение

Изображение
elby75 - специалист
Много благодаря ,идеята е чудесна и страшно много ми допада
elby75 - специалист
Разгледах подробно схемата,единствено ме притеснява това ,че печката незнам дали може да е на това място,тъй като няма как да се сложи от тази страна абсорбатора,гърба на тази стена е входа .
Възможно ли е да се сложи от другата страна перпендикулярно на мивката.
Искам да попитам и за плота,започва от печката и обикаля изцяло цялата стая.
Така наречената "холна " част е плот като в кухненската и отдолу шкафчета или друго имаш в предвид.И какъв цвят стени биха отивали на тези мебели,за под си представям в кухненската част теракот,а в холната ламинат или изцяло теракот
Последна промяна от elby75 на съб ное 03, 2007 10:52 am, променено общо 1 път.
кака Лара - специалист
Държиш ли на меката мебел? Аз си го представям по-скоро като трапезария :?

Прикачен файл

8.jpg
8.jpg (149.73 KиБ) Видяна 12138 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: