да,отнася се за Шедоумен,но и други могат да се включат с идеи.
Става въпрос за кухня и моля за Дизйн проект,но от а до я, в смисъл варианти приемам всякакви.Усвоена е терасат искам да стане хем удобно,хем,практично и уютно ,хем нещо по съвременно и модерно,като стил.
Най -добре е ако има идеи да са визуализирани,защото съм човек на точните науки и въображението ми се свежда до точката на замръзване
благодаря
Къде са прозорците в тази кухня? Изводи за вода, мръсен канал и отдушник? Тази мека мебел искаш да съвместиш с масата за хранене ли? Или отделно нещо като кът за почивка?
И за цветовото решение трябва да дадеш някаква насока. С какво изложение е кухнята, етаж, любими и нелюбими цветове.
Не знам дали си представяш що е то дизайн проект от а до я. Това е цял голям албум със схеми, инструкции и изображения, по които всеки строител да може да работи без намеса. Няма кой да ти прави подобно нещо безплатно във форум само защото на теб ти трябва. Това струва пари и не малко.
Без никакви претенции за нещо, давам само идея.
Реших да ти освободя една по-голяма част от помещението за нещо като дневна зона, където и гости да можеш да премаш, и да почивате пред телевизора, и да може да се спи евентуално с разтягане на дивана. Изнесох кухненската част на балкона, а с вградените уреди във вътрешната част, чиято мебелна основа е с лице към входа, целях да удължа линията на кухненските шкафове нашироко, с което визуално да расширим вида на помещението. Хладилникът е вграден вдолната част на т.нар. "кула", като отгоре е шкафче. Отваря се в посока към меката мебел. Печката е на полуостров и имаш достъп към нея от всички посоки. Достъпа към фурната е от към срещу телевизора за да имаш повече свобода на действие. Въпреки това, оформих страничната част като фалшив шкаф за да се допълват с хладилника. Абсорбаторът е легнал на "кулата". Редът шкафове в балконната част е по-тесен от обикновенно, но достатъчно за вградена мивка. Не съм предвиждала пералня, т.к. нямаше такива пожелания. Плотът от печката и до "холния" шкаф (в дясната страна на схемата) е единен. Телевизорът ако не е плосък може да е в ъгъла, плоския може да бъде закачен на стената над щкафа. При желание за повече шкафове, може над меката мебел да се закачи ред по-плитки горни шкафове (на схемата е отбелязано с пунктир). Мивката под прозореца естествено за пълно наслаждение при миене на съдове.
Лека зарисовка като на какво би трябвало да приличат шкафовете за да ти даде идея за обясненията ми. Перденцата направих римски щори в резеда или светла маслина. Шкафовете качествено венге. Като цяло ти избрах съчетание шоколад-резеда, но тук е място за твои собствени предпочитания.
Добавих ти и в кухненската част три симетрично разположени висящи осветителни тела в по-ярък зелен цвят като ярък аксесуар за по-луксозен вид. Ако ти допада.
Разгледах подробно схемата,единствено ме притеснява това ,че печката незнам дали може да е на това място,тъй като няма как да се сложи от тази страна абсорбатора,гърба на тази стена е входа .
Възможно ли е да се сложи от другата страна перпендикулярно на мивката.
Искам да попитам и за плота,започва от печката и обикаля изцяло цялата стая.
Така наречената "холна " част е плот като в кухненската и отдолу шкафчета или друго имаш в предвид.И какъв цвят стени биха отивали на тези мебели,за под си представям в кухненската част теракот,а в холната ламинат или изцяло теракот
Последна промяна от elby75 на съб ное 03, 2007 10:52 am, променено общо 1 път.