Мечтата на всяка домакиня
jj77 - специалист
бихте ли ми казали дали кръстачката на газовия котлон е надеждна откъм закрепване на съдовете върху нея? а и струва ми се, че самата тя не е много стабилна и не е фиксирана към плота.
за съжаление не мога да намеря друг такъв плот с 1 газов + 1 ел. котлон (може и да не е керамика).

Прикачен файл

pic117.jpg
pic117.jpg (144.48 KиБ) Видяна 4995 пъти
kristiqni - специалист
Кръстачката е подвижна!
Моя позната има такъв котлон, но са два газ и два ток-каза, че са удобни,
на мен обаче не ми изглежда така :|
Аз също искам такъв котлон-един газ и един ток,но да е цял стъклокерамичен плот със сензори.
Ако си купиш такъв плот ще чакаме отзивите ти :!:
shadowman - майстор
Има ги същите на Дипломат, а това като гледам е на Конелиано.

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Всички газови котлони са с подвижни кръстачки - заради почистването. Ккакво значи "надеждна откъм закрепване на съдовете"? Ако плотът на печката е хоризонтален и кръстачката успоредна? Друг е въпросът ако тенджерата е прекалено голяма и сложена децентрирано. Но това не зависи от кръстачката, а от задпечковото устройство .
Конелианото - красива печка.
XpacTa - специалист
Не съм сигурен дали има газови котлони със сензорни ключове. Най-вероятно има, но са адски скъпи. Проблема поне според мен е в управлението на газта. Така че kristiqni май ще трябва да преосмисли желанията си.
larana - напреднал
Аз също търсих преди време комбинация газ-керамика със сензорни бутони. Оказа се, че няма такава комбинация заради някакви изисквания към управлението на газта свързани със безопасността. Единствения вариант, при който на плота да няма никакви копчета за да се почиства лесно е да се вземе т. нар. "зависим" плот - при него копчетата управляващи плота са върху фурната (механични), т.е фурна плюс плот са комплект. Лошото е че няма избор. Аз като търсих даже не попаднах на никакъв актуален модел. Имало навремето някакви на Електролукс.
При ровенето ми по форумите се оказа следното. Хора които са ползвали първо конвекционални котлони и са минали на газ, казват газта е супер. Хора, които са ползвали газ и са минали на стъклокерамика забравят за газта.
В момента съм само с керамичен плот - четворка със сензорни бутони. И аз стигнах до същия извод: няма смисъл от газта (специално пропан-бутан в бутилки).
kristiqni - специалист
Защо да няма смисъл от газта :? плащам 10лв. и си готвя всеки ден в продължение на два месеца :) а на ток ще ми излезне двойно,че и тройно.Друг е въпроса за безопасността,страх ме е но какво да направим,като парите все не стигат :sad:
XpacTa - специалист
Ако наистина те е страх май не си струва точно от това да спестиш 20 лева. Виж ако става дума за парно или бойлер - наистина има смисъл, ама с готвене няма да спестиш много пари, освен ако не продаваш дюнери. Пък и мъкненето и разполагането на бутилката също могат да се прибавят към негативите на готвенето на газ.

Тема "функционален ли е този плот за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: