Мечтата на всяка домакиня
vasilisa_ani - помощник
Отделено от темата "Как камъкът оживява" във форум "Не е за вярване". Модератор.

:lol: За Пловдив да не говорим .... 5-6 вида камък и толкова! А ако трябва да ида до София за един плот ..... , а за транспорта..... :? да не говорим, че е сложно и скъпичко ..... Но добре, че има и алтернатива - технологичен камък.... мисля че така се водеше :roll:
rockwall - майстор
Изкуствен камък можете да потърсите в Гугъл - ако Ви е нужен за декорация

"изкуствен камък" и ще ме намерите 100%
Антония - специалист
Ако си мислиш, че по телефона ще ти дадат цена тези с технологичния камък -- забрави! Звънях им преди време и си скъсах нервите с най-ужасното отношение към клиент. Ей тук разказах как се борих с една лелка на телефона. Копирам:
Преди време попаднах на статия за кухненски плотове, направени от кристали/минерали, слепени със смоли. Имат различни търговски наименования, но за всичките се твърди, че са топло- и удароустойчиви, не се надраскват, лесно се поддържат, че и са много красиви. Реших, че ми се иска кухнята ми да се радва на подобна екстра и се опитах да намеря информация къде може да бъде закупен и колко ще струва един 3-метров плот.

С първата част от задачата се справих лесно. Прерових мрежата, изчетох всичко на български, английски и руски, набелязах си фаворитите. С втората, обаче… ударих на камък. И то истински. Цени не са обявени никъде. Установих, че явно ще се наложи да обикалям шоурумите, извадих си адресите на търговците и се ужасих леко. Трите подбрани от мен решения са зафичкани в три противоположни края на София. Реших, че преди да тръгна към Младост например, ще е по-добре да се обадя по телефона и да помоля за насочваща цена. И се сблъсках с най-невероятното антитърговско поведение на света!

Дамата, която вдигна телефона в SKV, не се представи. Потвърди, че предлагали Technistone и ме покани в офиса им да го видя. Обясних й, че съм го виждала в мебелна къща, допаднал ми е, разгледала съм цветовете, които предлагат, избрала съм си даже един, имам идея колко голям плот ми трябва и с каква дебелина го искам, знам къде ще е отвора за мивката, а бе, направо всички изходни данни са събрани. Единственото, което ме интересува, е каква е цената им, за да преценя мога ли да си я позволя или не. “Елате в офиса, ще ви я кажем”. Ама аз съм на другия край на София, ако ми поискат няколко хиляди лева за какво да се разкарвам. “Елате да се видим”. Моля да ме ориентират в каква ценова граница са, нищо точно, само ориентировъчно. “По телефона нищо няма да ви кажа, елате в офиса”. Знаят ли, че така не ме печелят като клиент? “Елате в офиса”.

Ми няма да дойда пък! Не стига, че сте се зафичкали в комплексите, не стига, че каните крайни клиенти в “офис”, не стига, че не сте обявили цени онлайн, не стига, че НИКЪДЕ не сте обявили цени, не стига, че нямате реклама никаква, та се налага да чета като гламава американски брошури… ами се държите ОТВРАТИТЕЛНО с потенциалните си потребители.
vasilisa_ani - помощник
:sad: За съжаление, като че ли ( поправете ме, ако греша ) в нашата мила България нещата стоят така ... И аз имам случаи, в които ме карат да се чувствам сякаш искам да задигна, а не да ЗАКУПЯ било то камък :evil: или мебели :x, или.... НО има и светлина в тунела и това ме радва :-D Ще спомена една много учтива служителка ( в София )на фирмата KOLO, която ми даде подробна и изчерпателна информация по телефона за мивки за вграждане под плот :) и сега си имам две в къщи :-D . Е, още не сме взели плота, но вече го избрах. Ще е от този камък дето споменах - технологичния от Kirovandson. Там цените са от около 80 лева до 300 и нещо на кв. м. Аз избрах един, който е 186-7лв. за кв. м. и то на 3 см. дебел :lol: ( той е дебел ... той не е дебел :-D ) И до колкото разбрах най-скъпите са тези с блестяшите частици!
andonis - напреднал
определено ще си намразиш живота.Още преди 6 год.продавах техногранит ,но това продължи 1 година,и спрях продажбата му.Тези простотии ,че бил 90% естествен и не матирал се оказаха пълна измислица,което ми костваше неустоики на поне 4 обекта.Матира си много добре,ако режеш на него с нож остава следи и трябва постоянно да запечатваш.При условие,че има прекрасни естествени мрамори и гранити от 40лв.м2 за плот защо трябва да си почерниш живота?
andonis - напреднал
А по отношение на Пловдив мисля че заблудата ти е голяма.Смятам,че има достатъчен избор предоставен от мен и колегите-само аз предлагам 23 вида мрамор и 51 вида гранит,отделно облицовки и др.И от всичко се предлага плочки ,плотове,камини и каквото поискаш.И цените са нормални,от 39 лв.
vasilisa_ani - помощник
:roll: Тогава ще може ли да разбера къде сте (ти и колегите ти) да дойдем и да погледнем мрамора и гранита или някакъв сайт да ми дадеш? :?
vasilisa_ani - помощник
Аз за плота мисля, че съм го решила вече, но имам и камина за облицоване :rolleyes: :cool: , но пък ако намеря наистина мрамор, който да ми хареса ...... за плота..... :-k
anmoll - специалист
Тука видях много хубави неща http://www.monolit1994.com/index.php?op ... 31&lang=bg
,а на тази фирма сме ползували услугите/макар,че ни скъсаха нервите със срокаhttp://www.minerali-m.com//В България се предлагат много добри неща,както и в Русия. :) Защо ли не става втория линк :?
vasilisa_ani - помощник
:? Ако не се лъжа точно там ходих и ми казаха, че имало голям избор :lol: НО :oops:

Тема "Плот от естествен и изкуствен камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: