• 1
  • 2
Всичко за правенето на уеб страници и езици за програмиране.
didoni_ - специалист
Здравейте,не разбирам много за това се обръщам към Вас:
Имам 2 телевизора с кинескопи на които гледам аналогова кабелна телевизия,
но не е много ясна картината.За това мисля да говоря с доставчика да ми монтират
цифрови приемници.
Въпроса ми е,ако си купя по нататък лед телевизори тези приемници излишни ли са?

И по принцип при лед телевизори с цифр.тунер,по-добре ли е да има приемник или кабела включен направо?
DundyTheCroc - майстор
Повечето нови LED телевизори са с вграден MPEG-4 тунер, така че допълнителните приемници ще останат излишни. Ако доставчика ти ги дава за безплатно ползване като абонат е най-добре.
nikolovvd - майстор
Има доставчици, при които без цифров приемник не можеш да минеш, но има други при които цифровия сигнал се приема директно от телевизора. Все пак има цифров тунер!
Неудобството при последните е, че ако искаш да приемаш платени /кодирани/ програми, ще трябва да си закупиш едно устройство, чрез което се вкарва картата за разкодиране в телевизора. Ако си с цифров приемник просто пъхаш картата и гледаш това за което си платил - Диема пакет, НВО пакет или порно канали.
Та за предпочитане е да ползваш цифров приемник. Това ти позволява да си запазиш дистанционното на телевизора чисто и неопетнено дълго време. :-D

Ама що си писал в този раздел? :?
didoni_ - специалист
Благодаря,гледах една оферта пакет с оптичен нет и телевизия.
Там май си трябва приемник за разделяне на 2-те?

А за раздела,предположих че този е правилния :)
lov - майстор
nikolovvd написа:
....................................... Това ти позволява да си запазиш дистанционното на телевизора чисто и неопетнено дълго време. :-D
Мм. дааа... по точно да го ползваш само за включване или изключване. И когато едното от двете не знаеш къде си го заврял и настават проблеми :lol:
Това е най голямата простотия да си имаш приемник и да ти трябват външни такива че и още едно дистанционно. То това само у нас е прави да може да ти е по гадно. В белите държави в които направиха цифровизацията всичките тези кабелни оператори измряха на часа след като се стартира. За разлика от нас дето става точно обратното цифровизацията умря.
nikolovvd - майстор
Във Видин са два основни кабелни оператора.
Единия ти дава приемник с картата в него, а другия ти дава приемник без карта, т.е. ако имаш от новите телевизори с цифров тунер, можеш да си включиш кабела директно и да гледаш.
От няколко месеца обаче, от както се пуснаха платените диеми, трябва да имаш карта, за да гледаш, след като си платил. Проблема идва от това, че картата не може да се пъхне директно в телевизора /поне моя е така/ и трябва да си купа от тях приставка, която я продават за 40 лв. Преди това всичко бе свободно и НВО и порно каналите, та трябваше да включвам "родителски контрол". :-D
lov - майстор
Тъй като се ползват доста кодировки, а няма универсални САМ модули, на ТВ приемниците има само слот за тях. Тоест малко унифициране е направено по въпроса. У нас кабелжиите ползват СONAX кодирането за платените канали и съответно ти трябва такъв модул за да си ползваш картата. Не съм сигурен може и някой от малките оператори да ползват друга кодировка и да има изключения. Отделно някои по стари приемници имат проблеми със съвместимоста та се налага да се ползва и външен приемник.
Иначе то така се тръгва със зарибяването. Пуснат ти аванта да погледаш малко и после айде хоп требе да плащаш. В някои държави и платените канали се разпространяват ефирно. Така че щом искаш да гледаш пак си плащаш.
didoni_ - специалист
Оптичната връзка по-добра ли е от lan кабела,недостатъци има ли.
Имам в предвид 30 Mbps+ТВ пакет с рутер и 2 приемника 30 HD канала :?:
DundyTheCroc - майстор
Ако ти опъват оптика да вас са само предимства, основното е, че не го мислиш като почнат да падат светкавици.
didoni_ - специалист
DundyTheCroc написа:
Ако ти опъват оптика да вас са само предимства, основното е, че не го мислиш като почнат да падат светкавици.
То си има близо до дома оптика,ама за светкавиците какво,по-няма опасност от токов удар ли .
  • 1
  • 2

Тема "Цифров приемник" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: