Всичко за правенето на уеб страници и езици за програмиране.
Bobby - специалист
У нас има десетки хостинг компании. Но дали са толкова добри, колкото се рекламират?
Кой е вашият фаворит?
torbalan - Дървен философ
ако проекта ти не генерира особено голям трафик, ако не им товариш сървърите - всичките стават...

ако обаче проекта ти не е точно средностатистически - почти веднага надават вой...писък и крясък...

за един от проектите ни плащахме за виртуален сървър, и пак не вървеше работата... това на хост.бг
в момента собственика на сайта го премести на друго място - май в http://cbox.bg/

а за сайта в подписа ми - накрая си купихме собствен сървър....

добри думи съм чувал за суперхостинг, но нямам преки впечатления...
Bobby - специалист
Аз ползвам ICN.BG , доста са възпитани и отзивчиви, и сайтовете им падат много рядко. Цените са ниски.

Обаче много лошо се опарих от TOPHOST.BG , това е възможно най-непрофесионалният хостинг с който съм работил, заради тях ни изчезна NAPRAVISAM.COM - галерията преди 2 години, защото им се счупи и без това бавният сървър и нямаха бекъп. Тези дори да подаряват хостинг не ви ги препоръчвам.
jdraganchev - специалист
Bobby написа:
Аз ползвам ICN.BG , доста са възпитани и отзивчиви, и сайтовете им падат много рядко. Цените са ниски.

Обаче много лошо се опарих от TOPHOST.BG , това е възможно най-непрофесионалният хостинг с който съм работил, заради тях ни изчезна NAPRAVISAM.COM - галерията преди 2 години, защото им се счупи и без това бавният сървър и нямаха бекъп. Тези дори да подаряват хостинг не ви ги препоръчвам.
Проблема, е зрелостта на този тип услуги в България, набляга се на количеството а не на качеството. Всички провайдери имат такава услуга, и един куп други такива. Ако огледаш центровете им (защото разбирам от истински такива) и е скръб. От друга страна почти винаги поддръжката на сайта и данните си е твой проблем, и всичките не правят backup. Ако си го поискаш го предлагат но...... вярвай ми, не разчитай на него - тези които аз знам го правят изключително непрофесионално, с най-евтините асемблирани машини, без management система и на същия сървър! На мой приятел, на който правеха backup затриха данните, защото дало на късо и изгоряли двата диска на сървъра. Погрижи се сам за твоите данни ако са ти важни.
Зашо не помислиш за варианта да си занесеш твое решение (казвам решение а не сървър защото е важен и софтуера и процедурите за backup, restore и така нататък) в истински дейта център. Има доста професионални такива 3DC, Netera, B-systems, Sirma.... но разбира се качеството си има цена. Ако избереш най-евтиното решение, автоматично няма как да бъдеш доволен от качеството но от цената ще си. Зависи колко е критична нуждата ти, и колко пари можеш/си струва да отделиш за това.
hygro - майстор
Въртях се сред няколко провайдери и от 2-3 години съм при Хост.бг с хоствани 10-15 различни домейна. Качеството им е сносно, ъп-тайм ОК, но поддръжката е малко индиферентна и имат навика като първа реакция да си измиват ръцете с причини извън техния контрол. Вината за мудността идва най-вече от това, че за много дреболии трябва да се чака намеса на администратор. За техни много сериозни минуси считам:
  • Допускат хостинг за разни спамери, които като окупират мейл сърверите, пощата от PHP мейлера може да ти се забави с няколко часа. Случва се доста рядко, но и един път е достатъчно за да трябва да успокояваш някой разярен бързащ клиент... Администраторите отказват да признаят проблема и дават несериозни обяснения, като прехвърлят вината към POP-клиента.
  • Допускат не повече от 48MB за PHP и дори да искаш да си плащаш за повече, лимитът е твърд. За повечето приложения това е без значение, но CMS като Drupal или Typo3 с e-commerce разширения се сриват с out of memory така, че омазват непоправимо БД. На практика тези CMS могат да се хостват само в съвсем лека конфигурация. Т.е. Хост.бг не е предназначен за сериозен хостинг, а само за "по-детски" CMS, като Joomla и прочие.
  • Поради незнайно какви политически причини, не е възможно да се хостват много сайтове с една CMS инсталация и затова се налага при всеки ъпдейт досадно да се повтаря едно и също действие многократно. Още една причина такъв хостинг да се счита за абсолютно непрофесионален. От сериозен провайдер би трябвало да се очаква да предоставя централно поддържани Typo3 и т.н. инсталации, които да се шерват сред клиентите без те да имат грижа с обновявания и пачове...
  • VPS услугата им е съвсем незряла и на практика рискована. Поддръжката няма достъп до VPS-сърверите, единствено администраторите. Не може да бъде :shock: но няма бекъп на виртуалната машина!!! Терминалния достъп или Webmin не винаги са достатъчни и липсата на конзола пък те прави зависим от хатъра на администратора.
Въпреки, че не съм доволен, засега не знам за провайдер, при който би било по-добре :ka:
Dewalt - специалист
Ползвам ТопХост - по някакво нещастно стечение на обстоятелствата.
Думи нямам - не да ви го подаряват - и пари да ви дават пак не си залужава да сте техен клиент.
В момента смятам да се изместя на Суперхостинг - гледам доста добри мнения имат за тях,а и съотношението им на цена/качество маи не е толкова лошо.
Bobby - специалист
Както вече писах, бях им клиент....бяха мрачни дни....отварял съм сайтове по-бързо на dial-up през 1997...
Доколкото знам, тази """"хостинг"""" компания е и интернет доставчик и изглежда колкото NET остане от клиентите, толкова отива за хостинга....трохи...
Dewalt - специалист
Не знам какво са.
В крайна сметка аз си плащам за нещо което не получавам.
И слушам само разни оправдания - доста дълго време смятам.
Твърдо не за тях.
hygro - майстор
torbalan написа:
накрая си купихме собствен сървър....
Това е много привлекателно решение, но има един сериозен недостатък - ако сърверът не е колокиран в достатъчно мощен възел, е много податлив на DoS атаки. През ноември и декември един от сайтовете ми оцеля след три атаки, което нямаше да е възможно, ако не бях при провайдер с достатъчно капацитет.

Вероятно идеалното решение е собствен сървер и мощно прокси...

Тема "Кои според вас са стабилните хостинг компании у нас." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: