Жилището на най-малките
Здравейте, искам идея за цвета на детската стая. Цвета на мебелите е череша, лилаво и бледо жълто. Подходящо ли ще е стените да бъдат в различен цвят и какво да бъде цветовото съчетание?
Sav4ev - специалист
Много зависи от трите изброени цвята, дали има преобладаващ. По принцип цвят череша се съчетава много лесно в контрастна схема с бледа резида. Бледата резида е добро съчетание и с виолета, но трябва да се съгласува с нюанса на жълтото, за да не се "скарат".
Ако искаш хармонична схема, черешата се съчетава добре с цвят праскова, кайсия или нещо подобно, но най-добре е да си носиш в магазина едно чекмедже например, за да се избере добре нюанса, понеже хармонията е по-трудна за напасване от контраста.
Третия вариант е да направиш комбинация от двете схеми - стената около прозореца и една от стените до нея в малко по-смело прасковено-оранжавеещо, а тавана и другите две стени в бледа свежа резида/зелено. Няма смисъл да слагаш на таваня бяло или друг цвят - само ще стане шарения, пък и бялото по-бързо добива захабен вид - дори само от отоплението през зимата.
Съветвам те да си купиш хубава боя - цветовете години наред остават свежи и самите бои задължително отговарят на Европейските норми на безопасност - все пак правиш детска стая!
Успех!!!
Stanimir - напреднал
Зависи!
Ако детето е момиче-Тапетите да са в жълто,розово,оранжев!Нямам предвит вс тези цветове в един тапет!Ти решаваш!
Ако е момче-Използвай тъмно синьо с блед светло син нюанс!Др. не мога да ти препоръчам!
Emerald - модератор
Най-добре да пуснеш снимка на тази мебел. :?

Ако цветовете са пастелни (предполагам), хубава контрастна комбинация към лилавото и жълтото става с розово.
И аз да попитам. За малка детска стая - три на три метра боядисана в светложълто, пода е паркет, дограмата и вратата бели.

Иска ми се да я направя оптически по-голяма. Затова и основната ми идея е да има възможно най-малко мебели, но още се двуомя за височината им - струва ми се, че ако не са до тавана, ще изглежда по-висока стаята или бъркам :? . Също така си мислих за лице на секцията да е бяло или светло жълто за да се слива със стената един вид. Но дали пък да не направим корпуса на секцията примерно в тъмнокафяво за да изглежда оптически по-тясно? А лицето вече да е в светложълто? Иначе стаята е за момче, но не ми се рискува да слагам и синьо, предпочитам сини да са килима и покривалото на леглото примерно, нещо което мога да сменя ако не ми хареса. Някакви мнения и предложения?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
С двуцветна контрастна мебел ще разбиеш пространството, а струва ми се целта ти е да звучи като едно по-голямо цяло.
Ако развиеш мебелите обединени в дълги хоризонтални линии ще се получи оптично разширяване на стаята. повърхностите да са под линията на очите. На нивото на гърдите е добре. Дълъг рафт за книги и джунджурии над мебелите, в една линия закачени постери или снимки над него - ще се получи допълнително отдалечаване на погледа към хоризонта. Ако цветът (боя или тапет) на стените е тон-два по-ярък от тавана и/или отделен със семпъл фриз (тия стиропорените са много удобно нещо)... ако ярките дребни акценти са разположени общо-взето ниско по периферията на стаята ...

Тема "Цвета на детската стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: