• 1
  • 2
Жилището на най-малките
iolly_ - специалист
Здравейте приятели,

моля ви за помощ със съвети за разпределението на нашата детска. Направих много груб проект. Само да обесня....до бюрото и горната табла на леглото е стена. До самото легло има голям прозорец, малка стена и после врата за балкон, която съм начертала все едно е отворена и долепена до съседната стена. Зад гардеробите също е стена, две на ъгъл, влиза се откъм издадената основа, покрай бюрото. Това в долната част на леглото е радиатор, който в момента е на нивото на главата, но смятаме да преместим там.

Леглото не искаме да е никъде другаде освен така или завъртяно на 90 градуса на мястото на бюрото.

Притесняваме ъгловият гардероб дали ще е удобен, но не можахме да намерим вариант да го избегнем. Вратите ще са 60 мм с панти на 180 градуса. Срещу леглото е тоалетка и шкаф за телевизор.

Обмисляме вариант леглото да се качва на стената, защото стаята е малка и понякога не винаги да се прибира, за да има място за игра.

Прикачен файл

Capture_3.gif
Capture_3.gif (4.57 KиБ) Видяна 18122 пъти

Прикачен файл

Capture_1.gif
Capture_1.gif (71.8 KиБ) Видяна 18124 пъти

Прикачен файл

Capture_2.gif
Capture_2.gif (56.04 KиБ) Видяна 18124 пъти
shadowman - майстор
Ъгловия гардероб трябва да е както при кухните и няма дерт, само чекмеджетата ги махни отдолу, не че няма да стават, но трябва да се съобразявате с изтеглането и дръжките на другите.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Изв, но по-неприятно подредена стая надали има. Представяй си се на всяко едно място - в леглото, на жбюрото и тн и ще разбереш какво ти казвам и без спец по фън шуй.
1. Легло и най-ползвани положения трябва да виждат вход. Статистика.
2. Високи мебели никога срещу естествената светлина. Оптически смаляват пространството наполовина и повече.
Пробвай с леглото в ъгъла, с крака срещу вратата. Диагонално гардероба, на стената с входната врата. Вгради телевизора в гардероба. Така ще разчупиш "скучната" му повърхност и ще комбинираш подобните дебелини.
Изобщо се старай да има някакъв баланс на височини натоварване на повърхности с линии.
Избагвай големи площи равни или големи площи накъсани с рафтове и нива. Разпределяй. Където има възможност пусни един дълъг рафт вместо два къси. така оптически създаваш пространство....
Много съжалявам, но никак не ме бива с тези програми, да покажа.
mim - специалист
аз да внеса малко смут:
вашата спалня по-голяма ли е от детската
ако да - разменете ги, защото в родителската спалня само се спи, докато в детската се живее, детето прекарва голяма част от времето там - спи, играе, учи...

ако това е единственият вариант за стая - минимизирайте шкафовете
1 ракла/чекмедже под леглото ще побере доста - например спалното бельо
бюрото на прозореца
няма нужда от ъглов гардероб, а само 2 крила за дрехи и още 1 със същата ширина за тв (въпреки че наличието на тв в детска е изключително вредно), по-добре да има място за играчки и книги
след малко ще драсна 1 идея

Прикачен файл

capture_3_7232.jpg
capture_3_7232.jpg (51.53 KиБ) Видяна 18067 пъти
iolly_ - специалист
Здравейте,

първо благодаря на всички, които ми пишат и ми помагат, защото с тея малки жилища вече ще окача.

Сега ще обесня от къде се развиха така идеите.

Идеята детската да стане спалня, а спалнята ни детска беше първото нещо, което си помислихме, но първо мъж ми се заинати, защото изложението ни е гадно и нашата стая е доста тъмна, а детето трябва да учи и играе на светло. Второ в тази детска би влезнала единствено спалня и нищо друго, което значи, че гардероба ни трябва да е в детската и постоянно ще влизаме при детето докато спи да си вадим дрехи......така идеята се отхвърли.Друг място за гардероба няма.

Второто нещо. Аз съм се заинатила, че леглото на детето няма да е с крака към врата, нито входна нито балконска. 28 годишният ми живот ми показа хиляди примери на познати, чиито деца бяха постоянно болни с такова разпределение. В това отношение съм твърда като скала...може да греша, но сега така разсъждавам.

От това второ нещо доста неща обаче се оплескаха и схемата стана страшна. Първоначално леглото го бяхме решили да е завъртяно наобратно така че да заеме стената, на която сме залепили бюрото. Така щеше да се вижда вратата, което наистина съм съгласна, че е важно. Но се яви проблема с бюрото, което пък все пак трябва да е на светло място и светлината да идва от ляво.

Съгласна съм и затова, че високите мебели не трябва да са срещу входа на светлина, но няма къде иначе предвид предните неща. n_a е права за всичко, но тъй като не искам леглото да е с крака към вратата всичко се обърква.

mim под леглото ще има чекмеджета за одеялата.Права си за телевизора, но когато сме болни едно филмче доста ни успокоява, пък ще го изключваме от контакта ако трябва, а и за сега е просто идея..може и да няма ТВ там.

Забравих да спомена, че ако остане моя вариант се обсъжда и идея леглото да се прибира на стената, за да има пространство за игра, не всеки ден, но например като идват дечица приятелчета да е по-широко.

Shadowman прав си за чекмеджетата...трябва да се мисли по тях...искаше ми се поне на дясното крило да има за гащички и чорапки. А и по-красиво ми стои гардероба така, отколкото само една врата. Но определено трябва да се помисли за отварянето..мислиме панти на 180 градуса отгоре за вратите, а чекмеджетата трябва да ги разминем някак или да останат само десните.

Като заключение ще кажа,че всички сте прави за всичко, идеите ви са супер, но ако сложа краката на детето към врата ще ми е гадно ..затова давайте идеи за подобрения имайки впредвид това моля ви.

Забравих да спомена, че в момента както сме сложили бюрото при отворена врата на среща ми е плота на кухненски бокси и докато готвя можем да си говорим, ак оси рисува например на бюрото. Но това просто идея.
iolly_ - специалист
За ъгловите гардероби има вариант да са врати отгоре до долу, но не на 90 градуса а се затварят така че да ес получи петоъгълник, пък отвътре са на 90 градуса както съм ги начертала...незнам дали да не го направим така но се отнема още място.

Прикачен файл

IMGP6460_malka.gif
IMGP6460_malka.gif (91.28 KиБ) Видяна 17999 пъти
iolly_ - специалист
Това също го мислехме, без гардероба, да се сложи успоредно на стената, където сега са леглото и бюрото, но незнам ще затвори част от прозореца...Мислехме леглото да се прибира отдолу частично и да остава като диванче, но пак се стеснява много мястото, малко неудобно за спане ми се вижда..незнам....пълен хаос ми е в главата, затова помагайте.

Забравих да спомена и че детето е на 4 години момиченце. Иска ми се да може сама да казва какво иска, колкото и странно да звучи.

Прикачен файл

spalnia_210.jpg
spalnia_210.jpg (26 KиБ) Видяна 17992 пъти
shadowman - майстор
Ако се маправи леглото с механизми за повдигане на матрака (най-обикновенни) с еднолицев такъв ще излезе по-евтино и ще събира повече багаж.
iolly_ - специалист
Да и това го мислихме, защото ако остане сегашният проект едното чекмедже няма да е достъпно заради бюрото. Аз лично искам нещо по-затворено, защото в момента имаме спалня с чекмеджета отдолу и честно да ви кажа нещата в тях постоянно прашасват, ако ще да се съдереш от чистене.
iolly_ - специалист
Хайде помогнете малко..знам, че разположението, което дадох не е най-доброто, даже напратив, но наистина искам да се съобразя с това краката на детето като лежи да не сочат към врата.
  • 1
  • 2

Тема "Разпределение на малка детска стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: